icon

Syn má 10 týdnů a váží 3280 g

verulevrtule
22. lis 2016

Ahoj, syn má 10 týdnů a váží 3280 gr. Dnes nám doktorka vyhrožovala kapačkama. Tři týdny máme zelený průjem, teprve dnes nám vzala výtěr. Máte někdo podobný problém?

Strana
z4
verulevrtule
autor
22. lis 2016

Mě se hrozně líbí tyhle tabulkový předpisy... Nemůže být vycpanej, já sama prý trpím podvýživou :D A tatínek taky není žádnej špekáček :D

verulevrtule
autor
22. lis 2016

Ale tak jako jako já taky prý trpím podvýživou :D , tak jako každej je přeci jinej. Ale budu ho teda budit, ikdyž je mi to líto. Už jsem si říkala, jestli nemůže to být jeho pohybem, strašně se hýbe, už v porodnici normálně zvedal hlavičku a točil se na bok, i sestry na to čučely, navíc takovej drobek :D

karlajasmine
22. lis 2016

Slazeny caj je teda hodne velikej nesmysl... deti by cukr minimalne do roka vubec nemeli... tim mu fakt nepomuzes. To ti navrhla doktorka?? Jestli jo tak bych zmenila doktorku.

verulevrtule
autor
22. lis 2016

No ona myslela asi jen na ten jeden den, aby zjistila, jestli bude pít. I tak moc pro cukr nejsem....

soyevita
22. lis 2016

@verulevrtule Změň dr.a hodně rychle

soyevita
22. lis 2016

@verulevrtule Jsem v šoku,co Ti doporučuje.První dcera se mi taky naridila 2kg a váš přírustek mi nepřijde špatný.Tyhle malý mimča jsou hodně spavý a je potřeba je budit a krmit častěji i v noci.Ješte měsíc se bude mimi kojit dlouhý čas,teprve se učí a Ty také.

jojosefina
22. lis 2016

Takto malé miminko má pít přes den á 2hodiny.V noci malou nebudím-spí až 7hodin. Zavolej laktační poradkyni.Od toho ta profese je. Poradí pomohou.Malá je nakojená za 8minut a vydrží 2hodiny - přes den. Třeba malý cucá, ale nesaje. Najdi si video jak vypadá správně kojené dítě - má pauzu v bradě.

https://www.youtube.com/watch?v=-erpc0vLbm4

když mu dáš malíček do pusinky vytvoří podtlak? Já jsem taky podvýživa 🙂 ale to není důvod, aby dítě málo přibývalo.

verulevrtule
autor
22. lis 2016

@jojosefina Tak to já přes den kojím minimálně půl hodiny a večer před spaním hodinu a půl :D A občas mu ukápne mlíčko, tak vím, že saje 🙂

rebejsova
22. lis 2016

@verulevrtule Podle mě potřebujete zapracovat na technice kojení. Ten přírustek je nic moc, malý měl taky nízkou porodní váhu (2200 gr) a první měsíce přibíral kilo až kilo a půl měsíčně (potřeboval to dohnat). Na tvém místě bych kontaktovala laktační poradkyni z mamily (mamila.sk), ta na vás koukne a se vším poradí - nejen s technikou kojení, ale i s "režimem" (kojit na požádání, spát s miminkem, aby se budilo na kojení, co nejvíc nosit, být v kontaktu kůži na kůži atd.). Čaj bych určitě nedávala, to nemá smysl.

verulevrtule
autor
22. lis 2016

Nevím, no, v porodnici říkali, že kojení dobrý

verulevrtule
autor
22. lis 2016

Ono by spíš asi chtělo zapracovat na technice chlapa. Do postele mi ho vzít nedovolí, beru si ho tam potají, když není doma

soyevita
22. lis 2016

@rebejsova Není to vždy jen o technice.A některé děti budou pít dlouho,i když jsou správně přisáté a budou přibírat málo.Kojila jsem čtyři děti a každé bylo úplně jiné.A laktační poradkyně taky vždy neví.Byla jsem si pro radu ohledně zánětů a ve finále jsem věděla víc než ona,bohužel.A stejně mi neporadila.
Vrátila jsem se k tomu ,jak jsem kojila i ostatní děti.Někdy je moc informací spíš ke škodě než k užitku.

rebejsova
22. lis 2016

@soyevita Píšu jen ze své zkušenosti, samozřejmě se můžu mýlit. To dlouhé pití je úplně OK, ale přírustek mi připadá malý na takhle drobné miminko. LP nejsou samozřejmě všemocné, ale i tak mi konzultace s nimi nepřipadá na škodu, pokud tu je podezření, že miminko pije málo a nepřibírá, kolik by mohlo.

rebejsova
22. lis 2016

@verulevrtule V porodnici se - zase jen moje zkušenost, třeba je to někde jinde jinak - kojení moc neřeší, pokud miminko přibírá, pošlou domů a je to. Pokud tedy nechceš LP, doporučovala bych alespoň v noci budit a kojit přes den co nejčastěji.

