icon

Nezvladatelné záchvaty vzteku

julielim
28. kvě 2019

Ahoj, jdu si pro radu. Mám dceru, v červenci jí budou 4, už od malička je hodně vzteklá, uplakaná a citlivá (to jsem i já), ale ona je poslední asi rok opravdu extrémní. Pořád čekám jestli to přejde a nic. Naštve jí cokoliv, během vteřiny se z milionového milujícího dítěte stane satan. Je to hrůza. Dělá to teda především mě, křičí, vříská, vzteká se, říká, jak mě nemá ráda, že si najde jinou rodinu, háže po mě věci. Občas to zkusí i na chlapa, ale to si netroufne tak jako mě. Vzteky mlátí kolem sebe, takže už jsem od ní taky jednu schytala i když nebyla určená mě. Naštěstí se nám to stává víceméně jen doma, mimo cizí lidi. Nepomáhá mluvit v klidu ani dát na zadek, nepomáhá obejmout, mluvit ani nechat vyvztekat. Jsem z ní už zoufalá! Nemáte s tím někdo prosím zkušenost? Co s tím, případně řešit u nějakého odborníka? U kterého??
Děkuju

Strana
z3
julielim
autor
2. čer 2019

@bayt Děkuju! já jí u toho na zadek nedávám, teda občas jo, ale to už musí být opravdu úplně vyhrocená situace. Ale chlap jo. A ten si nenechá nic vysvětlit. Před ním sice záchvaty nemívá často, ale když už, stačí aby se na ní podíval a malá se chytá za zadek a řve "nee, na prdel ne". Jako zrovna před půl hodinou když jí to chytlo v Lidlu. Kupovali jsme zmrzliny a ona řev když jsme řekli, že jsou do mrazáku a dneska už další nedostane, protože už měla 2 a v noci má kašel

bayt
2. čer 2019

@julielim Chudák malá :( Promiň, že to tak musím napsat, ale chlap by mi na dítě sáhnul jednou...

zelenaesmolda
2. čer 2019

@julielim
chlapovi taky daji v praci pres tlamu kdyz neudela co se od nej ceka?

svetlanalana
2. čer 2019

@julielim vy dospělí hodnotíte dítě jako kdyby bylo vám rovnocenný dospělý člověk, jen že ona je 4 leté dítě, které má právo se rozčilovat, když nedostane další zmrzlinu a proto, že neumí kriticky uvažovat a neumí přestat na povel se rozčilovat a být smutná, dostane od otce na zadek...

julielim
autor
2. čer 2019

tak především je dítě nás obou, ne jen moje.. nebije jí, to že občas dostane plesknuto na zadek je sice asi blbý, ale já s tím moc nezmůžu. většinou se mi povede tomu předejít, ale když už je jo špatně, že malá rozbíjí věci kolem sebe nebo od ní jednu schytam, dostane jí taky. ale nijak brutálně, prakticky se jí jen dotkne rukou zadku. Jako je to blbý, ale přece na sebe nemůžeme nechat vřískat a nechat si nadávat od malýho dítěte 😉 a jak už jsem psala, snažíme se po dobrým, dokud to jde.

zelenaesmolda
2. čer 2019

@julielim
aha,takze ji vysvetlite,ze vas nesmi bit tim,ze ji zbijete.to fakt dava smysl...
jedine,co si z tohohle dite odnese je,ze ja jsem silnejsi,ja te placnout muzu

dokument
2. čer 2019

@bayt vzdycky si vzpomenu na tu pani co leci objetim....prekopovou. Videla jsem nejaky dokument a pripadalo mi to jako znasilnovani.

dokument
2. čer 2019

@julielim kdyz tam jste oba, v tom obchode, tak bych ji tam nevodila, ciste kvuli sve obave, ze bude delat kraval. Takze jeden by zustal s ni venku a jeden by sel nakoupit. Ja mam blbou zkusenost s okolnima lidma. I kdyz treba vychovne postupuju spravne, tak se najdou lidi, co do toho kafraji, bez vyzvani a ocitnu se pod jejich tlakem a pak jsem na decko zla. To se mi stalo jednou, bylo to strasne a dodnes si to vycitam. Napred jsem sla kluka branit, ale provokaterce moralisticke pani se podarilo me vyprovokovat a dostat pod tlak. Nekolikrat na nas uz vylozene utocili cizi lidi.... Mockrat mi syn nevyvadel, ale taky to parkrat zkusil. A to mne by ani nevadilo, jenze ti lidi... kazdy mi rikal, nestarej se o to, co si mysli, ale stalo se nam , ze na nas vylozene zacali utocit. At nerve treba. Neradsi bych ted flakla jim. A poradne.

