icon

Od kdy nechat dceru rozhodnout o náušnicích?

daasqua
28. lis 2023

Ahojte, tenhle dotaz je pro ty, kteří nedávali náušnice hned malým miminkům. Nechali jsme dceru prozatím bez náušnic, protože (hlavně manželovi) přišlo, že je to zásah do těla, který si má rozhodnout ona sama, až k tomu uzraje. A ted je otázka, v kolika letech dítě na takové rozhodnutí dozraje? Z dcery se vyklubala typická holčička (takže žádný klučičí typ), má ráda šatičky, ozdoby, dívčí věci. Na náušnice se už mnohokrát ptala a chtěla by je, ví, že to píchání zabolí (občas dělá hrdinku, občas se zalekne, podle nálady). Tak od kolika let věku už by měl člověk brát, že to "velké" rozhodnutí udělala? Myslím, že litovat toho nebude (i když v pubertě buhví co bude 😀). Já původně hlavně chtěla, aby ucho bylo dostatečně veliké a dírky udělané co nejvíce v pořádku a třeba i podle nějakých dalších poznatků, do malých pidioušek se mi píchat nechtělo. Podle čeho dalšího jste se třeba taky rozhodovali? Díky

Strana
z3
fifinka2020
2. pro 2023

@kacvorus jinak rozhodně doporucuju píchnout, ne nastřelit. Jedno nejmenované pražské studio to má na svých stránkách hezky popsané (rozdily), kdyztak mrkni

lennus
2. pro 2023

@daasqua Dceři jsme taky nedávali jako miminu, podobné důvody jako u tebe, ale hlavně já je vůbec nenosím sama. Má 5,5 a rok zpátky je chtěla, tak že k narozkám zajdem, pak si to rozmyslela, nechávám na ní. Vídám to čím dál tím víc a taky nerada dělám věci jen proto, že se to tak dělá. Mně se ani nelíbí plešaté holčičky s náušnicemi, i když dcera byla tedy vlasatá. 🤣

kacvorus
2. pro 2023

@fifinka2020 uz je ma nastreleny 4 roky a v pohode, zadne komplikace nebyly 👍 Ja si nechala nastrelit ve 14 a taky v pohode.

jerrabina
2. pro 2023

@fire85 tak on ten první komentář vyzněl právě že se to tak dělá, tak to tak musí být 🙂 což vím, že v domácnosti s někým kdo to má postavené takhle bych nevydržela a ten někdo se mnou taky ne 😁 protože se pořád ptám "proč" a jsem na to až moc filosof a rejpal a až moc jdu po tom jak a proč něco funguje 🙂
Ale když jsou to "jen náušnice", tak právě nechápu proč by mělo být špatně že si to holčička rozhodne sama? 🤔
Když se ta naše narodila, s bývalým jsme se naprosto shodli, že jí píchat uši nebudeme, ale když někdy sama přijde že náušnice chce, nemáme s tím problém. A když nepřijde, bude bez nich. Přišla 🙂

pampelina18
2. pro 2023

Chtěla je hrozně v 5 letech a po měsíci jsme je vyndali, už je nechtěla. A teď je rada, že je nemá.

daasqua
autor
2. pro 2023

@fifinka2020 Vím, tam bychom právě asi chtěli jít 🙂 Přijde mi to tam nejvíc profesionální. Snad se ale dcera nelekne těch tatérek 😀

la_lilloise
2. pro 2023

Zajimava debata, my take čekáme, až si dcera řekne sama. Ma 6 let, zatím po nich vždycky zatouzi a do par dnů rozmysli, tak uvidíme. Až to bude opakovat nějak konzistentně třeba pul roku, tak je dostane.

hanka_12345
3. pro 2023

@daasqua tak davaji se po ockovani tak asi jo

blondynka400
3. pro 2023

@2veverka otázka co přesně potřebuješ. A ano, určitě jehlou. Nastřelení akupunkturní body "rozdrtí", je to tedy ještě horší, než když se to píchne do "špatného" místa.

elska
3. pro 2023

@daasqua To dost chapu. Mam to podobne. Nam obema rodicum to prislo take jako nemaly zasah do tela a nechali jsme to na pozdeji.

Strana
z3