icon

Maminky "línějších" dětí, pomoc 🙂

schnee
21. únor 2016

Ahoj holky, mám skoro 4,5měsíční holčičku, která je trochu línější, na bok se otočila jen párkrát, na bříšku jí to nebaví, takže tam ani moc dlouho nevydřží, ke všemu začala na bříšku lítat 🙂, nechce ani moc zvedat nohy z podložky a já se ptám, co neuměly/neumí vaše děti v tomto věku a jak jste zvládly/zvládáte neblbnout z tabulek a ostatních "šikovnějších" dětí? 🙂

Strana
z4
schnee
autor
26. únor 2016

@danuskahe Aha, a jaký máte cvik? A co chytání hraček, lepší? 🙂

schnee
autor
26. únor 2016

@cachenka malá ji nesnáší hodně, řve dobu i po ukončení cviku. ☹

danuskahe
26. únor 2016

@schnee nene zatim porad jen hrazdicka a nebo ji to musim vlozit do ruky a pak s tim chvili mava ale sama si hracku jeste nevezme. Cviky jeste nevim. Jsme teprve objednane na prvni rehabko tak uvidime..

monnn
26. únor 2016

@danuskahe to bude dobrý i naše preferovala víc pravou stranu a stáčela se jakoby do rohlíku,teď už je to o hodně lepší 😉

danuskahe
26. únor 2016

@monnn a taky jste museli kvuli tomu na rehabilitace? A kolik je tvé holčičce?

monnn
26. únor 2016

@danuskahe v neděli jí bude 7 měsíců,jj ale naše Dr. v tom neviděla problém,jak už jsem tu psala ,ona nesnášela polohu na bříšku 😒 ,ale pak jsme byli na ko na kardiologii a tam Dr. řekla okamžitě na RHB to měla cca 4mě ,"sranda je" že jak se tam dostaneš většinou najdou ještě další neduhy 😖

schnee
autor
26. únor 2016

@monnn
@danuskahe Přesně jak píše @monnn, nás poslala doktorka na rehabka kvůli propínání do luku a rehabilitační si všimla, že málo zvedá nohy, že je třeba posílit břišní svaly.

danuskahe
26. únor 2016

@monnn no nestras me:( polohu na brisku taky nema rada..5min je rekord,pak rve jak tur..no tak to jsem na to zvedava..

danuskahe
26. únor 2016

@schnee no mam se proste na co tesit..snazim se na to koukat pozitivne ze aspon bude mit nejakej pohyb nez furt se valet na dece nebo v lehatku ale nevim jak se na to bude divat ona 🙂

vercaci
26. únor 2016

Ahojky, ja mam 7m holcicku, ktera ma 11kg a taky trnu, ze neumi neco co ostatni uz jo, klasika 🙂 pekne se naucila pretacet az v 6m a ted v 7m se toci z briska na zada.je to proste lenoska, ale prikladam to velikosti, prece jen zvednout tolik kg da zabrat🙂 ale abychom vydrzeli na brisku tak ma rada sve vlastni fotky a kosmeticke zrcatko, zkus vyzkouset, treba to mimco motivuje at se mi tam libi 🙂

monnn
26. únor 2016

@danuskahe nám pomohl i gym . balon ,ale nesmí na něm ležet z vrchu (to by zakláněla moc hlavičku a to by bylo špatně) musí být tak nějak ze šikma 😕

danuskahe
26. únor 2016

@vercaci je s tim zrcatkem to vyzkousim protoze velke zrcadlo miluje. Jak se vidi tak se na sebe porad rechta 🙂

danuskahe
26. únor 2016

@monnn s balonem nemam vubec zadnou zkusenost,se bojim ze bych ji jeste ublizila..to by me to musel nejdriv nekdo naucit a ukazat..nedelaj to na ty rehabce?

monnn
27. únor 2016

@danuskahe jj to je jasné,mě s tím balonem to ukazovala paní na vanovém plavání (tam taky děti zapojují všechny svaly) 😉

kika_21
27. únor 2016

@schnee Já jsem měla též línou dceru, na rehabilitaci jí zmáčkli nějaké body, hned se přetočila, řvala tak, že řekli, že je jen líná a že MUSÍ SAMA.MĚLI EVIDENTNĚ STRACH, ABY NEMUSELI TEN ŘEV POSLOUCHAT ZNOVU. 🙂 V ydrželo jí to dodnes. Sice chodí na atletiku, dobrovolně a už pátý rok, ale jinak miluje spaní, ležení a teď od rána vykřikuje, že jsou prázdniny, hory a že se 14 dní nebude učit. Mnohdy nechápu, jak může zaběhnout 400 m tak rychle, když se ráno sotva plouží po bytě. Večer potom zívá u stolu a rychle mizí v koupelně, aby se dostala včas do milované postele. 😉

schnee
autor
28. únor 2016

@danuskahe Třeba jí to bue bavit, budeš se jí věnovat a bude tím pádem ve svém živlu. 🙂 Tím nechci říct, že se jí normálně nevěnuješ, chápeš 😀

schnee
autor
28. únor 2016

@kika_21 😀 Naše jí tam u jednoho cviku taky řvala, nevěřila mi, že mi u toho doma vyvádí, jako bych jí na nože brala. Tak to zkusila a viděla, cvik nám zrušila. 😀 Tak ale to je holka šikovná, atletika je drsná. 🙂
Já pořád věřím, že naše bude po mě, pohybově nadaná, manžel je pecka. 😀

schnee
autor
2. bře 2016

@danuskahe Ahoj, tak co, už máte za sebou rehábka?

