Malá odmítá čůrat na nočník a chce plínku. Máte zkušenost?

florida2001
30. dub 2023

Male budou za par dni 2 rocky a nejak stagnuje s chozenim na nocnik. Jeste pred par mesici, kdyz behala naha po byte sla na nocnik a najednou posledni mesic uplny obrat zpatky a vzdy dobehne a chce plinku. kdyz ji posadim na nocnik nebo zachod strasne place a bezi si pro plinku a chce ji nasadit. ma s tim nekdo zkusenost? nevite co s tim delat? vubec nechapu proc doslo k tomu obratu.
normalne pres den nosiva plinku, jen kdyz jsme doma tak ji ji nedavam. nechapu proc odmita.

palja
1. kvě 2023

@florida2001 tohle dělala i první dcera, vždycky jsem jí na čas musela vrátit plinku. Prostě nebyla ještě připravena. Takhle se vracela k plince asi 5x. Pak jeden den vstala a řekla, že už plínky nechce a oblékla si kalhotky a sama od sebe zase začala chodit na nočník. Celkově se odplenkovala ve 2,5 letech. Nočník měla pořád k dispozici v pokoji, násilím jsem jí tam nenutila.

jana_zofie
1. kvě 2023

Podle me je to so jiste miry normalni. Mala obcas do te plinky ani necurala, ale chtela ji. Par mesicu a preslo to. A melo to tak dost deti, co jsem slysela. At uz jen nosit nebo i curat jen do plenky. 2 roky jsou malo. Ted ma tri, plinky uz davno nenosi, ale obcas chce, abych za ni udelala neco, co vim, ze uz umi sama. Protoze "ja jsem jeste malinka".

misa_pise
1. kvě 2023

Je brzo, je malinká a není zralá. Zkuste to zas třeba za dva tři měsíce...

florida2001
autor
1. kvě 2023

ja si rikala, v zadnem pripade netlacim,ale porad slysim babicky uz chodi na zachod, no uz by mela to ty uz si chodila.

milisent
2. kvě 2023

Babickam rekni, ze do 18 plenky nebude mit a v dospelosti na pohovorech se ji taky nikdo nebude ptat v kolika letech byla odplenkovana, tak at to tolik neresi. Jeste neni zrala, nechala bych to v klidu na leto

teate
5. kvě 2023

@florida2001 Omg, proč je posloucháš? 🤷🏻‍♀️ Ty jsi matka, dcera je Tvoje dítě. Od kdy je hranice, že “už by teda měla”? Kdo kdy určil pro odplenkování ofiko hranici? Nikdo, nikdy. Protože dítě se odplenkuje až dozraje. Nic víc v tom není.

teryem
5. kvě 2023

Tvl to mám doma dnes a denně..🤦 hrůza..no ty už jsi v roce neměla, od maruny holka už pul roku nemá atd atd .. měla bys s tím něco dělat atd ..tak sakra vím, jak na tom mý dítě je ne? V únoru ji byly dva, zkoušíme, je to čím dál lepší, kadit se ji tam nechce, to se povedlo jednou, ale jak je nahatá běží si na nočník... prostě jí nechávám čas, nebudu ji prudit a nebo za každou cenu mít zechcany koberce a sedačky, tisíckrát denně převlékat a pod .. proč.. až uvidím, že si sama říká, nebo jsou delší prodlevy v plinkach, nasadim kalhotky...chápu, že je to otravný ty chytrý řeči..každý den opakovat a vysvětlovat, že před padesáti lety byly holt nějaký techniky, dneska už se ví, že když dítě na to v hlavě připravený není, tak ho tezko vejpraskem naučíš ze dne na den čůrat jinak, než je zvyklý dva roky

veronicka89
5. kvě 2023

2 roky měla dovoleno/ určene curat do plínky...

jerrabina
5. kvě 2023

Co s tím dělat leda před dvěma lety začít s bezplenkovkou 😂😇 ne, je prostě asi zvyklá.
My dceru nenechavali běhat bez plenky, ale nechala si hezky vysvětlit, že to co chceme je suchá plenka. Nočník odmítala, ale na "velký záchod" jako my ostatní už krásně chodila (jen tedy většinou malá kapka skončila v plence než malá doběhla). Pak nám to jedna podobná babička chytrá jako rádio rozbila, když ji nechávala bez plenky i když měla jasné instrukce, no a když dcera nedoběhla a byla smutná, tak babička říkala "to nevadí". No, když to nevadí, tak proč se nevycurat na ten koberec schválně (když si sundá plenku), že? A než jsem zjistila kde byla ta chyba... Měla jsem zechcany celý byt, nervy v kyblu, vztah s dcerou šel dost do kopru (trvale 😔) a odplenkovali jsme úplně až na 4 letech (částečně těsně před nástupem do školky ve 3 letech, ale po nástupu do cizího prostředí školky se to zase zhoršilo. Coz jsou další obrovské nervy a sociální vyloučení z kolektivu). To vše jen kvůli tomu, že jedna babička přece nejlíp ví co je pro děti nejlepší, když měla tři, a přece všechny děti jsou stejné 🤦‍♀️ Takže dokud jen kecají, je to ještě dobrý 😉 A když budou kecat moc, ukamenujte je mojí historkou 😁 (ať ty nervy aspoň k něčemu jsou)
A teď u syna právě od narození jedeme částečnou bezplenkovku a mám radost, kolik nervů si v budoucnu snad ušetřím 😄 to už je u vás pasé. Ale dobrý 😊
Jo co mě napadá že můžete zkusit, pokud používáte papírové plenky, vyměňte je za látkové. Nám to trochu pomohlo pak na noc, když už přes den byla bez plenek.

jerrabina
5. kvě 2023

@jerrabina teď to po sobě čtu 🤦‍♀️ tím "ale dobrý" myslím to, že k tomu podle mě dozraje a bude to dobrý.

pajii25
6. kvě 2023

Každé dítě je jiné .... Dcera bez plen od 1,5 roku. Syn doma bez plen od 2,5 roku a teď cca dva měsíce zpět sám od sebe odmítl plinu na noc a teď nedávno jsme pokořili čůrání venku . Příští týden má tři roky . Bez hroceni . Nechali jsme to na něm . Docela pomohly látkové pleny.