Režim dne půlročního dítěte a aktivity

swetlusska
5. kvě 2017

ahoj, jaký máte denní zaběhnutý režim? Kdy a hlavně JAK se vám podařilo nastavit alespoň podobné časy vstávání, krmení, procházek, spaní ,....? Připadá mi, že mám doma malýho anarchistu nebo fakt nevím....:o) Chodíte na kurzy cvičení nebo třeba plavání s dětmi?

barumat
5. kvě 2017

U nás se to ustálilo právě kolem toho půl roku, ale třeba kamarádka s malým žádný režim kromě nočního spaní nemá a je úplně spokojená. Malý spí a jí prostě jak je potřeba a je fakt, že je mnohem flexibilnější, i když myslím, že pro mrně to úplně dobře není. Jinak já nic cíleně nebudovala, a dcera si to nastavila kolem toho půl roku sama, spát chodila na minutu přesně úderem deváté, dvanácté a třetí. Do postele v sedm, vstávalo se mezi šestou sedmou. Po probuzení čistá plínka, jídlo a pak už ani nějak nevím. Dcera v té době ležela jen na zádech, max. se otočila na bok za hračkou, na břiše nevydržela ani milisekundu. Takže byla asi pod hrazdičkou, ale nějak se mi to hrozně vykouřilo z hlavy 😀 Malé je teď rok.

netopejr
6. kvě 2017

Jsou rezimove a nerežimové deti. U nerežimových se.muzes stavět na hlavu, a proste neusnou, dokud nejsou unaveny... Pres den vůbec.trebs, nebo na 20 minut a nedá se nastavit stejný cas.
Pak sjou deti, který jedou jak podle.hodinek, a dela jim potiz změna,nebo se jim tou změnou rezim rozhodi.
Samozřejmě mantinely určuje dospěly. Takže ráno snidsle, v obvyklém case obědváme, navecr klidek a dat včas do postele. Pokud dítě v noci spu, je to myslím ok.
Někdo si na ty problémy zasela sam, ze ráno spi dlouho a tak dává dítě spat az v noci a pak si stěžuje, ze dítě v noci nespi, ráno nevstává,když potřebuje, a spi do 11.
A zrovna tak jsou matky, kterým vyhovuje, ze dítě spi 9-11 a 13-15. A jsou takový deti i dvouletý! Moje někdy usnulo dopoledne, a neslo mu v tom zabranit, pak zas nespalo po obede. Někdy po obede uslo, někdy spslo 2 hod někdy 20 minut. Fakt nevím, jak někoho prinutit spat 2-3 hodiny a usnout v ca stejný cas, i když obed mají stejne.
Navíc kazdy dítě ma spankovou potřebu jinak - co do množství i co do casu (sova x skrivan), ale jak říkám odsud posud. Nezabráním tonu, ze skrovan vsrava v pet, ale i sova chodi spat včas.

texetka
11. kvě 2017

Mám 6,5 měsíční holčičku a režim - co to je 😀
Nemáme a neřeším to. Prostě děláme co chceme a co je potřeba. Chodíme ven jak se nám chce, usínáme dle potřeby dcery ... M?á to velkou výhodu, kdykoliv jedeme někam na víkend, na festival - nemusím řešit režim - že bude chtít spát, že je zvyklá jíst atd atd