icon

Neprospívající kojenec

inusska
10. únor 2017

Ahoj. Rada bych vedela, zda nekdo mate doma drobka pod tretim percentilem?

Nas malej ma na 9 mes pouze 6,5 kg a 69 cm. Doktorka nas honi vsude mozne po doktorech a ja porad doufam, ze je proste jen drobny.. ale uz ve mne hloda cervicek pochybnosti.

Je to nejedlik, je problem neco do nej nacpat a co mu rostou zuby, tak je jeste hur.

Zacina uz zaostavat i motoricky, nejde do druheho vzprimeni a na 4 :/ Mate to nekdo podobne?

Strana
z2
normalnimatka
12. bře 2017

aha, no já tam nenarazila na nic, co by mi extra nesedlo. že maj děti rádi zavinovačky, je pravda🙂 že se tam cejtěj jistě atd. ale taky jsem je třeba nepoužívala🙂 ale tak to se třeba týká je pár prvních tejdnů🙂
a mžůu se zeptat, co ti radili na fyzioterapii ohledně manipulace? shodovalo se to cca s tím, co ona doporučuje? pokud teda ses s tím někde setkala aspon rámcově?

salenas
12. bře 2017

Moje malá měla na roce 7.20, nikdo nic neřešil, až na můj popud, protože pořád plakala, strašně prděla, řidká stolice až na ramenou, kojené dítě, do jednoho roka 11 atb, bylo to neskutečné :( až na deseti měs, kdy jsem donutila doktorku udělat testy na alergii se zjistilo, že má alergii na kravskou bílkovinu a že ta přechází z mého mléka .. musela jsem přestat kojit, najelo se na spešl mléko a začalo být líp. Ale kdybych si to nevydupala, doktorka by nás nikam neposlala

inusska
autor
12. bře 2017

@normalnimatka
V podstate bych rekla, ze to same, co asi hlasa ona. Noseni v klubicku, jak spravne zvedat, aby zapojoval pekne svaly.. tzn. pres bok, plus uplnej zaklad jako neposazovat, nenosit vzprimene, zadna choditka atd. Ale to je proste takovy ten bezny zaklad 🙂

K tem zavinovackam.. ja bych kojenci peri nedala, ja jsem treba alergik a tech roztocu, co se tam drzi. Jinak jsem chvili tez zavinovala, ale do slabe bavlnene zavinky, aby se neprehrival.

normalnimatka
12. bře 2017

jj... ještě bych možná leda teda zkusila zajistit dát prckoj co nejlepší co se týče živin... ono asi na váhu třeba to nebude mít vliv, ale zas budeš mít jistotu, že tělo fakt má, co potřebuje a na zákaldě toho má dobrý předpoklady se vyvíjet, fungovat a růst dobře. víš, aby tě tolik nestresovali ty doktoři a tabulky a tak. měla bych případně nějakej tip, kdybys o ničem nevěděla. ale nechci tady dělat reklamu, tak dkdyžtak napiš do zprávy;)

Strana
z2