dokument
2. čer 2019

@julielim malej mi taky zacal najednou nadavat a bouchat do me. Nikdy to driv nedelal. Ani nemel zadny obdobi vzdoru kolem dvou let. Nevedela jsem co je to vztekajici se dite. Az prisel do skolky. Napred zacal vyrvavat, to vim jiste, ze odkoukal od nasi sousedky, byl s ni ve skolce a bydlela nad nami, vim jak se chovala. A on na to poprve ziral a pak to zacal taky zkouset. Ale je extremne chytrej, takze si zacal nachazet svoje varianty, ruzneho typu. A uz to jelo. Pak objevil sprosty slova (treba dnes jsme jeli z vyletu a pani na zastavce byla sama "drzka, rozbiju ji hlavu, debil, nasrat atd.). On je velmi verbalne zdatny, vsechno napodobuje. No, pak jsem nahodne nasla tu Pekařovou a do tydne byl klid. Od te doby si nikdy nedovolil. Presne tyto pripady popisuje v te jedne knizce (S. O. S.), uplne presne. Jak to rvani v obchode, tak to nadavani. Ona vas chce donutit k reakci, to je jeji zabava, ukol, prace... porusuje hranice. Hraje si s tebou. Tak dlouho to bude delat az vas donuti se rozcilovat a rvat na ni, to je jeji cil. A co se tyce toho nadavani, ruzni lidi mi radili ruzny veci a nic z toho nepomahalo a jeste to bylo spatne. Treba ho placnout po tvari. Nebo mu rict, ze takhle se nemluvi (to me asi nenapadlo bez jejich rady... 😀 ), durazne.

bayt
3. čer 2019

@dokument Přesně....to je šílená ženská :(

bayt
3. čer 2019

@julielim Proč byste ji nemohli nechat vřískat....? Tak jako popisuješ to, že se jí sotva dotkne, a předtím si popisovala, jak si drží zadeček a volá, že nechce dostat nabančeno...

urtica
3. čer 2019

@dokument Prekopovou nebrat...omlouvám se za vsuvku off topic, ale vždy když od ní něco čtu, zvedá mi to mandle...účastníci jejích hokusů pokusů (terapie objetím) tomu aktu skutečně prý říkali "znásilňovačky"...

julielim
autor
3. čer 2019

@zelenaesmolda zbít je hodně silný slovo! jak říkám, ani jí to nemůže bolet, spíš jde o ten moment, kdy se jí dotkne na prdce a ona se lekne. Ví že je to trest, ale není to bití, není to týrání proboha!! U chlapa pak už stačí jen to, že se na ní zle podívá
@bayt ona je velká herečka. prostě ví co to znamená a ví, že je to špatně. Hodně a často přehrává, vymýšlí se atd.
Každopádně díky, původně jsem rady dostala, dál už bych tuhle konverzaci nechtěla posouvat nebo se ještě dozvim že jsme magoři co týrají svý dítě a že jsme zralý na sociálku :D ;)

bayt
3. čer 2019

@julielim tj. ve skutečnosti jen přehrává, že se bojí, že dostane výprask :(

konidana
3. čer 2019

@kittyy17 tak dcera s tím že potřebuje pomazlit přišla až asi někdy v 9.letech. Dřív na to nepřišla 🤷‍♀️

zelenaesmolda
3. čer 2019

@julielim
je jedno jestli ji to boli nebo ne,porad je to fyzicky trest a bit nekoho kdo je slabsi nez ja a nemuze se branit?u deti se to akceptuje ale kdyz pak to dite v dospelosti tyra sve stare rodice tak je hyena pritom princip je stejny,vyuzije fyzickou prevahu nad nekym kdo se nemuze branit

Strana
z3