Má tu nějaká maminka roční dítě, které váží 15 kg?
Je tu nějaká mamina která má roční dítě a váží 15kg??? malej tolik váží,... jídlo moc nejí... ale prso pije celou noc.... nerada jsem ho nechala brečet...ale takhle už to dál nejde
@ajurka No ty brďo, to si neumím představit, cvalda jeden. 😉 Starší měl na roce 77cm a 10kg, teď na 3 letech má kolem 90cm a 13kg. Mladší má teď na roce 77cm a 10,5kg - přesto jsem v úterý na gastru dostala vyčiněno, že mám "pastózní batole" a 3 porce mléka jsou moc - má UM, 2x pije, 1x do kaše...ale co mám dělat, když se mi v noci vzbudí hlady - oblbování čajem, vodou nemá efekt.... Tak jako nevím. Váha a výška téměř stejná, přesto starší byl a je jak nudle a mladší je prostě mohutnější. Každopádně problém bude to noční kojení, to bych se snažila odstranit. Tak pevné nervy! 🙂
@amrash Od doby, co doktorka viděla manžela, tak nemá problém 😀 . Malej žere jako kobylka, ale metabolismus má holt po manželovi.
Já teda trošku mimo mísu, připadám si teď jako krkavčí matka, syn 4,5 roku a 14,5 kg..... 😨
vůbec bych se o tom když tak nebavila s dětskou doktorkou, doktorem... protože to není odborník na danou problematiku, ta je na všeobecné dětské lékařství a i tak posílá dál....
@berenika39 Ty prostě pořád tvrdíš svoje a neposloucháš, co říkám JÁ. Neříkám, že se MUSÍ řešit váha 16kg u 6letého dítěte, ale také neříkám, že se musí PANIKAŘIT nad nadváhou ročního prcka!!! Sami doma jíme spousty zeleniny, sojového masa, pijeme čaje, celozrnná jídla atd. Necpeme se denně škvarkama a bůčkem, jak by sis mohla asi myslet. Já sama jsem to byla, kdo hnal syna k lékařce, když měl nadváhu (má metabolickou poruchu a problém s ledvinami) a musela jsem několikrát doktorku přesvědčovat, že se mi už nezdá, že by se vešel do tabulek. Měl problém, ale i tak... letos mu bude 16 a je to vysoký NORMÁLNÍ kluk, žádný tukový polštář prostě to vše životosprávou, pohybem a růstem!!! O svých mladších synech jsem už psala, takže se nebudu opakovat. HAWK 😀
@veruska007 Jo jo, to by se mi líbilo, znám děti, o kterých jejich matky tvrdí, že toho sežerou, jak malý cirkus a kde nic, tu nic 😀
@latkovkybrno To je přesně to, co jsem psala, skoro přes kopírák 😉
Někdo tady psal, že silnémaminky to omlouvaí a budouříkat že to vyběhá. No sama jsem tlustá a nebudu ti tu tvrdit že to máš nechat být, lituju teda tvoje záda, protože to musí být dřina. Já bych počkala než bych zašla za nějakým odborníkem, nejřív bych mu odbourala to noční kojení, fakt to nepotřebuje, stačí večer mlíko do postele a pak k ránu když se budí, tak to měli moje děti cca od jednoho roku. Možná bych zvážila dávat tučný jogurty, pokud mu je dáváš (choceňský smetaňák atd. ) ale zase ne žádný light!!! Pokud by váha stoupala stejně i přes pohyb, který více jak roční batole má, tak bych to začala fakt řešit, obrátila bych se dál okolo 2let ale dřív ne, fakt z toho může aspoň trochu vyrůst.
