Přes den spí 30 minut, za noc se 3-4x vzbudí

eldudova
5. říj 2017

Zda se mi to, nebo mame dite nespavce??
Dceri bude rok a pres den naspi max.30min. Prijde mi to silene malo. Spi v hacce, nekdy v kocarku a nekdy u me v satku. Driv Vydrzela hodinu, ale za posledni mesic se to zkratilo na polovinu. Kdyz v kocarku tak se musi jet a nesmi se ani pribrzdit,jinak je okamzite vzhuru a uz nezabere. Pred veceri se ji snazim udrzet v bdelem stavu, protoze i schrupnuti na 15min ji vydrzi do 22.30... chodi spat v 20h ale za noc se taky tak 3-4x vzbudi a place. Rano vstava mezi 7.30-9h. Nechybi ji nejake vitaminy? Podle mudr. Prospiva a vyvyiji se dobre,az na drobnou postavu. Jdeme na kontrolu s rustovym hormonem.
Diky za vase zkusenosti!

hanica83
5. říj 2017

Určitě to bude hodně individuální, ale podle nás to trošku nespavec je 🙂
Malý (bude mít 15měsíců) začal spát od roku jen jednou denně, ale většinou spí teda 2,5 - 3 hodiny (někdy třeba "jen" 1,5h, ale to spíš výjimečně) - usíná tak kolem 13 - 14h No a jinak je po nás - večer usíná celkem pozdě, cca kolem 22hodiny (ale dnes třeba až o půlnoci 🙂), zato ráno vyspává povětšinou tak do 9 - 10 hodin.

penelopaw
6. říj 2017

Také mne přijde, že je to málo... Na druhou stranu, pokud prospívá, celkově se projevuje jako zdravé a pohodové dítě, tak jí to asi nechybí a má vše, co mít má... Hodnotila bych asi její celkový stav a jestli má celkově pozitivní náladu, tak asi nevyspalá není 🙂.

Přes den spí jen 1x po obědě??
Mám zatím zkušenost jen se starším synem - spát chodil s námi večer kolem desáté, ráno jsme vstávali cca kolem deváté. Po obědě, když jsem ho ještě kojila, spal cca hodinu až hodinu a půl, pokud jsem byla v posteli s ním, probudil se, ale znovu ještě usnul třeba na hodinku. Když jsem přestala kojit (cca 2,5 let), tak už mi odpoledne neusnul, i kdybych se na hlavu stavěla, ale přesto chodil spát s námi večer a ráno vstával stejně.
Potřeba toho odpoledního spánku se hrozně mění a jestli holčička přes noc naspí (i když se budí), tak je asi vše ok. Jen bych možná zkusila zjistit, proč se budí a má problémy s usnutím (je normální, že se vzbudí, ale jestli pak pláče, tak jí asi nejde samotné usnout). Možná je problém právě v tom usínání, že nezvládá přechod z bělosti do spánku (a naopak)?

penelopaw
6. říj 2017

Ale nejsem odborník přes spánek a pokud bys to vnímala jako problém, tak bych se jednak poradila s pediatrem, a jednak můžeš vyzkoušet nějaké spánkové poradenství (typu prosimspinkej.cz) nebo kouknout do nějaké chytré knihy. Ale pokud holčička viditelně netrpí nedostatkem spánku (a spíše to jako problém vnímáš Ty, že se Ti to zdá málo), tak bych tomu asi nechala volný průběh... spíše, jak píšu v prvním příspěvku, bych zkusila vymyslet nějaké usínací rituály, které by jí usnadnily ten přechod z bdělého stavu do spánku, aby se jí líp usínalo.

eldudova
autor
6. říj 2017

Je zvykla vecer kolem 8h usinat u prsa a u pisnicky,po veceri a koupani+myti zoubku. A to vytuhne do 10min. Ale za 20-30min se probudi a pak takhle do pulnoci treba jeste 2x.nekdy staci pochovat,ale vetsinou je jistota kojeni a usne a hlavne se da prenest zpet do postylky. To je taky pitomy,na rameni mi usne ale jakmile ji chci polozit a odlozit do postylky je konec.

eldudova
autor
6. říj 2017

No a pak do tech 9rano se vzbudi jeste treba 2x. Zkusenosti kamaradek jsou,ze dokud kojily,tak se ditka v noci nekolikrat budily a prestaly az se odstavily. Jeste ji rostou zuby. Dneska ma rok, zacla sama chodit a ma 7 zubu a jdou dalsi,taky mozny duvod buzeni. Jinak prave prospiva.kdyz jsem jo na blizku tak je spokojena a velice ciperna :D utaha celou rodinu vcetne zvirat🙂

eldudova
autor
6. říj 2017

Dneska teda dala v kocarku na vzduchu 1,20h. Kdyz s ni usnu po obede i ja (coz si malokdo muzu dovolit), tak si da i 2h, ale jak ma spat sama,nebo se s kocarkem pribrzdi tak fakt 20-30min

krystalka
6. říj 2017

Syn cca do 1 roku spával tak 2x denně půl hodiny, v noci tak od 21h do 6h do rána, s několikerým probuzením....kolem 1 roku se to zlomilo a začal přes den spát po obědě cca 2-3 hodiny, ale výhradně jenom venku v kočárku, buď na procházce, nebo v odstaveném kočárku na zahradě, doma v postýlce ani náhodou, musel být prostě na vzduchu, i v zimě....to trvalo cca do 2 let, kdy si konečně zvyknul spát i doma - ne tedy v postýlce, ale normálně se po obědě natáhnul na pohovku v obýváku, hodila jsem přes něj deku, pustila 1-2 díly Krtečka a spal 🙂.....no a kolem 3.roku pro změnu přestal spát přes den úplně 🙂. Takže ten spánek je fakt hodně individuální, pokud jinak dítko prospívá, tak bych to neviděla jako problém, každý máme to spaní jinak....

