Trenování na nočník ve 2 letech. Máte radu, jak dál?

florida2001
5. srp 2023

ahoj, chci se zeptat/poradit. Mala ma 2 roky a 3 mesice a nejak se nam nedari na nocnik. Asi neni pripravena a netlacim, ale sama si uvedomuje, kdyz ma potrebu jit. Kdyz ji posadim na zachod nebo nocnik tak jen predstira, ale nic. Nechavame ji behat nahatou a vzdy kdyz se ji chce pribehne a vola ze chce plinku na curani. na zachod i nocnik odmita takze ji vzdy tu plinku dam. mate nekdo zkusenost nebo radu jak to zmenit nebo jak se posunout dale?

diky

te_reza
5. srp 2023

Vyprdnout se na to a zkusit zase za měsíc třeba.

xcassiopea
5. srp 2023

Má nějakou oblíbenou hračku, na který by se dalo ukazovat, že se hračce chce čůrat, tak se posadí na nočník, nebo na záchod a čůrá? Ukázat, zaradovat se, pochválit a parkrát to tak s hračkou udělat a třeba to zkusí taky.

asutak
6. srp 2023

My jsme motivovali gumovými medviky. Když se vyčůrala do nočníku, tak jsme ji pochválili a jeden dostala. Teď už je dostává jen za bobek do nočníku, protože to pouštěla do kalhotek, a funguje to. Do týdne se naučila oboje. Má 2 roky a měsíc dřív nočník byl nepřítel.

me_druhe_ja
6. srp 2023

Vždycky jednou za čas přijde taková či podobná diskuze a vždy to má jen jedno řešení: nech ji čas ať k tomu sama dozraje. žádná metoda "naučit na nočník" neexistuje (i když si to někdo myslí 😀). Neznám žádná zdravé dítě, co by mělo plínky v první třídě. 🙂 Někomu to holt dockavne v roce a půl, někomu ve třech letech. Dcera má dva a půl, na nočník začala sama od sebe koncem května, ale pouze a jedině, když je nahá. Pokud obleču byt jen kalhotky, tak prostě čůrá, je mokrá a je jí to jedno. Takže ven bez plínky neexistuje. 🙂

leslieth
6. srp 2023

Ahoj, u prvního syna jsem se podívala na video na yt... Jak naučit dítě na nočník za 4 dny. Pokaždé když se mu podařilo na nočník vyčůrat jsem hodně tleskala, chválila ho a dala mu případně lentilku. Opravdu za 4 dny na ten nočník chodil. Bylo mu tehdy 21 měsíců. Na noc byl bez pleny kolem třetího roku. Druhého syna jsem na ten nočník párkrát posadila, a pak už nějak věděl, že se tam chodí čůrat a kakat. Také měl 21 měsíců, je bez plen i na noc. Pokaždé jsem se snažila je to učit od 18 měsíců, každý mi totiž říkal, že to přece není možné, že ještě neumí na nočník... 😴😅, nemělo to ale význam je trápit tak brzo, museli si do toho dozrát. Zkusila bych malé tu plenku již nedat. A říct třeba jee, maminka je zapomněla koupit, tak to zkusíme společně na nočník nebo ten záchod... Vzala bych jí sebou nějakou hračku a dělala, že za hračka čeká s vámi, jestli se vyčůrá..