verulevrtule
autor
22. lis 2016

no nás řešili, byli jsme tam 14 dní :/

soyevita
22. lis 2016

@rebejsova Jinak máš naprostou pravdu s nočním buzením a přes den častějším přikládáním.Tyhle miminka se většinou sami nepřihlásí.To je to první,co musí zakladatelka udělat a né mimčo nalejvat slazeným čajem

verulevrtule
autor
22. lis 2016

@soyevita Vždy se hlásil dostatečně 🙂 Už v porodnici. Jen když tak nad tím uvažuju, tak přes den se hlásí i častěj, než co tři hodiny, akorát v tu noc se mu to posunuje, nejdřív to byly co dvě hodiny, pak už to bylo jen dvakrát za noc a teď jednou

cheetah_
22. lis 2016

Tak z jiného konce: má dost počůraných plínek, je čilý a aktivní, nemá propadlou fontanelu? Jestli je tohle ok, tak v množství mléka to nebude (ale jedno buzení v noci na pití bych určitě zavedla). A spíš bych se zaměřila na to zelené kakání - jak už zaznělo, může být na něco alergický (nejčastěji bývá problém mléko - zkus ho vynechat ve všech podobách) - poškozená střeva špatně vstřebávají živiny... No pak ještě jedna otázka - co tvoje váha? Nehubneš moc? Ono miminko odněkud potřebuje brát - na přibírání se doporučuje smetana, ovšem to není úplně to nejlepší, pokud najedeš zkusmo na bezmléčnou dietu. Každopádně si hlídej příjem kvalitních bílkovin a tuků, mimi ti je potřebuje brát ve velkém...

karlajasmine
22. lis 2016

@verulevrtule jednak koj přes den klidně i co hodinu, jednak jež ty sama dostatek kvalitních potravin a hodně pij. A chlapa zkus ohledně tohoto dostat na svoji stranu, ať tě podporuje. A laktační poradkyni si určitě pozvi - v porodnici toho o kojení moc neví.

karlajasmine
22. lis 2016

Jo a zkus poresit tu možnost ze má dítě alergii na něco, co jíš.

panickatlamicka
22. lis 2016

@verulevrtule vysvetli svemu partnerovi vyhody spani s miminkem, at te podpori. Je blby, kdyz jsi na to sama.

betelgeuzz
22. lis 2016

@verulevrtule a proč ti nedovolí mít dítě v posteli? já měla starší nejdřív v postýlce hned vedle své postele, nakonec byla u mě a spalo se jí tak nejlíp. Když se v noci vzbudila na kojení, jen jsem přistrčila prso a spala dál. Muž ani nevěděl, kolikrát se v noci kojila, protože ho to vůbec nevzbudilo.

verulevrtule
autor
23. lis 2016

No on to proste bere tak, ze on chodi do prace a musi se vyspat a navic je sexualne neukojitelnej a furt otravuje. Pry me chce taky pro sebe. Takovej sobec trosku

verulevrtule
autor
23. lis 2016

A navic ne to vsichni zakazuji pro to, ze dite si pry navykne a pak nebude chtit spat samo. Uprimne by me spani s Maxickem vyhovovala, pri nocnim vstavani se mi cim dal vic toci hlava, ale jsem malej pan ve svym vlastnim byte...

yipee
23. lis 2016

Uff. Malá měla při propuštění 2340g. Dnes má 5 týdnů a doteď ji na jídlo budím. V noci ted 2x4 hodiny, ale ze začátku po třech a přes den, pokud si neřekne, tak každé 2,5 až 3 hodiny. Za 24 dní nám takto přibrala 900g, spí s námi v posteli a je pro nás momentálně priorita číslo 1 a můj noční spánek musí stranou. Možná kdybych ji nebudila, tak by taky takhle spala. Zelená stolice nemusí být jen alergie, ale může taky značit, že malý polyká vzduch

astyna
23. lis 2016

@verulevrtule

Nenavykne. Já takhle spala s malým celé 2 měsíce, kdy jsem plně kojila, za prvé to bylo pohodlnější, než pořád vstávat z postele, vzít malého z postýlky a oběd zalézt s ním do postele. To mě hodně vyčerpávalo. Takhlej sem si jen rozsvítila lampičku, malého nakojila a zase se zavrtala do peřin 🙂 Po 2 měsících šel spát normálně do postýlky a dodnes ji preferuje. Ikdyž poslední týden spí zase se mnou v posteli, protože mu lezou špičáky a všimla jsem si, že se mnou spí daleko lépe než sám v postýlce v pokoji. Ale to je na tobě.

betelgeuzz
23. lis 2016

@verulevrtule tak sex se dá snad provozovat i jinde, než v posteli, ne? 😉 A obě holky jsem měla v posteli a v roce se stěhovaly do vlastního pokojíku a od té doby tam spí.

verulevrtule
autor
23. lis 2016

@betelgeuzz Byt to na me, neprovozovala bych ho vubec 😂 Pritel si totiz mysli, ze jsem doma, tak musim byt odpocata. Vubeec ho nezajima, ze pece o dite, domacnost a uklizeni pritwlova bordelu a denne vyvarovani taky trochu vycerpa

astyna
23. lis 2016

@verulevrtule

jooo když manžela chytne nálada "jsi na rodičáku,to musí být paráda" , vypadnu z domu, nechám mu dítě a čau. Za pár hodin ho to přejde 😀

verulevrtule
autor
23. lis 2016

@astyna tak to zavidim, to ja nikam nemuzu a nedej Boze, ze bych mu drobecka nechala doma

Strana
z4