Pištění. Jak to odnaučit?

lidija1234
5. lis 2023

Maminky prosím o radu. Malej dva roky zacel neustale pištět. Dělá to při hraní prostě jak.ma.radost tak lítá a pisti ale furt. Můžeme mu říkat tisíckrát ať nepisti už jsem ho i párkrát placla přes zadek a nic. Nevím jak ho to odnaucit, bydlíme v paneláku a deln to převážně večer do toho mám doma novorozence. Prostě nevím jak ho to odnaučit.

gbp
5. lis 2023

@lidija1234 promin, ale ty dite, ktere ma radost a pisti placnes vazne pres zadek? to je dost smutne. moje dcera pisti taky, taky hlavne kdyz ma radost a je to strasne protivne, trha to usi. stale ji to pripominam, ukazaly sme si, jak je to protivne, ale je to proste jeji projev. pisti i pri mluveni, tak ji vysvetluju, ze ji neni rozumet, schvalne na ni mluvim nizsim hlasem. nekdy to pomuze, jindy jen na chvilku.

lidija1234
autor
5. lis 2023

@gbp plavbu až mu to řeknu 50x a pořád pisti. Nechci ho placat přes zadek proto se ptám jestli někdo neví jak na to a co jim popřípadě pomohlo. Jak píšu žijeme v paneláku a když tady malej v 9 večer lítá a pisti tak už na mě byl zvonit několikrát soused. Proto se snažím zjistit jakou radu hlavně mě přijde že to dělá i naschvál.

luhana
5. lis 2023

@lidija1234
Já tě chápu, u nás je to dost podobné. I u nám už sousedi několikrát vytýkali, že malý dost dupe a piští. Kdyz jsme u našich na baráku, tam je mi to putna, ale bydlíme v paneláku a pod náma manželé v důchodě. Také pořád malého usměrňuju a okřikuju, protože jsem z nich nervózní. Navíc máme plovoučky, pomohl by huňatý koberec, ale takový lapač prachu doma prostě nechci. Jinak si myslím, že je syn dost hodný, ale je to děcko, chvíli neposedí. Přes den jsme hodně venku nebo u našich, domů se vracíme až pozdě odpoledne. Ale ten pořád se jim něco nezdá. Nicméně se nám za dva měsíce narodí dcerka, tak ten luxus mít skoro celý den klid jim skončí.

95newmommy2020
5. lis 2023

Je to období. Můj syn mezi 20-28 měsíci taky moc rád pištěl. Podle mě to objevil a začalo ho to bavit. Pištěla jsem kolikrát s ním. Byla to sranda. Fakt mi to nevadilo. Už to nedělá.

ellyem
5. lis 2023

Nas dvouletak taky pisti. Nastesti je v tydnu ve skolce, takze to mi je jedno a tech par hodin doma, nez jde spat, preziju 🤣🤣. Dej tomu cas, to prejde…

klokanka31
5. lis 2023

@lidija1234 Děti piští, naše tříletá ještě občas taky, a sousedi pod našima mají dvouleťáka a piští taky 😃

kleio
6. lis 2023

@lidija1234 jestli ti přijde, že to dělá i naschvál, tak zapřemýšlej, jestli ho k tomu provokováni nepopouzí tvoje reakce. Získává tak pozornost. Podobně jako když dítě řekne sprosté slovo, tak je větší šance, že ho nebude bavit to dál opakovat, když to rodič s klidem přejde, když se zhrozí, reaguje přehnaně, "to nesmíš říkat, fuj!", tak to dítko naopak zaujme a spíš ho dál opakuje. Není to u vás podobný princip? Jen návrh k zamyšlení, chápu, že kvůli sousedům a miminku je to blbý.

mourovatakocka
6. lis 2023

@lidija1234 A to jsem si myslela, že jsem někdy zbytečně přísná matka hydra, ale tvl plácnout vlastní dítě za to, že má radost, protože nechci obtěžovat cizí lidi v paneláku, fakt funny. Dědkovi vysvětli, že prostě malé děti občas piští, pokud má nějaký problém, ať se mrkne, kolik je hodin. U takhle malých dětí je lepší odvádět pozornost, než trestat. Pištění je obvykle období, pak to přechází, u někoho později, u někoho dříve. Rozumím, že to je protivné a nechceš se hádat s nějakých dědkem, ale omezovat své dítě, které se z něčeho raduje a chce tě třeba u hry mít, to je kravina.

pampeliska1313
6. lis 2023

Já myslím, že to je normální. Syn to děla už par měsíců. Počítám, ze to postupně odezní.:D ale chápu, ze to musí byt nepříjemný, když to je furt.

lidija1234
autor
10. lis 2023

@mourovatakocka myslím si že když dítěti tisíckrát řeknu ať nepisti a on to děla naschvál do toho mě vzbudí novorozence a je už 9 večer takže po celém náročném dni kdyz ho placku přes zadek ze mě nedělá nejhorší matku roku. Chápu že má radost a částečně to děla naschvál ale jde o to nastavit nějaké hranice.