penelopaw
7. říj 2017

Kamarádka měla chlapečka, který byl nějak hodně dráždivý a taky spal cca tak 20 min. v kuse max., musela ho pořád nosit v šátku.. zkusím se jí zeptat, jaký to mělo vývoj, teď už jsou mu 2 roky a vzhledem k tomu, že si pořídila druhé dítě, asi nakonec ona i prvorozený nedostatek spánku přežili a zlomilo se to... 🙂 Ostatně to byla i rada z prosimspinkej.cz - pokud je z nespavosti dítka rodič ve stresu, říkat si, že je to jen nějaké období, které jednoho dne přejde a dojde ke změně... Tak třeba... 😉

eldudova
autor
7. říj 2017

@penelopaw dekuji,zkusim zapatrat. A kdyby jste se nahoudou s kamaradkou spojila budu rada 🙂 no ve stresu je snad kazda matka pernanentne ne??:D

stastnablcha
14. říj 2017

kazde z mojich deti bolo ine. jedno v roku prestalo spavat ale to bolo hodne zle. lebo ked niekedy spala tak potom bol aj nocny spanok lepsi. syn spal len v kociari a to ked som zastavila na prechode a prestal sa drncat tak bol okamzite hore. a dcera ma 7 a este je 2 krad do noci hore... ak prospieva tak je to v pohode. akurat berem ze sa zufalo nevyspis.. ked nieje mala protivna tak ju nechaj. ak kojis tak prave toto mi vazne pomahalo. ked som dala amilk vo flasi najedla sa ale nezaspala hned.. okrem toho asi sa male budi aj na hlad. skusala si kasu na veceru?

eldudova
autor
14. říj 2017

@stastnablcha kasi vecer ji uz pres pul roku.a po kasi ji zatim uspavam u prsa. Usne pomerne rychle,ale za 30min je pravidelne vzhuru.takze znova uspat.a tak to jde do pulnoci jeste treba 2-3x. Potom uz vytuhne a budi se mezi 5-6h rano.a to si ju vezmu k sobe zase se nakoji a spi treba do 9h. Ted ji jeste rostou zuby,tak nevim jestli to mam prokladat i tomu. Ale ja sem teda uz brutalne nevyspala a nemluvim o praci,kterou nemam kdy delat,jak je tee furt vzhuru.

elinkal
14. říj 2017

Ja mam rocniho chlapecka, spani je u nas taky velke tema. Prvniho asi trictvrte roku jsem byla spis mrtva nez ziva, vstaval asi 100x za noc, kojila jsem.
Co nam pomohlo - vlastni pokojicek, prestat kojit (to jsem neudelala cilene, mela jsem tezky zanet prsu). Ale i tak vstava nekdy 2x za noc (coz beru jako obrovsky luxus), nekdy 5x. Kazda noc je jina. Vetsinou mu staci dudlik a spi dal, ale tak jednou za 14 dni dostane hysterak a chce mleko. Proc, to taky nevim. Mozna zoubky. Veceri kasi. Chodi spat kolem 19:00 a vstava mezi 06:00-07:00. Spi uz jen 1x denne, vetsinou 2 hodiny.

eldudova
autor
14. říj 2017

My jsme taky presunuli do vlastniho pokojicku. jestli je to lepsi nevim, ale kazdopadne vzala na litost spani v postylce. od narozeni, jak ji jen videla, tak chytla hysterak. Takze aspon toto povazuju za pokrok! :D no premyslim, ze pomalu zacneme usinat bez prsa, ale netusim jak zacit! Nemate nekdo nejake typy, aby to bylo co nejvic bez place? STYL - Vyrvat nekolik hodin a x dni po sobe mi prijde spis trestuhodne... a rozhodne to takto resit nechcu. musi to jit prece i jinak.

stastnablcha
16. říj 2017

@eldudova asi je kazde dieta ine
moj najstarsi zaspaval od 9 mesiaca sam a spinkal pekne
druha mrska ma teraz 7 a tuto noc vstala asi 4 krat a kontrolovala kde je maminka... tiez by som sa dnes najradsej v posteli len videla 🙂

alena2109
16. říj 2017

Já myslím že je to v pohodě, prostě spí méně. Syn téměř 13 měsíců mi spí přes den cca hodinku, někdy 1,5 hodiny. Ale v noci mi stává minimálně 6x a vstává kolem šesté ráno, usíná v cca půl osmé. Takže noci máte podle mě ještě krásné 🙂

eldudova
autor
16. říj 2017

@alena2109 to teda mam! 😃 taky vstava kolem pul 6 rano ale ukojim ju a spi do 8.30-9h! je to zlato!🙂 vím, bráchovi dvojčata vstávali někdy i ve 4.30 a že prý už jsou vyspinakné, nasnídali se a šli si malovat... a pak si šli lehnout až někdy v 11h dopoledne, to člověk akorát stihl udělat pro ty nenasytné krky oběd a už byly zase vzhůru! parkrát jsem je hlídala a byly to neúprosné budíčky s východem slunce! 😃 takže pravda! přes to všechno máme asi pořád ještě spáče🙂