Pro maminky dvouletých dětí.
Krásný den všem maminkám. Jsem studentkou pedagogické fakulty v Českých Budějovicích a píši bakalářskou práci na téma vývoj dětské řeči.
V praktické části se věnuji slovní zásobě dětí kolem 2. roku věku.
Je zde, moc prosím, nějaká maminka, která by byla ochotna spolupracovat?
Nejednalo by se o nic příliš časově náročného a moc by mi to pomohlo!
Předem děkuji!
Klidně já i ze dvou pohledů - dcera ve dvou letech nádherně mluvila, syn je poleno 😀
Taky se klidně hlásím, dcera 20 měsíců, mluví hodně.
Ahoj, mám doma dvouleťačku a čtyřleťáka, kterého mám ještě v živé paměti 😅 Tak kdyby cokoliv, klidně nápis 🙂
@liskaka22 Klidně ráda pomůžu (v rámci časových možností). Mám dceru, skoro 2 a půl roku. Mluví krásně od roku a půl. Oproti kamarádům (i o nějaký měsíc starším) začala brzo a mluví velmi srozumitelně, má slovní zásobu jako málokteré tříleté, co už chodí do školky. Takže pokud vás zajímá i zkušenost z této stránky, není problém. 🙂
Pokud to bude anonymní, tak se taky ráda zapojím. 🙂 syn bude mít zítra 22 měsíců. Nemluví, vůbec nic neřekne. Dělá jen zvuky zvířat a nějaké stroje - auto, raketa, nejoblíbenější mašinka.
Reaguje na písničky - například kolo kolo mlýnské - točí se, sedne si, řeže pilkou. Ostatní písničky ve stejném duchu. Když mu vyjmenovávám části těla tak je ukáže (hlava, vlasy, obličej, oči, jazyk, bříško,...) Rozumí i několika činnostem v jedné větě, například - vyhoď plínu do koše a vem si na lince pití, musíš se napít, jo a nezapomeň si donést ty ponožky cos hodil pod stůl - jde a vše udělá, což prý není obvyklé 😂 doktorku to překvapilo vzhledem k jeho věku. Děti obvykle udělají první činnost a zbytek zapomenou, malej to zvládá jak dospělák. No ale neřekne ani ň.
Posledně jsem nemohla najít antikoncepci (nebojte, je v malinké krabičce, kterou nezvládne otevřít), řikám to partnerovi, syn si hrál zády k nám. Rozhovor slyšel, zvedl se a došel ke skříňce, krabičku mi donesl a šel si zpět hrát. 😂 ale stejně neřekne nic 😃
Ja mam chapecka, kteremu budou v unoru 2 roky. Klidne napiste 🙂
@liskaka22 Ahoj, jsem speckařka a mám doma dvouleťačku, která kecá od rána do večera 😃, ráda pomůžu

Dvojčata, na začátku prosince 2,5 roku - kluk a holka. Holčička mluví ve vedlejších větách, kluk méně.