danuskahe
2. bře 2016

@schnee ahoj jeste ne. Prvni mame az 14.3 ale v sobotu si poprve sama chytla hracku tak mi udelala radost🙂

schnee
autor
2. bře 2016

@danuskahe Jé, vidíš to, holka to do toho 14.3. natrénuje, že rehabilitace nebude třeba. 😀

cachenka
3. bře 2016

@schnee chudak :( to je mi lito

blahis
5. bře 2016

@luciksima co máte namysli dráždivá?

luciksima
6. bře 2016

@blahis hodně moc uplakaná..

gnozka
9. bře 2016

Ahoj poslední dobou uz propadam panice ale co čtu tak jsem rada ze v tom nejsem sama ! Mam holčičku 4 m a 8 dni . Chodíme na reha kvůli tomu ze nepase :( chvíli uz to vypadalo ze dobry ale ted zase blby :( chvilku se na rukou udrží ale pak je roztáhne a zabori hlavu do země . Ani tak nerve ale proste na svůj vek spatny :( a tim ze často ležela na zádech tak ma placatou hlavu , snad se to srovná . Samozřejme jsme byly upozorněny ze uz by se mela otáčet na bok což ani náhodou takže zase spatne ;( ale jinak je moc šikovna . Je to smisek , krasne si bere hračky zvedá nozicky a zacina si je otapkavat. Ale šikmé břišní svaly nema . Chjo snad se tomu jednou zasmejeme.

schnee
autor
9. bře 2016

@gnozka Ahoj, jak já ti rozumím, ale nenech se tím stresovat. Vím, lehko se říká, těžko dělá, já jsem taky jeden velký stres 😀 Co čtu, tak je malá šikovná, bere si hračky, zvedá nohy - naše je v tu dobu vůbec nezvedala, ošahává si nožičky - taky nedělala. Zkus na to pasení přes polohu klokánka, znáš? Já bych řekla, že nám pomohla a malá začala taky lépe pást a lépe držela hlavičku. A taky je možný, že malá bude skokový dítě, jako že to vypadá že se nic neděje a najednou bude umět tři věci najednou. 🙂)

gnozka
9. bře 2016

@schnee dekuju za podporu ! Na klokánka nosime hodne v podstate uz jinak držet nechce . Hlavičku drží super ale na těch rukách je to bída . Hrudnicek zvedá dost málo ale tak cvičíme Vojtovku tak snad se to pohne ale cvičíme uz dva mes a zatim zádný mega obrat nebyl . Ale treba nas překvapí 🙂 ale jak rikam na ostatní věci je šikovna ale je to těžký kdyz každy rika .... Paseni koniku je zaklad . Tlak okolí je zlo .

schnee
autor
10. bře 2016

@gnozka Já ti nevím, ale co jsem tak četla, tak spousty dětí prostě polohu na bříšku rádo nemá, takže na ní byly minimálně a maminky psaly, že dítě pak začalo třeba rovnou sedět, lézt..... Tak kdo ví, jak moc horké to s tím pasením je. Jaký cvik máte a jak to malá zvládá? Naše u toho strašně řvala, tak nám jeden cvik rehabilitační zrušila. 🙂 Chápu tě, tlak okolí je hrozný. Mě vždycky stačí vidět stejně staré děti v poradně a hned aniž bych chtěla, tak srovnávám a jsem z toho pak na nervy.

gnozka
10. bře 2016

@schnee mala by na brisku možna i byla ona u toho tolik nebreci ale proste se neudrží rozpálené se jako placka a az pak se začne rozčilovat tim padem ma jeste mi sily a nejde ji to vubec . Mame cvik na posílení lopatky ten nam docela jde . Lezi na brisku a ja ji držím předloktí a patičku ale ten cvik na břicho kde mackam mezizebri úplne sabotuje tak uvidíme příště . A jeden cvik mame novy na boku aby se zacala otáčet na bok ale taky nam moc nejde :/ mala u toho řve jako tur asi jako kazde dite ale jak skončíme tak ji zatleskam a začne se smát 🙂

schnee
autor
10. bře 2016

To naše dělala taky. Jo, tak ten cvik s tím bodem mezi žebry nám právě zrušila, protože malá u toho hrozně vyváděla, sabotovala to a brečela i potom. Ale proč to cvičíte, když malá nohy zvedá? Naše je nezvedala, ležela na zádech jako placka, tak proto nám dala tento cvik na posílení břišních svalů. A s tím přetáčením na bok, nemá ještě čas? Opět tady jsem četla, že některé děti se na bok otáčejí až kolem pátého měsíce a později. 🙂 Já taky vždycky panikařím a jsem ve stresu, ale čím dál tím víc mi příjde, že doktoři prostě škatulkují za každou cenu.

gnozka
10. bře 2016

@schnee Terezka nohy zvedá ale šikmé břišní svaly nema , ktere prave potrebuje na to otočení . Ma placate brisko jaky ma rozestup:/ na bok by se mela otočit během tohoto mesice no . Ale zatim to tak nevypadá . Jsem z toho na svestku jak to hroti. Jako vim ze cvicit musíme ale cítím se pod tlakem ze musi dělat to a to.

Strana
z4