Má tu nějaká maminka roční dítě, které váží 15 kg?
Je tu nějaká mamina která má roční dítě a váží 15kg??? malej tolik váží,... jídlo moc nejí... ale prso pije celou noc.... nerada jsem ho nechala brečet...ale takhle už to dál nejde
@latkovkybrno tak já ti aspon budu děsně držet palce, jo? 🙂
@dokument nezlob se, ale nechápu, proč si z toho děláš srandu a navíc odsuzuješ, když nevíš ten průběh podrobně..
všechny ty vyřvávací metody jsou založeny na tom, že neposloucháš potřeby dítěte, kdežto tady jsi s dítětem po celou dobu, celou dobu mu vysvětluješ, co se děje a proč se to děje, že ho miluješ, apod..nikdy bych nenechala plakat svoje dítě, je to hnus..
viz naši kluci - včera jsem šla spát k našim, abych se po x měsících vyspala, manžel s nimi byl po celou noc, a pokaždé, když se probudili, všechno jim vysvětloval znovu a znovu si s nimi povídal..neplakali, jen občas pokňourávali..
dnešní noc jsem za nimi vstávala jen proto, že je budil kašel, mlíko nechtěli..uvidíme dál..stačí s nimi mluvit, říkat jim pravdu, o tom, jak se cítíš, proč to potřebuješ, a že zhruba víš, co prožívají oni..
naši kluci ještě nemluví, ale rozumí tomu, co jim říkám moc dobře, i podle zabarvení hlasu, apod..
@dokument většinou, když mi maminky píšou o metodě vyplakání, tak to dělají tak, že nechají děti plakat, až se třeba pozvrací, a nic jim k tomu neříkají, nechají to být prostě je nechají vyplakat - to dítě neví, co se děje a proč se to děje..
tenhle proces, o kterým mluvím je cílené učení se nové dovednosti - tzn. že dítě ví, o co jde, my jsme mu průvodcem a dítě ví, že se na nás může spolehnout..není to násilné, je to postupné a není to vyřvávání! moje děti neplakali, tak v čem je to vyplakávání? všechny potřeby, které měli, jim uspokojujeme, beztak to noční mlíko bylo jen o kontaktu, kterého mají toli, co si řeknou..
@kacikaci ja se synem travim kazdou noc a celou noc a kdyz mu nechci dat prso, tak place. Takze kdybych ho nechala plakat, mam zato, ze ho nechavam vyplakat. A to lezim s nim a hladim ho a rikam, ze mlicko uz neni. Rozumi velmi dobre. Proto se mi jevi docela tezke omezit nocni kojeni, nez to denni, kdy kojeni snadno nahradim prikrmy a pak normalni stravou (primerenou k veku ditete).
@ajurka můj prostřední syn měl v roce 82 cm 14,80 kg. Porodní váha byls 4,20. Stále je to kus chlapa...už mu je13 let. Oproti svým vrstevníkům opravdu moc nejí. Nikdy nejedl bonbóny, lízátka apod. Mudr nás na mé vyžádání poslal do obezitologické poradny. Samozřejmě jsme si vyslechli,že je to nedostatkem pohybu....když se ale dozvěděli, že syn dělá aktivně na dost vysokě úrivni dva sporty....obrátili. Ani ve stravě to zolik není. Bohužel má tu smůlu s pomalým metabolismem...ale je zdravý, pružný a šikovný. On sám si svoji uvědimuje a věřte,že nadšený není.
@bobisek90 jenomze je podvaha a podvaha.. kdo me zna, ten ti rekne, ze snim vsechno mozne a jsem vyzle.. I kdyz teda uz ne tak, jak jsem byla, ale stejne.. Pulku zivota jsem vypadala doslova vychrtle, zadny zdravotni problem pritom nemam, nechybi mi zadny vitamin, zadna strava (nejim teda extra mastne veci, ale taky nemam problem sezrat o pulnoci cokoladu) Takze z osobni zkusenosti si myslim, ze nadvaha ohrozuje vyrazne vic, nez podvaha.. A bohuzel je to argument vetsinou silnejsich lidi, ze to dite vybeha a ze hubenost je spatna..
@latkovkybrno i kdyz beres leky, tak ta nadvaha tam muze byt i z toho.. Kamaradka ma taky problem se stitnou zlazou a uziva leky.. a stejne je silnejsi.. Proste uz sama zjistila, ze muze cvicit, dietovat a stejne ji to nepomaha.. Mozna zkus leky zmenit. Ale jinak si myslim, ze zijes zdrave a u tebe ta nadvaha napacha daleko min skody, nez u nekoho, kdo se sebou nic nedela..
@dokument já osobně naštěstí taky ne, ale tady jsem to četla bohužel už x krát ☹
jinak já už to zkoušela několikrát jim nedat v noci mlíko a taky plakali, ale teď jsme se na to připravovali několik dní dopředu, mluvili o tom, stále dokola jim to říkali, co, jak a proč, a jde to, je to asi o tom našem vnitřním nastavení nebo nevim, co se změnilo, ale něco se u mě změnilo a u kluků tím pádem taky a jde to..já už nemohla, padala jsem na pusu, v noci co hodinu vzhůru a přes den se starat nonostop o tři malá dráčata..a naštěstí jsem zjistila, jak to jde i bez pláče
náš má 13,5 (oblecenej) v 15 měsících a taky se velkej narodil, jídlo má rád, je to na něm zná, ale vysloveně ho nepřekrmuji ani mu nevařím nezdravě, hodně se hýbe a běhá, jeho brácha klidně týden nejí, váží o kilo víc ve 3 letech, když něco sní,tak pomalu doma slavíme, takže moje rada zní🙂 - každej je jinej a individuál, s tím už nic nenaděláme a asi bude kus chlapa, pokud to nebudeš vysloveně podpořovat "knedlo vepřo zelo a kinder čokoládou", tak bys se nestrápila..
