icon

Maminky "línějších" dětí, pomoc 🙂

schnee
21. únor 2016

Ahoj holky, mám skoro 4,5měsíční holčičku, která je trochu línější, na bok se otočila jen párkrát, na bříšku jí to nebaví, takže tam ani moc dlouho nevydřží, ke všemu začala na bříšku lítat 🙂, nechce ani moc zvedat nohy z podložky a já se ptám, co neuměly/neumí vaše děti v tomto věku a jak jste zvládly/zvládáte neblbnout z tabulek a ostatních "šikovnějších" dětí? 🙂

Strana
z4
monnn
22. únor 2016

@schnee taky sem patříme 😉 malá do 3 měsíců v poloze na bříšku nevydržela ani 3min, šílený řev ☹
chodíme na RHB,tak je to lepší,ale zatím preferuje jen pravou stranu,přes tu se přetočí na bříško,občas se jí podaří zpět na záda,nožky občas dá pod sebe,ale jinak bída .chodíme s ní do centra kde cvičíme s dětmi a její vrstevníci už lezou anebo co nevidět budou 😔

schnee
autor
23. únor 2016

@saaralota Já si z toho taky občas dělám srandu, ale jsou chvilky, kdy mě to "trápí". Já takový pohybově nadaný dítě a mám malého lenocha, pravda, tatínek taky není nejaktivnější, ale jako dítě byl prý celkem aktivní, tak nevím, po kom to ta holka má 🙂)

schnee
autor
23. únor 2016

@evcann Joooo, ale vy jste měli aspoň tu váhu, proč není aktivnější 🙂) Mimochodem, s těma zoubkama, kojila jsi nebo byl na UM? Kojení by musel být dobrý masakr. 🙂))

schnee
autor
23. únor 2016

@skvisha To je pravda, pomalu mi příjde, že ani nevyrostla, jak jí vidím každý den. 🙂) A s tím zákonem chválnosti je to pravda, v poradně, na kyčlích, v okolí, všude samí mladá atleti, a pak z toho neměj menší stres, že tvoje dítě nic 🙂)))

schnee
autor
23. únor 2016

@danuskahe A malé teprve budou 4 měsíce? To věřím, že jsi měla radost, jak malá udělá sebemenší pokrok jsem šťastná jako blecha. A ona, potvora, to pak zase přestane dělat, takže jsem pak za pár dní, tam kde jsem byla. Skoro jako kdyby si to zkusila," hm aha to je dobrý, to mi jde" a pak na to dál prděla. 😀

jahodi
Autor odpověď smazal
evcann
23. únor 2016

@schnee byl na UM, ja mam zastavou laktaci uz z porodnice, kde mi ji po porodu hned zastavili. No je to mozna vahou, doktorka rikala, ze jo a ja se k tomu priklanim, ale mozna by byl linejsi i bez toho. Dneska uz to na brisko krasne mrska, jak ho dam na zada hned je na brichu a dela to az v 7 mes. takze ja si myslim, ze proste nekterym do dyl trva, ale neni na tom nic spatneho. On bude celkove velky po tatovi, uz v tehotenstvi mi rikali, ze ma dlouhou steheni kost a pry i podle tech zubu se to pozna, u vetsich lidi v dospelosti detem rostou zuby driv.

danuskahe
23. únor 2016

@schnee jj v sobotu jí budou 4M. S hrazdičkou si už konečně hraje ale do ruky hračku ne a ne vzít. To s tím před ní můžu mávat jak chci a nezájem. Už se ale přestává konečně propinat do luku takže bych řekla že je to každým dnem lepší ale minule jsem si taky myslela jak nám jde krásně paseni a doktorka mě zprazila že to dělám špatně a že preferuje víc jednu stranu,že to musíme vylepšit

skvisha
23. únor 2016

@schnee tak dneska jsem toho našeho prcka sledovala, jak nejmíň čtvrt hodiny v kuse furt běhal a sycel u toho, pak se zastavil a řekl mi, mámo, ja jsem vaček, což je vláček 😀
Tak to rychle uteklo

schnee
autor
23. únor 2016

@jahodi Jak dávat na podlahu? 🙂

schnee
autor
23. únor 2016

@evcann To jsem netušila takové věci s těma zoubkama. Takže budete mít doma dlouhána. 🙂

schnee
autor
23. únor 2016

@danuskahe A asi jsi zkoušela různé hračky? Třeba má holka vyhraněný vkus a jen tak se jí něco nelíbí a nezaujem jí. 🙂 Naše se propíná pořád, někdy víc, někdy míň. 😖 Jednu dobu už to nedělal vůbec a pak z ničeho nic zase začala.

schnee
autor
23. únor 2016

@skvisha Tak teď nevypadá na "líné" dítě co? 🙂)) Kolik, že mu je?

hapovab
23. únor 2016

@monnn jejda chudinka,nespechate na ni moc?Mala 3 minuty nevydrzela ani ve ctyrech mesicich,zacals se prezacet az v peti a je podle dr. Ok.

