icon

Proč děti malují hřbitovy a bojí se svých obrázků?

klokanka31
24. únor 2023

Naše malá se už nějakou dobu bojí bubáků. Vždycky v noci ukazuje na okno a že tam jsou bubáci. Tak jsem si myslela že to jsou klasické dětské představy, a jen jí vždycky vysvětluju že bubáci nejsou. Jenže od včera maluje divný obrázky. Vždycky namaluje hřbitov s hromadou pomníků s kříži. Když se jí ptáme co to je, tak prý to jsou ti bubáci. A těch obrázků se sama bojí, takže jen co to domaluje, tak to zmačká a vyhodí. Taky vám to děti dělají?

Strana
z2
klokanka31
autor
24. únor 2023

@hani_na Taky mazec 😮

dasipe
25. únor 2023

@klokanka31 no, může ji "vidět" třeba teď, to může být cokoliv

cilkat
25. únor 2023

@jirovapa Když je to někdo, kdo se rozhodl tě chránit, dost pravděpodobně nechce odejít dřív, než uzná, že jsi natolik dospělá, že tu ochranu již nepotřebuješ, takže cílené "odesílání duchů" nemusí být vždy úplně správně O🙂 ... ale to je trochu mimo původní diskuzi 😉 .

exbordelar
25. únor 2023

@klokanka31 hele a nebyla dcerka ted nekdy v kontaktu se svoji sestrenici? Pamatuji si, ze jsi minuly rok psala, ze taky kresli nake morbidni obrazky a decka ze sousedstvi kridou na ulici taky, tak jestli to treba v nestrezene chvili neokoukala.

klokanka31
autor
25. únor 2023

@exbordelar Nebyla. Ale taky jsem si na to vzpoměla, tenkrát jsem se tomu divila, a teď to dělá i moje malá 🤦‍♀️

exbordelar
25. únor 2023

@klokanka31 a co tyto dny, furt to kresli nebo uz presla z hrobu na klasicke hlavonozce? 😀

klokanka31
autor
25. únor 2023

@exbordelar Hlavonožce? Dneska zatím nekreslila nic, jsme dělaly velikonoční výzdobu a jarní úklid, tak neměla čas 😊

martiina_k
25. únor 2023

@jirovapa tyjo, vidět u své postele "pána jak na mě kouká když spím", tak bych asi v životě už neusla... uff, ještě že jsem nic takového nikdy nezažila

klokanka31
autor
25. únor 2023

@martiina_k Já asi před 5 lety zažila, že v noci u mojí postele se zjevil chlap. Naštěstí to bylo jen jednou a neopakovalo se to.

martiina_k
25. únor 2023

@klokanka31 a co jsi dělala? Já bych byla asi šíleně vyděšená.

klokanka31
autor
25. únor 2023

@martiina_k Čučela jsem na něj jako co to je, ale když jsem pak zamrkala abych viděla líp tak zmizel. Pak jsem chtěla vzbudit manžela ale spal jak zabitý, tak jsem usnula taky. Já ve svým životě viděla už několik duchů, ale takhle u postele naštěstí jen jednou.

exbordelar
25. únor 2023

@klokanka31 hlavonozci - detska kresba postavy cloveka, kterou zacinaji deti malovat okolo tri let veku. Hlava a od ni jdou rovnou ruce a nohy.
Chtela jsem tim rict: uz kresli zase normalni obrazky? 😀

klokanka31
autor
25. únor 2023

@exbordelar Naposled včera kreslila ten hřbitov, pak už nic. Uvidíme příště. Naše se hlavonožcům vyhnula, už kreslí pár měsíců, a vždycky člověk, pes, kočka mají normálně hlavu, tělo, ruce, nohy, oči, nos, pusu, zvířatům kreslí i uši.

exbordelar
25. únor 2023

@klokanka31 tak to je sikulka 👌🏼😇❤️

Strana
z2