Podle mne je dulezite hlidat obe dve strany, jak podvahu, tak nadvahu. Muze a nemusi to neco znamenat. Kamaradky mala mezi tretim a patym rokem pribrala jen dve kila a vyrostla asi jen 8 nebo 10 centimetru. Hlavne diky tomy malemu prirustku vahy ji doktorka poslala na krev, jesti nema celiakii. A bohuzel mela. Ted ji jidlo bez lepku a zacala normalne rust a pribirat. A to mala krome mensiho pribirani, nez veli tabulky, nemela zadne zdravotni problemy. Nebyt doktorka dukladna, tak si kamaradka proste bude myslet, ze ma jen hubenejsi ditko.
@ajurka no jsme to přečetla.... Nikdy nenech dítě vyřvat"!!!!! to bych nikdy ale nikdy neudělala.....
měla jsme to samé... v roce 17kilo a super holka,, tedka má 28 měs a má 15kg.... kojila jsme do 18 měs.... nonstop v noci.. pak začla jíst a jak bylo jaro a my venku, tak nechtěla... dostala odstrkovadlo a učila se jezdit... dnes lítá s tím stylem, že zvedá nohy a neodstrkuje se.....
nechej jej spát s manželem a ty se vyspi jinde... on si zvykne.. taky jsme to tak dělala,, sla uspat a pak se ztratila.. hledala dvě noci ale tata pohladil a spali dál.....spíše vymysli aktivitu jak jej zabavit.... tedka jsou zvířátka v hypernověk,, tady mají úspěch....
@evaviki jenze kazdy clovek je original, a nejde obecne rict, co je horsi. Ja byla jako ditko v normne, pak v puberte jsem se nejak zakulatila...zadne zdravotni problemy nemam. Jedine problemy jsem mela, kdyz jsem chtela zapadat do vahovych tabulek a zhubla... To,ze se tukove bunky zakladaji u miminek, a pak se jich nejde zbavit...to se mi nezda. Muj tatka byl presne ten pripad - koule mimi, doslova male sumo,a v puberte se vytahl tak, ze pri 196 cm se zastavil na 70kg.
@berenika39 mocmoc dekuji
@berenika39 ja bych nerekla ze velka vaha v roce znamena ze clovek bude mit problemy s vahou atd. v dospelosti, sama jsem mela koro 14 kilo, jeste ve trech letec jsem byla obtloustla 🙂 a v dospelosti uz 20 let drzim 50kilo, a takovych lidi co byli pucci v detstvi a nyni jsou stihli znam pomerne dost. stejne ovsem i naopak, hubenouri jako deticky jsou v dospelosti casto obezni. urcite to neni pravidlo.
celkove jde asi o rozumny pristup a nauceni deti rozumnemu stravovani a pravidelnemu pohybu, ktery je tak jako tak od mala pro deti naprosto prirozeny.
ja nemyslim ze vysoka vaha je zpusobena nutne nocnim kojenim - moje mala ma 18mes a necelych 10kg..a v noci pije taky strasne moc...dusledkem neni obezita, jen rano hodne cura. ale bez kojeni place/rve, tak zatim neresim a kojeni si uzivame obe...spani si jeste uziju....
15 kg na takovou délku je opravdu moc, musí ho to hodně omezovat v pohybu, ale což naděláme. Rozhodně bych byla pod kontrolou mudr. Může se rychleji vytáhnout a tím pádem nebude těch 15 kilo na škodu, ale na druhou stranu ta váha může růst stejně rychle jako doposud a to už by byl problém
@nonnni Jednak v názvu diskuse se píše o ročním dítěti, což je 12 měsíců a ne 15. A co znám tak většina maminek pokud přestane na roce kojit a dříve, tak dítěti dává UM a ne normální mléko. Prostě mi přijde blbost odstavovat od kojení roční dítě, pokud má vyšší váhu. Přijde mi lepší kojení nerušit úplně a spíš řešit tu jinou stravu, o které netuším jaká je. A rozhodně bych nezaváděla UM v tomto věku. O plně kojeném, nebo dítěti plně na UM jsem vůbec nepsala, předpokládám je jiná strava byla postupně zavedena s počátkem od 4-6 měsíce věku dítěte.
@mooncaa jasne, popletla jsem 15kg s 15. mesici, ale ve vysledku jde o to same. Ani cerstve rocni dite nepotrebuje UM a nepotrebuje ani kravske mleko, Kdyz je jeste MM, tak prosim, ale dite po roce opravdu kravske mleko nepotrebuje, anu upravene do UM. Ma jist mlecne vyrobky a muze rostlinna mleka...takze UM bych vubec neresila, jako moznost. Souhlasim s tim, ze kojit ano, ale i to bych omezila a soustredila se na tuhou stravu pres den a ne kojeni co hodinu pres noc.
@mooncaa
@nonnni Jídlo má normální oběd... který vařím... pak si dá přesnídavku, nebo jogurt... potom třeba sní půlku rohlíku... na večři zas jídlo nebo přesnídavku rohlík.... a pak chce opravdu kojit celou noc.... jinak vím, že to bude MM on byl plně kojený do 6 měsíce kde za tu dobu přibíral nejvíce

Ja mela v roce 13 kg, stale kojena. Ted je ze me dospely s normalni vahou...