Odplenkování 2 r. 4 m. Jak poznat, že je na to zralý?

22. črc 2021

Milé maminky, s prvním dítkem mi šlo odplenkování, řekla bych, normálně. Zkusila jsem metodu...vezmu plínku a už nedám. Jen na noc. První měsíc ( červen) nehody a postupně se to zlepšovalo a v září pohoda. Říkal si, nehod minimálně.
Teď jsem začala řešit odplenkování mladšího syna, kterému jsou 2r a 4m. Okolo 1r neměl problém sedat si na nočník, vydržel tam. Nic tam ale neudělal. Teď jsme ve fázi, kdy mu sundám plínku, vzteká se, že ji chce. Na nočník odmítá, vzteká se. Čůrat s bráchou a tátou nechce, vzteká se... když jsem ho zkusila nechat chvilku v mokrém, ať se mi to jakkoliv příčí,bylo mu to jedno. Podotýkám, že násilím ho neposazuji. Myslíte, že tomu mám dát čas a prostě ho nechat a nedělat nic a prostě třeba za měsíc přijít znovu s nočníkem a počkat jak zareaguje? Nechala jsem ho běhat po zahradě nahatého, jestli si to začne uvědomovat. . Zastavil se, koukal jak čůrá a šel dál. Nechci na něj spěchat, jediný, co je problém, že má už 6 plíny. Je veliký. Hůře k dostání a drahé. Je nějaká metoda, jak poznat, že je na to zralý? Tím, že u staršího to šlo od začátku vcelku dobře, neřešila jsem. Samozřejmě, že mám v okolí komentáře...on je ještě na plínách? Nějak extra neřeším...ale vrtá mi to v hlavě.

merope
22. črc 2021

Nech. U mě toto přesně popisuje stav ve 2r a 3m. Pak najednou 2r a necelé 4m jsem ho nechala sem-tam doma běhat bez plíny, postupně začal i na nočník a 2r a 4m byl s plínou jen na noc a i to je většinou suchá.

Sama jsem čuměla, jaká změna byla v podstatě za měsíc. Jo, obří změna od cca 2r byla "nechci plínu" a "chci plínu!!" no a teď hádky "nechci plínu" ani na noc - když má podložku, tak i na odpolední spaní už plínu nedávám, většinou suchý, vlastně za skoro měsíc při spánku čůral asi 5x.

autor
22. črc 2021

@merope já si říkala, že to bude pohoda. Doslova vše opakuje po starším... kromě tohodle 🙂

merope
22. črc 2021

Záleží jaké máš podmínky - já třeba nechávala běhat nahatého v kuchyni (lino + gauč potažený několika pratelnými dekami na sobě) a když začal čůrat, tak jsem říkala, že to patří do nočníčku a on pak třeba už i přerušil, přeběhl do koupelny a čůral. Když si hrál v obýváku (koberce), tak jsem většinou dávala plínu nebo opravdu pořádně hlídala. Pak se šíleně ochladilo, tak jsem právě přemýšlela, zda dát plínu nebo bez ní - protože do té doby nahatý už chodil na nočník a oblečený zásadně do oblečení. Ale jsem se uvědomila, že za týden akce, kde by se to "bez plen" hodilo, tak jsem to prostě zkusila. Zajímavé, že zpočátku odmítal slipy, jen kraťasy, které si snadno stáhl. No a vyšlo to. Sama jsem koukala, protože v květnu to fakt vypadalo, že ho snad neodplenkuji a bude je mít ještě v září... 🙂

Držím pěsti.

helcakab
22. črc 2021

Ahoj, syn měl plinu na noc do 4 let...rady typu dávej ho od roka na nočník haha...od malička mi z nočniku okamžitě zdrhal, na sedatku na wc jecel jak tur!!! A kakani tragédie, sral (pardon) do trenek do 3! Takže moje rada? Každá rada marná...ono fakt každý dítě k tomu musí dospět. Některé je ns to zralé v roce jiné ve 4.