Malé mimčo - jaký máte režim dne?
Ahoj, prosím, napíšete sem, jaký máte režim dne u nejmenších miminek, jak ho nastavujete a jak se to daří dodržovat? Dodržujete spánek ve stejný čas resp. na stejném místě, nebo to neřešíte a chodíte třeba ven jak je potřeba nebo jak se chce?
Kdyz byl Kubik jeste miminko tak spal kdy chtel a jedl kdy chtel, myslim ze miminko nema cenu k necemu nutit, jako aby jeste pockal s jidlem nebo se spankem, kdyz byl unaveny tak proste usnul. Asi po mesici se to ustalilo a melo to pravidelnost 🙂, kojeni, spanek, uz jsem vedela kdy a co prijde a meli jsme trochu rezim a podle toho jsme si planovali i ostatni aktivity jako prochazky, navstevy a tak 🙂
Nas ma necele 3 mesice. Rezim si castecne vytvoril sam. Po spanku je vetsinou tak dve hodiny vzhuru a spi 1/2 az 3/4 hodiny. V kocaru vic. Vecer jde spat kolem 20h. Co se tyce jidla neresim, kdyz chce dam 😊 A ven chodime kazdy den aspon jednou, kdyz mam cas dvakrat. Povidame si a cvici vzdy kdyz nespi 😃
Malá má něco málo přes 3 měsíce a celou dobu přemýšlím jak to je s tim režimem, protože je to všude skloňováno. Každý den to prostě vyjde jinak hodinove, takže ji nemůžu říct ještě počkej hodinu ať jíš stejně jak včera 😊 myslím ze určitá pravidelnost přijde až bude dostávat prikrmy. Jinak po jídle si hraje, zhruba za hodinu nebo hodinu a půl usina do dalšího krmení, po obědě spí 2-3 hodiny zhruba do 5. Když ji nic netrápí tak jde spát mezi 8-9. Když má prdiky tak uspavame klidně do 11 😕 v noci spí nejčastěji 6 hodin a pak další 3-4. Dnes spala 8 hodin, nádhera 😊 chodíme na 5 km okruh ale spíš jak to vyjde. Někdy dopoledne někdy odpoledne. Režim tak trochu má v tom smyslu ze vím co můžu čekat ale spíš reaguju na aktuální potřeby.
Malej (3m) se vzbudi kolem 6-7 h. rano, dám nakrmit (nekojime, jsme na UM), pak spi, po 3-4 hodinach je dalsi krmeni a takhle je to vlastne cely den, po cca 4 hodkach je krmeni, mezitim bud spi, nebo si hrajem, nebo jsme venku v kocarku.. vecer ma posledni krmeni kolem 23h. a to uz potom spi az zase do rana. Papa 5krat denne 150tku. Jeste jsem zapomnela napsat, ze pred predposlednim krmenim koupeme 😊
U miminka jsem měla jen danou hodinu na koupání a ukládání k večernímu spánku. Přes den jsem to neřešila, to byl pořád jen na prsu 😁

No to by mne taky zajimalo, jak to maji ostatni. Ja si rezim pomalu tvorim😊. Od 1:00 do cca 6:00 se spi (nas 3,5 mesicni mrnous je zlatej), pak od 6 do pulnoci cca po 3 hodinach krmeni, dopoledne hrani, cviceni na pater a krivy krk, odpoledne vyjezd s kocarkem nebo noseni venku na cca 1 az 2 hodiny, pak domu, chvili vyspat, napit, trochu cvicit, spat, pak vecer prijde tatinek, takze poradne hrani a cviceni, blbnuti, skypovani s prarodici, s nimiz mrnous "mluvi" a mava na ne, stridave se spanim nebo bdenim, koupani, a kolem 21 hod. je mrnous spavejsi, prospi se do pulnoci nebo 1 hod., pak je posledni jidlo, pak spi az do rana. Obcas v mezidobi uvarim jednoduchy obed a veceri😉. Ale obcas zavladne trochu chaos a rezim je ve fazi vyroby.