icon

Stačí vám jedno dítě a proč?

kukokuko
28. črc 2017

Ahoj mamky jedináčků,
jste takto spokojené a proč? Já mám první dvouměsíční dítko a zatím si neumím více dětí představit. Jasně, je moc brzo na tyto úvahy, ale přesto...Možná zůstaneme u jednoho, ale kdo ví...Ale více se mi určitě líbí model dvě děti, ale už teď si maminkovskou roli užívám na maximum, takže možná proč to hrotit..Náš prcek je moc hodný a vše bylo OK, na to bych ráda upozornila.
Díky za názory a pěkný víkend

Strana
z4
gracinka7
29. črc 2017

@jajulin
@makky1310 holky, to je slabý 😀 manželova babička měla 11 děti, každé žních 3-6 děti a jejich děti také. Takže manžel má celkem 263 příbuzných. To jsou teprve rodinné akce 😂 ještě se mezi nimi za 11 let nevyznám 😂

bruckner
29. črc 2017

Stačíííí!!!!🙏😂

kyti75
29. črc 2017

My meli jedinacka 10let, myslela jsem si, ze mu davame vse, more, vylety, 100% pozornost. Pro me velmi narocne porad pro nej vymyslet program. Ted mame dalsi dve deti a vidim, jaka byla chyba, ze byl sam. I nam to ted vycita.... Ti dva mladsi jsou partaci, vyhraji si, uci se jeden od druheho a je to pro me mnohem vetsi pohoda, protoze se zabavi sami. Jen ten nas vek me stve, uz neni tolik energie.

miaellen
29. črc 2017

@kyti75 neco na tom bude...nase sestileta dcera se furt nudi...furt vymyslim program, jsem z toho uz unavena....co nadelam..

pincola
29. črc 2017

Já sourozence mám, ale vztah nedopadl dobře. Přesto jsem ráda, že jsem s ním to dětství prožila. měli jsme komlikovaný vztah, alei na tom komplikovaném vztahu jsem se hodně naučila. když zavřu oči, vídím, jak jsme jako děti blbli, jak jsem byla pyšná, když udělal přijímačky na střední. Z jeho povahy jsem si vzala víc toho, jaká být nechci a tím spíš chci , aby méd ěti měli lepší sourozenecký vztah. Aby se to nepokazilo. osobně jsem za větší rodinu as jedním dítětem bych se cítila ochuzená.

Ale pokud to někdo cítí tak, že chce jedno, ať má jedno. Není za co se stydět. jedináček nemusí být nutně rozmazlený, nebo špatný člověk. Znám jedináčky , kteří jsou fajn a bohužel i těch dost opačných. Vždycky je to o lidech.

fallingstars
29. črc 2017

@miaellen To ale taky není jen o tom, jestli dítě má nebo nemá sourozence. Spíš mi připadá, že dnes je takový trend pořád mít program, něco podniknout, jako kdyby skoro byla i ostuda říct "o víkendu jsme byli doma"...moje nevlastní děti by si spolu mohli hrát do aleluja, ale jen co se probudí, tak se ptají, co budeme dělat, kam pojedeme...a jsou dva...

miaellen
29. črc 2017

@fallingstars taky to mam v okoli...mamky me uklidnuji, ze jsou 2 a denne otazka co budeme delat..

fallingstars
29. črc 2017

@miaellen Já už jsem jim taky naposledy, když se otráveně ptali, co teda budeme dělat, že by se mohli taky zabavit sami, hraček plnej pokojík a oni sedí v obýváku a koukaj na nás, co vymyslíme...neříkám, že si vůbec hrát neumí, ale primárně se čeká, čím je zabavíme my...

miaellen
29. črc 2017

@fallingstars u nas klasika, ze v 9 vecer si zacina hrat....ale neda se to, porad neco vymyslet....ted jede s babickou na dovolenou, tak se i ja tesim, ze si vklidu uklidim cely barak.

pincola
29. črc 2017

@miaellen
@fallingstars Holky v tomhle je šílený facebook. některé matky tam každý den mají fotky, cos dětmi podnikly, důkaz, že vážně nebyli doma, ale že měly děti PROGRAM!

fallingstars
30. črc 2017

@pincola Tak co některé dokážou naházet na FB, to je kapitola sama pro sebe 🙄😅

kamino
30. črc 2017

Nechteli jsme jedinacka, prcek stale prosi o sourozence, neni den, kdy nam to nepripomene, ale po 8 IUI, 3 IVF , 9 Ket a 41 letech mu jeho prani bohuzel uz asi nesplnim . Je mi to lito,oba jsme zdravi, ale bohuzel, nevyslo to..

ladyhacek
30. črc 2017

Mnažel na druhém ,,trvá´´ a i mě se zamlouvá představa opět malinkého miminka. Snyovi jsou dva roky. Druhé jsem plánovali touto dobou, ale z osobních důvodů jsem to odložili.
První týdny spíše měsíce po porodu sjem se téměř děsila druhého dítěte. Říkala jsem že hcchi jen jedno. porod byl rychlý s snadný Syn byl (jako miminko) hodný, papal, spinkal - úplný zlatíčko. Později když byl starší a živější sjem si nedokázala představit mít děti takto brzo po sobě a nakonec jsem byla ráda, že jsem druhé museli odložit. Teď si říkám, že bych druhé brala, ale jsou dny kdy si opět říkám, že rozhodně ne a tento lumpíček mi stačí 😀.

