Syn má 10 týdnů a váží 3280 g
Ahoj, syn má 10 týdnů a váží 3280 gr. Dnes nám doktorka vyhrožovala kapačkama. Tři týdny máme zelený průjem, teprve dnes nám vzala výtěr. Máte někdo podobný problém?
@verulevrtule A v kolikátém týdnu jsi rodila?
37+3
@verulevrtule Tak to je v podstatě v termínu a ne o měsíc dřív.
Tak narodil se 10.9. termín byl 28.9. - 5.10. Jenže sama vím, kdy jsem do toho přišla. Mělo to vycházet až na 15.10. Ale oni to jaksi počítají podle těch měsíčků..
Donoseny byl,ikdyz se mel "pect" jeste treba toch 3,5 tydne...ale od 38.se to bere jako donosenost 🙂
@verulevrtule Řídí se podle NT screeningu,ten je nejpřesnější.A řídí se podle nej i porodnice.Podle měsíčků je to nepřesné.Je to jen další možný termín
@soyevita Tak podle toho jsme měli 5.10.
Já totiž měla v propouštěcí zrpávě tři údaje, jeden byl 37+3, druhej 36+3, a třetí dokonce 35+3. Tak si potom vyberte :D
@verulevrtule A nevíš, co bylo přesně důvodem vyvolání porodu dřív? Jestli se jim nezdálo jen měření miminka, nebo skutečně třeba naměřili horší průtoky pupečníkem apod.? Jestli to bylo jen měření miminka a placenta i pupečník byly ok, tak to bude mít drobek buď geneticky, nebo nějakou drobnější metabolickou vadu (větší problém by pravděpodobně hned začali sledovat, teda aspoň v to věřím). Na délku přibývá tak, jak má?
@cheetah_ No byla nějaká porucha s placentou, právě
Ale menší byl už víc jak půl těhotenství, a nikdo na nic nepřišel, až v porodnici, když mě hospitalizovali s vysokým tlakem
@verulevrtule No co, dětská doktorka tuhle anabázi určitě zná, bude to sledovat, kdyby něco. Vy s malým zkuste vysledovat, co s tím zeleným průjmem. A víc se teď stejně dělat nedá. Užívejte si jeden druhého, starostí bude v životě ještě fůra. Dokud přibírá, i když po troškách, a roste, je veselý, aktivní, tak to holt asi tak má být (my se už pět let trápíme kvůli výšce, kluk je malý a sledovaný na endokrinologii, ale prostě to má takhle naprogramováno a roste si po svém, i když vypadává z tabulek). Buď se to časem zlepší, nebo zjistíte, že to tak má být a je prostě extrémní hubeňour. A kdyby se něco zhoršilo, pak je tu vždycky dětská doktorka a spousta možných vyšetření, aby malému pomohli, kdyby něco. Držím palce!
@cheetah_ Děkuji 🙂 Já myslím, že to bude dobré. Možná měl fakt hlad, jelikož hovínko už má žluté 🙂
@verulevrtule No vida! (Ale hlad to nebude, neboj. Z hladu by kakal hnědě a málo, bylo by to cítit. Běžně se jako důvod zeleného uvádí moc železa nebo laktózy, případně potom nějaká nesnášenlivost/alergie, ale hlad ne.)

@cheetah_ Děkuji 🙂 Tak on právě nepříbíral už v břiše :/ Proto mi těhotenství ukončili dřív.