Nesnáší kočár, oblíkání a jen řve

jasnenka87
27. lis 2017

Ahoj, mam syna 10 mesicu. Od malicka nesnasel kocar, co zacal sedet tak se to zlepsilo ale ted zas obrat...do toho nesnasi oblikani, takze nez ho ted v zime oblecu tak se jen vzteka a breci...pak ho posadim do kocaru a hysterak...uz chodi ale venku tapat nechce, v ruce se mi vzpouzi...co delat? To budu celou zimu sedet doma? Dojdem dom vyslecu ho a on je jak slunicko a jde si hrat....mel to nekdo stejne?

caseopea
27. lis 2017

A zkoušela jsi třeba šátek nebo nosítko? Třeba by se mu to líbilo, měl by výhled a nemusí ťapkat venku. Kolik vrstev mu oblékáš? Třeba by to chtělo zkusit jednodušší vrstvy, jako třeba dva overalky na sebe a ne třeba nátělník, tričko, mikinu atd atd. Nebo ho nějak zabavit u oblékání? Třeba nějaká pohádka. Něco na hraní do kočárku.

rybizka
27. lis 2017

Můj syn je takový i ve třech letech :D Asi Tě nepotěšim, tak nevim, jestli to sem vůbec psát 🙂)) pomáhá to mít všechno na háku a najít svůj způsob, jak z toho udělat situaci win-win, tedy že jsi spokojená Ty i malý. Ale o nervy je to ze začátku pěkně. Navíc kdo podobný dítě nezažil, tak nepochopí a myslí si, že je to “rodičovským přístupem”. Vycházej malému co nejvíc vstříc, 10 měsíců je málo.

jipe
27. lis 2017

@jasnenka87 kromě šátku/nosítka - co zkusit nějaké hraní venku. Jako je mi jasný, že v tomhle počasí skluzavka není to pravé ořechové, ale nacpat ho do nějakého softsheelového overalu a nechat lozit kolem prolézaček? Až bude sníh, tak by se venku mohl zabavit lépe. Nebo mu vzít ven nějakou tatru nebo tak něco na hraní,...

ka_cici
27. lis 2017

Dcera nesnasi kocar od te doby, co se zacla tocit na brisko, coz bylo ve 2.5 mesicich. Zachranilo me nositko. Jak uz je uvedeno vys, kdo nezazil, nepochopi, ja si na to zvykla a ted uz bych nevyjela s kocarkem, pac ho neznam. Jeste se vyrabeji ruzna odrazedla/trikolky s vodici tyci, mame nachystano pod stromecek (dcera ma ted 9m).
Kazdopadne me se osvedcilo to proste prijmout a nelamat pres koleno. U oblikani se vzteka vic deti a to ze chlapec nesedi zpusobne v kocarku neznamena, ze z nej bude dacan

guinea
27. lis 2017

@jasnenka87 Ahoj, já jsem to měla naprosto stejně. Prostě jsem na něj po celou dobu oblíkání konejšivě mluvila (i když se mi kolikrát z toho řevu vařila krev), a on si pak asi za měsíc zvyknul a při oblíkání protestoval jen tak na oko. Do kočárku jsem mu dala něco na mačkání, třeba to zadní světlo na kolo (se slabou baterkou, takže svítilo fakt maličko) a on si cvakal a byl v klidu. (Pak přes léto si samozřejmě zase odvykl a teď máme hysteráky s oblíkáním nanovo, tak zas trpělivost, než si zvykne...)

jasnenka87
autor
28. lis 2017

Dekuji vsem za rady...nositko zabralo jeste v lete kdyz nechodil...ted kdyz uz vi ze muze po svejch tak ho tam nedostanu :( na snih cekam jak na smilovani to pujdem asi i bez kocaru :D hlavne spadne do mekkyho 🙂 je hyperaktivni takze se nezastavi ani u oblikani pliny...vsechno delam za pochodu...kamen urazu je kdyz chcu jit nakoupit to je horor...narvat ho do kocaru abych mohla zaplatit to je vzdycky scena v obchode...vsichni cuci jak kdybych ho tyrala :( ale jak rikate kdo nezazil nepochopi...vzdycky se zavistive koukam na ty maminky s kocarkama v obchode jak tam dite sedi a cuci :D to proste nechapu :D