Téma sourozenci je hrozně těžké. Jsou rodiny kde si rozumí a kde ne. My se sestrou jsme spolu o 3 roky, rozumíme si,vídáme se a nedovedu si představit, že bych jí neměla. Manžel s bratrem zase takový vztah nemají. vídí se, baví se spolu, ale že by byli ,,kámoši´´ to se říct nedá.
Jinak bych neřekla. Manžel si bejí oby syn nebyl rozmazlený když bude jedináček, ale myslím, že záleží jen na vás jak si dítě vychováte 🙂.
Sny třba má období, že miluje miminka a veřím, že kdyby měl sourozence, že by se o něj staral a pečeval by. Když jsem ho viděla jak vozí svůj kočárek a dává do nej plyšáka a přikrýváho , dává ho před spaním vyčůrat pravdu ze srdce jsem si přála mít druhé dítko

anetagsxr
30. črc 2017

Vždy jsem chtěla jen jedno dítě, jedno těhotenství, jeden porod, jedná rodičovská dovolená, jedno hubnutí na stejnou váhu jako před těhu. Malému bych mohla finančně zajistit, vše aby se měl dobře. Na dvě jsem se necítila. Oproti tomu přítel, chtěl dvě 😂 no co se mi nepřihodí čekáme dvojčátka 😂 takže to někdo zařídil, abychom byli spokojení oba 😂

miaellen
30. črc 2017

@kamino a kolik ma roku ?nas jedinacek 6. mluvime s ni narovinu, rekli jsme ji, ze to nejde a ja cestou umelych oplodneni proste nejdu !! a ona ted rika, ze proc neadoptujeme...😐

kamino
30. črc 2017

@miaellen ma 5, jukni do profilu 🙂 vzhledem k absenci hlidani Bobes s nami jezdi po doktorech a asistoval i pri pichani injekci a dalsich procedurach, tak je v obraze. Bez iui bychom nemeli ani jeho, toho se beboj, vubec nic to neni. Fakt v klidu.

kamino
30. črc 2017

A na adopci bych nemela zas nervy ja, vim, ze bych delala rozdily.

roxolanka
30. črc 2017

Tak my mame jedinacka a nam to tak vyhovuje. Podle nekterych v mem okoli se mam snad citit spatne, kdyz mu nedam sourozence, ale ja si prece nebudu porizovat dite jen proto, aby si prvorozeny mel s kym doma hrat. Proste nam zivot ve trech vyhovuje a to mam chlapa, ktery je synovi bajecnym otcem a ani ty penize by nebyli problem. Ne kazdy proste musi mit nutkani mit vic deti. Ja take nekritizuji lidi, kteri si poridi vic lidi a proto bych byla rada, kdyby se spolecnost naucila nekritizovat rodice jedinacku. Tech trapnych poznamek co si clovek vyslechne. Uz jsem treba nescetnekrat poslouchala o tom, jakeho budu mit rozmazlence. Jako ja nevim, ale kdyz se rozhlednu kolem sebe, tak znam spoustu rozmazlenych lidi i z pocetnejsich rodin, tak kde se stala chyba, kdyz sourozene automaticky znamena pokorneho cloveka??? To same s vetou nebude si mit s kym hrat. Jsem z peti deti a stejne jsem si se sourozenci temer nehrala, mela jsem hlavne kamarady a to mame se sourozenci dobry vztah, ale kazdy jsme meli pratele a jine zaliby. Ani jedinacek neni o hrani ochuzeny. Omlouvam se za citovy vylev, ale ja uz mam fakt plne zuby toho, jak jsou dve deti spolecnosti brany jako takove minimum. 😉

looolaaa
30. črc 2017

@roxolanka to chce klíd ;) ono měla by sis uvědomit že lidi neustále mají potřebu vše komentovat.
Máš jen jedno dítě - špatně!!!! potřebuješ dvě!
Máš jen syna - no takže kdy bude holčička!?! (a naopak)
Máš dvě děti, dvě holčičky - no jó, tak ještě toho chlapečka pro tatínka...
Máš holku i kluka - Jé tak ono vám to vyšlo (to není můj případ - mě to "takzvaně " nevyšlo ale od kamarádek vím, že jsou z této věty též upřímně zoufalé)

No a teď si představ, že já mám děti 3!!!! - všichni se tváří jak když nám je mají živit a šatit (přitom se máme dobře )
A taky mám 3 syny ;) to je teprve keců :D

ono to co chci říct je to, že lidi nechtějí poukazovat na to, že to máš jako špatně ale chtějí prostě mlít hubou za každou cenu 😝
A když ještě vidí, že se máš dobře a jsi spokojená s tím co máš, tak jejich potřeba zásobovat tě nevyžádanýma kecama stoupá 🙂

