Kolik času trávit s dítětem, aby to bylo dostačující?
Ahoj, mám takovou otázku ohledně věnování se ratolesti...
Teď řešíme, jestli s malou nejsme málo, ma teď dost náročné období, tvrdohlavá jak blázen a poroučí jako král...je jí 4,5 roku...
A k věci...
Vodím do skolky malou prevážně já, na osmou, dělám od 8:30, většinou tedy chodím domů v šest, ale minimálně jeden den krátím a vyzvedávám ji kolem 16té já. dva dny v týdnu vyzvedávaji prarodiče, to jsou ty dny, kdy já chodím domů v 18 a muž jeden den az v noci, druhý jak kdy. Jeden až dva zbývajíci dny z týdne vyzvedává manžel...
Malá je od začatku satan, nespí dřív jak ve 22, takže i když prijdu v 18, nebo po, máme nějaky cas do 22...
Samozřejmě ale rešíme i provozní věci, úklid, večeře, koupačky...nejen hraní....
Víkendy snad můžu říct z 80% společné s malou
No a tedy, není to málo času? Asi zaleží, čím se vyolní, ale přesto....Jak to máte vy u vás?
@elis101 Ahoj, pokud oba pracujete, ona chodí do školky... tak to jinak nejde a byla bych v klidu. Je hezký, že si může užít i prarodiče. Pokud jste spolu o víkendu, tak je to v pořádku. Podle mě je taky hodně důležitý, jak je ten společný čas kvalitní. Věnuješ plnou pozornost anebo jsi myšlenkami jinde? Jsou to společné hry anebo jedete někam na výlet? Určitě se vykašli na to, jestli Ti někdo tvrdí, že je to málo. Jiný lidi za Tebe totiž nebudou chodit do práce a matka není stroj a potřebuješ mít i čas pro sebe. Stejně jako dítě občas potřebuje zažít nudu a to že se musí zabavit samo.