Křičíte doma na děti? Je to v pořádku?
Raději anonymně, neboť jsme v očekávání a nechci aby se to vědělo. 🙂
Prosím vás, křičíte doma na děti? My děti nebijeme, ale když něco 5x řeknu a děti to mají u zadele, tak prostě na ně zařvu. Přijde mi, že dokud nezvýším hlas, tak to neberou vážně. Pak jdou a poslechnou, ač neochotně. A ne, problémy se sluchem nemají, to vyšlo v pořádku u doktora. 😃 Jsem ještě na rodičáku a čekáme třetí přírůstek plánovaně, máme z toho radost a nedávno mě konfrontovala kamarádka s tím, že nechápe, jak vůbec můžeme uvažovat, že bychom měli další, když se na děti pořád řve. Celkově je na ní vidět, že jí naše hlučné děti nejsou příjemné, což mě zkrátka taky přijde normální. Malé děti jsou hlučné, hádají se, někdy se poperou a rodiče křičí. Nebo se pletu? Není to v pořádku?
@teate Touhle větou mě nedávno dcera taky dostala. " Já se na tebe nezlobím, to se někdy stane. Mám tě ráda maminko." O to víc mě mrzelo, že jsem na ni zvedla hlas.
Snažím se to nedělat, ale jsem jen člověk a musím uznat, že teď na mě mládě zkouší moje metody " Když máš vztek maminko, tak ho odfoukni do mraků."
Co třetí začala chodit, mám pocit, že už jenom řvu. Jsem v jednom velkým nekonečným stresu, všichni jenom trousí bordel a dělají co nemají. Na moje žádosti reagují maximálně otravnými otazkami "a próč?" a samozřejmě to vubec neudělají. 🙄 Neustále se mlátí a ječí, neposlechnou, nezabaví se...takže já už si ani neumím představit, že řeknu doma větu normálně a nikdo mě u toho nevytočí nebo nedejbože i poslechne. 😡
Jsme totálně Italská domacnost, kde se hlasitě bavime, radujeme, diskutujeme a ano, kricim na děti a ano štve mě to
Jako tuhle diskuzi jsem potrebovala… jsem hrozne ukricena, ale s tim, ze se nejakou dobu snazim po dobrem, vysvetlovat, atd… a pak totalne bouchnu. Syn ma 4… Nejsem na to pysna a snazim se to resit, ale na nej nic neplati, ikdyz je chytry, inteligentni, vsude chodime pozde, protoze on proste nez neco udela, tak kouka jak kdyby byl v jinem svete. Ve skolce s nim maji stejny problem. Je hodne temperamentni a zivy, muj sen o tom, jak spolu budeme koukat na pohadky se asi nesplni… zkouseli jsme vse a proste moje trpelivost je velmi nizka. Chci se vas ale zeptat, co treba sousedi, vy, co je mate? Protoze u nas si musi myslet, ze jsem totalne vypatlana hysterka… vedle nas na me uz 2x za posledni 2 roky bouchali, bezdetni hulici travy, kteri nerespektovali ani moji prosbu, aby nam nehulili do oken, kde syn jako miminko spal… samozrejme jsou nejhorsi rana a odpoledne, kdyz se po synovi neco chce…zase se ale u nas rve treba minuta, nez se zacne dit to, co ma… stejne, ale kdyz bouchaji, tak se pak jeste vic citim ve stresu a fakt nevim co mam delat, protoze me proste syn s klidnym hlasem fakt nekolikrat neposlechne, respektive ma dny, kdy je uplne v pohode a pak ma dny, kdy ja dobiham do prace s jazykem na kosili, protoze proste rano nedelal nic, co mel. Souvisi s tim i x dalsich veci a nehezkych reci, co nosi ze skolky… nevim fakt co delat, ale tahle diskuze me trochu uklidnila.
@kolennijamka jednou přišel soused,že děti dupou,no byl covid,tak už ho to doma asi štvalo ,od té doby nepřišel,jinak všichni v pohodě a hledí si svého,nikdo nepřišel ,že ať tak neřvu a taky nejsem pyšná, když musím řvát
@kolennijamka My sice nebydlíme v paneláku, ale když jsme na zahradě, tak je mě nejspíš slyšet na druhém konci vesnice. 🤦♀️ Ale mám doma podobný exemplář jako ty - na všechno má spoustu času, než udělá co má, tak mě už tečou nervy a cuká oko. On má prostě svoje tempo, buď kouká co kde lítá nebo začne něco vyprávět a přestane se např. obouvat. Dostat se z domu včas je každodenní výzva. Ale abych odpověděla na tvou otázku, co na to sousedi - buď se tváří jako že "tohle by se jim stát nemohlo", protože jejich holčičky jsou vychované (ehm, ehm) nebo se baví tím, jak mě nebo manželovi cuká oko, zatímco oni mají pohodičku (mají roční dítě 😉).
@emillyhk my mame pod nami starsi par, nekdy, kdyz mame doma zase veselo, slysim, jakoby tam nahlas nadavali na nas, ale mozna to na nas ani neni, nevim. Kdyz je potkame, jsou mili, je mi jich uprimne lito, my nemame koberce a syn je opravdu behanek, furt si hraje na zemi s autama, proste musi tam byt fakt hodne slyset… ale nic. Uz jsem si kolikrat rikala, jestli na ne nemam cinknout a upect jim buchtu treba… protoze opravdu si uvedomuju, ze jak mi bouchnou saze, jsem hodne hlasita a ukdyz zrovna nervu, tak se tam beha nebo dupe… naproti tomu tech vedle (je to vedlejsi vchod, panelaky nalepene na sebe) mne lito neni, tam ani nevim, kdo bydli poradne, ale jak jsem psala, obtezuji nas hned od jara smradem z travy, kazdy den, televizi maji v noci tak, ze vime presne, na co koukaji… ale samozrejme je to hrozna situace. Nejradsi bych vypadla do baraku, kde si syn bude hrat na zahrade kde nikomu kraval vadit nebude.
@kolennijamka my máme jako sousedy pár v důchodu a ti mají o nás asi dost hrozné mínění. Ale oni nám dělali problémy ještě bez dětí. 50 let tu bydleli samy a na důchod mají z obou stran rodiny s dětmi a těžce to nesou. 😃 Naši druzí sousedi moc nekřičí, za to nejdou pro ránu daleko, takže si myslím, že podle jejich výrazů, oni mají naše děti za nevychovance a nám je jejich dětí líto. V bytovce by se z nás určitě zbláznili. Teď byly děti 2 týdny nemocné (tekly jim ty hnusné zelené sople), takže byly doma a starší od rána až do večera lítá, běhá, skáče po gauči. Mladší se jí snaží stíhat, jenže je to nemotora, takže každou chvíli rána a řev a já už mám taky dost, takže kolikrát vypěním. No fakt Itálie, ještě že jsme v domě. 🙏 Když se jdeme vyvětrat, tak mi přijde, že místo aby se unavily, tak je to spíš ještě víc rozparádí. 😃
Jo řvu furt. Mám tři děti 🙈🤣Sousedi jsou zvyklí a sousedka taky řve 🤣 Bydlíme v domečku.

@dominika963852 moje častá věta je "opravdu musím zase křičet? Nemůžete poslechnout, když vám to říkám normálně?"