danuskahe
23. únor 2016

@schnee jj mám tu celou krabici různých hraček, chrastitek a kousátek a nic:( a nepropina se ti kvůli prdikum? Mně dnes zas odmítala past koniky..jeden den se raduju a druhý mi zas ukáže že si bude past až se jí bude chtít a ne když to po ní chci já 🙂

hapovab
23. únor 2016

@schnee ja nevim proc ted chce kazdy honem honem na rhb,kazdy dite ma svuj cas,nase do peti mesicu taky nechtela byt na brisku a pet minut uz vubec ne,davala jsem ji casto ale jen treba na pul minuty,zacala se pretacet v 5m pak prestala a v 6m zase zacala,ted ma 7,5 a je na brisku porad.Asi nebude v 8m lezt jako nektere deti ale co,ma svuj cas a uz do tabulek nekoukam.Zase byla sikovna na jine veci,umela drzet v kazde ruce jednu hracku a chytat si nozicky o mesic driv nez pisou ty slavne tabulky. Asi bude taky linejsi ale co....

hapovab
23. únor 2016

@schnee nase lezela oblecena jak prkno a kdyz byla nahata tak sebou sila jak cert.

schnee
autor
23. únor 2016

@danuskahe Tak tam asi chybí ta správná pro ní. 🙂) Já ti nevím, nepříjde mi. Leží na zemi nebo v postýlce celá propnutá, hlavu zakloněnou a vypadá u toho, že jí to baví. 😖 Přesně, jeden den to vypadá na posun a druhý den nebo třeba už v druhé půlce dne zase stagnace. ☹

schnee
autor
23. únor 2016

@hapovab Nás poslala pediatrička kvůli tomu propínání do luku a na rhb si všimla, že nezvedá nožičky, což už by měla, tak nám dala cvik na posílení břišních svalů a pak na ramení svaly či co. Jak jsem psala, chvilku se jí to i líbilo, ale v momentě, kdy mi začala řvát jen co jsem jí položila na podložku, přestala jsem, dávám jí pauzu a uvidíme jak to půjde dál a co řekne rehabilitační. S tím oblečená neoblečená, je to fakt, malá je nahatá taky víc akční, i ty nohy víc zvedá, né nějak šíleně, ale o něco víc. Tak se snažíme jí nechávat co nejvíc nahatou, ale ona je hrozný zmrzlík a hned je studená ☹ A to máme doma 25, tak nevím co už s ní, se zmrzlíkem.

schnee
autor
23. únor 2016

@monnn A malé je kolik? Já bych s malou taky chtěla začít někam chodit, ale asi mě z těch supermanských dětí klepne 😀

hapovab
23. únor 2016

@schnee jo a ohledne te depky....moje kamaradka se kterou se casto vidam ma stejne stareho chlapecka (7,5m) a ten ma 7zubu, sedi, couva a peruje na nozickach jo a obcas uz ho dava na nocnik a dari se jim,pochopil to, takze nemuzu porovnavat,to by me kleplo :o)

monnn
23. únor 2016

@hapovab no ono záleží na dr. u naší obodní byla v pohodě,ale z kardiologie nás dr. na ty RHB poslala 😉

skvisha
23. únor 2016

@schnee v lednu měl druhe narozky, ted už je to uplne o něčem jiném 🙂
ale má svou hlavu, ted je u nás pro změnu boj s nočníkem, ale to bude pořád něco 😉
ale jinak ho všechno zajímá, všechno chce vědět, krasne mluvi, miluje zpívání a říkadla, fakt každý to dite to má jinak, ale nakonec az na zvláštní výjimky všechny chodi, běhají, mluvi, chodi na nočník, umí se najíst apod, akorát každého baví něco jiného a mně přijde strasne zajímavý, jak už téměř od miminka je vidět, jaka asi to ta osobnost nám tu roste

monnn
23. únor 2016

@schnee bude jí 7 měsíců 😉

jahodi
Autor odpověď smazal
schnee
autor
24. únor 2016

@jahodi A ona nechtěla být takle na volno nikde? Myslím tím, jako jestli byla nosivá, že chtěla nosit, mazlit a tak? 🙂

schnee
autor
24. únor 2016

@skvisha To jo, taky na tu naší lenošku občas vzteklou koukám a říkám si, co z ní bude za osobnost 😀 Pak se podívám na manžela a je mi to jasný, ona je totiž celá po něm. 😀 Až si tak říkám, jestli je vůbec moje 😀

jahodi
24. únor 2016

@schnee no spíš si dýl vyhraje spokojeně sama někde položená, že by byla neodložitelná to určitě ne..

danuskahe
25. únor 2016

@schnee tak nám předepsali rehabilitace:( prý preferuje víc pravou stranu tak aby se to srovnalo..ale jinak vše v pořádku takže paseni koniku děláme dobře uf🙂

cachenka
26. únor 2016

@schnee Prckovi je sedm mesicu, cvicime protoze mel abdukcni perinku na kycle a diky tomu byl celkove ochablejsi, nebyl symetrickej. V sesti mesicich se nepretacel, tak nas doktor hnal na nejaky vysetreni, zda je to v poradku. Nastesti je. Vojtovku nesnasi, rve u toho jak tur, ale cvicime uz dlouho, tak vi, co bude.

Strana
z4