Když vám dítě říká, že vás nemá rádo. Jak to řešit?
Zdravím vás všechny, jdu si k vám pro názor. Je v pořádku když mi čtyřleté dítě velmi často říká že mě nemá rádo nebo že mě nesnáší? Začíná mě to přerůstat a jsem z toho fakt už nešťastná. Někdy mi to řekne jednu denně, někdy pětkrát . ... každý den je prostě jiný. Vždycky je to spojený s tím že jí nechci vyhovět, když není podle ní. Dám příklad... Dneska jsem jí vzala do klubíku. Byly jsme tam od 9-18h, skvěle se bavila s dětmi, běhala, smála se, z klubíku odcházela sama a bez křiku. Venku stál takový ten automat, kde hodíte 50kc a vypadne nějaká blbost. V klubíku jsem nechala 800kc. Takže jsem řekla, že dneska jsem utratila dost a že nic takového kupovat nebudu. Samozřejmě řev, vztek... A že mě nemá ráda. Zopakovala mi to asi 3x. Babička byla s náma, a říká jí že tohle se přece mamince neříká, že to není hezké a že to ubližuje. Dcera ubrečená říká, nemám ráda mámu, je zlá. Nechci jí. Nechci s ní být, je zlá. To už mu fakt naskakovala slza. Protože podobný scénáře jsou někdy fakt i víckrát denně. A já si říkám, proč? Co s tím? ... Vím že je malá a nechápe, že jsem za ní utratila dost. Mám kolem sebe dost lidí s dětmi s tohle prostě od nikoho neslyším, když se o tom bavíme. Jo dítě to jednou za čas říct může v záchvatu naštvání ale aby mi to říkala den co den.... 😞 Jenže nejhorší na tom je, že já už nevím jak s ním jednat. Přijde mi že se kvůli všemu hned urazí, že je furt naštvaná. Kvůli všemu odchází vždycky do pokoje a nenechá si nic vysvětlit.
@pampelina18 😂😂😂

Nevím - u svých dětí tohle vždycky stopnu tím, že tohle se neříká. Že je v pořádku se zlobit, ale není v pořádku tohle někomu říkat. Že já se na ně taky někdy zlobím, ale ráda je mám vždycky. A funguje to - zlobily a zlobí se na mě často a hodně, ale tohle proběhne hodně výjimečně (poslední dobou začaly spíš zkoušet, že já je nemám ráda 😀). Rozhodně bych ale doporučila nebrat si to osobně - že se rozbrečíš na ně v tu chvíli stejně nezabere, ale byla bych přísná. Ne proto, že (se) zlobí, ale proto, že ubližuje.