Já mám téměř dvouletého chlapečka a neváží ani 11kg/85cm a druhý 4apůl r. a má asi 16kg/112cm, kluci jí docela hezky ale jsou pořád v pohybu a po tatínkovi asi dobrý metabolismus. Já sama byla do 3 let dítě s podprůměrnou váhou, prostě podvýživa a od 3 let totální zlom a jen jsem kynula..mám hodně pomalý metabolismus a beru taky léky na štítnou žlázu...ale taky mám sedavý zaměstnání..pohybu tolik nemám a sem tam jím prostě sladký atd..
Prostě zatím bych byla v "relativním klidu" a čekala bych jak se bude do 2let vyvíjet, pak řešila s dr..
@ajurka Souhlasím s @alisek. Snažila bych se mu vnutit "normální" jídlo přes den a pokud začne víc jíst, odbourá se tím i to noční kojení. Přijde mi, že to má převrácený a logicky, když se nacpe v noci, přes den je to slabší. Jo a na tom gastru mi teď radil na noc víc bílkoviny - buď maso s něčím nebo klidně tvaroh, aby se zasytil. "Odborník" by ti stejně poradil v noci nekrmit....
@amrash hele, posmivani je hnus, nech je duvod nadvahy jakykoliv.. Ale taky si myslim, ze pokud by delal nejaky sport, asi mu to mohlo pomoct a nesmali by se mu.. Nevim, nemuzu to posoudit, protoze nevim, zda nekam chodil, nebo ne. Ja mam v okoli jenom silnejsi deti, ktere nic nedelaji.. Fakt neznam ani jedno, co aktivne sportuje, i kdyz to neznamena, ze je to tak u kazdeho ditete.
@berenika39
@evaviki holky, jen pro vaše info, protože jste na mě byly včera moc prima a já si toho vážím - měla jsem dnes schůzku s jedním osobním trenérem, je VŠ vzdělaný v oboru trenérství a výživy.. moc jsem tomu nevěřila, ALE - je to super kluk, neskutečně mě podpořil, nakopnul a motivoval a dodal sílu, že to bude dobré 🙂 Hezkou noc
Mě se posmívali na základce k vuli tomu,že jsem byla taková oplácaná a když jsem shodila, posmívali se dál v tom to není, prostě ten tlustej človek má často komplex a ty decka to vytuší a udělají si z něho otloukánka, když bude mít frnak a komplex bude to to stejné.. muj manzel byl vzdycky tlustej a mel vzdy sebevedomi az az, takze sikanu a nic jineho nezna...
ovocne presnidavky z obchodu vubec nedavam
jestli nechce nic cerstveho, zkus mu to nabizet opakovane, nenutit, ale nabizet porad dokola. Treba jen neni zvykly na ty chute.
@latkovkybrno jestli se chceš pobavit, tak jednoho takového jsme hledala, našla a dva roky s ním chodila 😀 😀 😀 . v té době jsem byla ochotná běhat kilometry, jezdit na kole stovky a lyžovat na 60% sjezdovce a viset hlavou dolů a prostě - byla jsem spokojená, zhubla jsem a ještě to byla láska....jo, jen taková letní, ale !!!! 🙂 to vyjde. držím. piš, když budeš chtít.

@ajurka Jestli nabral nejvíc za dobu kojení do 6. měsíce a teď už tolik nepřibíra, byla bych relativně v klidu. Na ty přesnídávky bych koukla na složení, do některých se přidává hodně cukru a škrobu, tak vybrat lepší značku. A nebo zkusit dávat samotné ovoce. A zkus mu dávat během dne hodně pít vody. Mě děti v jednu dobu děsně chlemtaly MM v noci, ale důvod byl, že doplňovaly tekutiny, protože před den málo pily, ale jak do nich narvat víc tekutin přes den to netuším s tím aktuálně také bojuji. Nejmenší pije pořád celkem často MM právě kvůli těm tekutinám, ale normální jídlo jí bez problémů a mě to kojení nijak neomezuje, tak to neřeším.
Určitě nezaváděj UM, to by bylo jen horší na váhu, ale napadá mě občas i v noci dát vodu místo prsa. Pije z flašky nebo jak?