Ale je to jen na tobě jestli se jim povede tě vykolejit a pochybovat nebo s tebou prostě nehnou ;)

dokument
30. črc 2017

@pincola podle me jsou furt doma, az na vyjimky. Bydlime u parku, sirokodaleko neni kam jit, jen sem. A tady je denne prazdno, v zime v lete. (park je pro rekonstrukci a nejednou jsem zaslechla jak je to ted tady super - to oni si to zase pochvali, kdyz uz vylezou) Pak teda odpoledne se to trosku zaplni, auta maji u baraku. Primestske zony taky nepretekaji matky s kocarky a batolaty. Jsou doma a uklizi asi nebo nevim co delaji. Ale ja zase vidim, ze moc jich ven nechodi.

roxolanka
30. črc 2017

@looolaaa Vsak jo, ja jsem celkem klidny clovek a odpoved na tyhle otazky taky vzdycky najdu, jen me to obcas zamrzi, jaka je triclenna domacnost tabu. Ale jinak souhlasim. A dokazu si prestavit i ty reci na tri deti. 😅Kez by si proste kazdy vsimal sveho a udelal si to podle sebe. 👍🙂

misulka84
30. črc 2017

@dokument no to jsem viděla u nás v parku, když jsem byla na mateřské-dopolko venku ani noha, jedině tak k večeru cca na šestou se matky s kočárky objevily🙂 no a co potom, když pršelo(slabě). Hotovej konec světa 🙂

majkylove
30. črc 2017

@terezapetrova ahooj,to víš,po porodu to prý říká každá 😂 my hodně přemýšleli,diskutovali,moc se nám do toho ani nechtělo bo Luky je taky celkem na zabití,ale já pořád doufám že bude líp 😁 nedovedu si představit že bych neměla znovu zažít miminko a vše kolem toho,ikdyz to bude asi pěknej zahul,ale už se na to i těším 😊

krupka1
30. črc 2017

Ahoj, ostatní názory jsem nečetla... Ale my čekáme první miminko, mně je 25, příteli 29 a bavíme se otevřeně o variantně, že zůstaneme u jednoho dítěte. Také to není definitivně rozhodnuto, ale umím si živě představit, že budeme mít více času a pozornosti všichni 3 vzájemně pro sebe, budeme si moct dovolit často cestovat a jezdit na dovolené (což máme moc rádi), atd. Prostě vidím pozitiva v množství pozornosti, společného času a financích, i když si uvědomuji i negativa. Většinou hovoříme o variantě jednoho dítěte, případně druhého až cca o 8 let později.

sysysy
30. črc 2017

První dítě jsem měla ve 25 letech a další dítě jsem chtěla nejdříve za 5 let. Za těch 5 let to hned nešlo,takže rozdíl mezi dětmi je 7 let. A jsou to v podstatě 2 jedináčci. Starší dceru mladší brácha jen štve a on jí naopak ještě tuplem dělá naschvály. Pokud bych mohla vrátit čas, snažila bych se mít děti s menším věkovým rozdílem, aby si byli bližší. Jedináčka jsem nikdy nechtěla, ale v naší rodině jich je několik a příjde mi to absolutně normální. Každý ať si má tolik dětí kolik chce.

dokument
30. črc 2017

@misulka84 asi jak u nas 😀 chtela jsem to dnes vyfotit, byly tam dve maminky s ditetem a pak jsem si rikala, ne, to by bylo videt, ze cucim doma a smiruju park 😅 pak jsme sli na koupak teda... V 11 jsme odchazeli a prichazely dalsi dve maminky, dohromady 4. Neni to vedrem, je to tak celorocne i na jare, kdy je krasne nebo ve dny, kdy nejsou paraky. Tady ve ctvrti opravdu neni kam jit, takze aspon ten parcik tady, tak mam docela prehled. Vecer, kdyz je pekne (ale jen kdyz je pekne!) , tak je tady hlava na hlave, cely park. Dopoledne moc ne.

dokument
30. črc 2017

@roxolanka bud v klidu, na jednu zenu pripada (udaje za rok 2015) 1,57 ditete. A to je jeste prumer.

https://www.czso.cz/csu/czso/aktualni-populacni...

misulka84
30. črc 2017

@dokument přesně, jen když je opravdu pěkně🙂 jsem si bláhově myslela, že třeba na hřišti potkám nějakou fajn novou kámošku s dětma, ale když tam skorem nikdo nechodí....:-\

pincola
30. črc 2017

@dokument jo to je fakt! Venku nechodí zas tolik lidí a potkávám tam stále ty stejné. Ae na faceboku se stále ty stejné chlubí, kde byly a vše zdokumentované fotkama. Demostrace vlastního dokonalého mateřství.

lucka662006
31. črc 2017

@nikinnna ahoj, je pochopitelne, ze mu chces dat veskerou svou pozornost, a do 3 let to plne chapu. Dite by ale take melo umet napr. chvili pockat, nez oblecu miminko apod., a byt zvykle, ze neni stalym stredem pozornosti, ver, ze je mu to ku prospechu do zivota vice, nez stale 100% pozornosti matky.

Strana
z4