Jak efektivně odstranit strie po porodu?
Dobrý den, máte někdo zkušenost s odstraněním strií? Během těhotenství jsem od prvního trimestru poctivě mazala půl těla, nejen břicho, utratila jsem majlant za krémy a oleje. Těsně před porodem se mi objevilo několik strií víceméně v jednom místě, po porodu mám totálně rozpraskané celé břicho a musím říct, že jsem z toho nešťastná. Připadám si i celkem demotivovaná cvičit, protože v dvoudílných plavkách už mě asi nikdo neuvidí. Vím, že se tělo s mateřstvím mění, jenže těch změn nebylo zrovna málo a tohle opravdu není pár čárek, vypadá to doslova příšerně a trápí mě to víc než rozsáhlé porodní poranění, které aspoň není vidět... Díky.
Také mám spoustu strií, už jsem se naučila mít se ráda taková, jaká jsem, tedy i s nimi. Doporučuji ti totéž. Věř mi, že je to to nejlepší možné řešení. Jiné nefunguje. ❤
Strie nikdy nezmizí. Nauč se je akceptovat, jsou tvou součástí a má je každá z nás 🙏
já si myslím, že to není mazáním, ale geneticky dané. Kamarádka má dvě děti a strije a vytahanou kůži na břiše strašně. Už to tak má 18 let. Myslím, že zkoušela i ten laser a nic. Já mám též dvě děti a břicho mám pořád úplně stejné jako před těhu. Takže neporadím, spíš asi je nutné se s tím smířit.
a trápí tě strie nebo i vytahané břicho?
Promiň, ale nikdy necvičím proto, aby se druhýmu na mě dobře koukalo. Vždycky cvičím proto, aby mě samotné bylo dobře. Asi bych se zaměřila spíš na to, jak se mít ráda a jak si udržet sebevědomí, než na jizvy samotné.
Strie je prostě jizva. Krémy nepomůžou. S laserem nemám zkušenosti.
@cilkat O to mi spíš jde, být spokojená sama se sebou, proto to řeším. Fakt nenaháním chlapy někde na plovárně. Ten, kdo má sebevědomí, se na ostatní lidi může vyprdnout a klidně si ty dvoudílné vezme ať vypadá jakkoliv. Pokud se ale smířím s tím, jak břicho vypadá, nevidím úplně tu motivaci jak blázen dřít břišáky když vlastně čokoláda mi udělá mnohem větší radost... A pohled do zrcadla mě bude bolet, ať tam bude pupek nebo buchty.
a trápí tě strie nebo i vytahané břicho?
@dashyyy Břicho zatím vypadá spíš jako těhotenské, jsem ještě v šestinedělí.
já si myslím, že to není mazáním, ale geneticky dané. Kamarádka má dvě děti a strije a vytahanou kůži na břiše strašně. Už to tak má 18 let. Myslím, že zkoušela i ten laser a nic. Já mám též dvě děti a břicho mám pořád úplně stejné jako před těhu. Takže neporadím, spíš asi je nutné se s tím smířit.
@biciklissie Díky za zkušenost, myslela jsem spíš právě na nějakou korekci laserem nebo jehličkami apod.
@dashyyy Břicho zatím vypadá spíš jako těhotenské, jsem ještě v šestinedělí.
@anonym_autor V šestinedělí? A kam jako pospicháš?🙈
@marketa1218 Taky si myslím, že má ještě hodně času 🙈
@anonym_autor ani nevíš, jak ti rozumím. Jsem po porodu 6,5 týdne. Čtvrté miminko. Strií trošku jen nad pupkem, ale vadí mi. Nikdy jsem je neměla, 3 těhotenství beze stopy na těle. Teď mám i vytahanou kůži na břiše, pořád tmavý vnitřek pupíku, celkově se mi to břicho nelíbí. Začala bych pro začátek cvičit, ať trochu vypadám, ale nevím jak abych si nějak neublížila kdybych třeba měla diastázu. Na sobě ji nepoznám. A na kontrole na gyndě jsem se teď zapomněla zeptat. Hlavně jsem nikdy necvičila, kondičku koc nemám, prostě se v tom všem nějak motám .. Takže radu nemám, jen že v tom nejsi sama. Klidně napiš zprávu. Ráda si popovídám s někým taky po porodu a taky s nespokojeností se svým tělem.
@anonym_autor V šestinedělí? A kam jako pospicháš?🙈
@marketa1218 Čerstvé fialové strie lze údajně korigovat lépe než ty vybledlé. Takže bych s tím ráda něco eventuálně udělala, dokud to jde... A není to o tom, že bych měla pár čárek, já mám "hady" po celém břiše.
@marketa1218 Taky si myslím, že má ještě hodně času 🙈
@eliss232 Čerstvé fialové strie lze údajně korigovat lépe než ty vybledlé. Takže bych s tím ráda něco eventuálně udělala, dokud to jde... A není to o tom, že bych měla pár čárek, já mám "hady" po celém břiše.
V šestinedělí se zkus kvůli břichu netrápit. Je to nová rychlá změna, ještě si neměla čas to zpracovat. Dej si čas. Třeba za rok to bříško může vypadat mnohem lépe, kůže se stáhne, strie vyblednou, a třeba dojdeš k tomu, co tu mnohé psaly, že to vlastně není nic tak hrozného...
Mně se osvědčilo používat olej s vitamínem E a kyselinou hyaluronovou, a hlavně pravidelně masírovat, ideálně po sprše, když je kůže prohřátá.
Mně se osvědčilo používat olej s vitamínem E a kyselinou hyaluronovou, a hlavně pravidelně masírovat, ideálně po sprše, když je kůže prohřátá.
@ela_v1 Díky za tip. Jaký jste konkrétně používala přípravek? Jak moc účinný byl?

Promiň, ale nikdy necvičím proto, aby se druhýmu na mě dobře koukalo. Vždycky cvičím proto, aby mě samotné bylo dobře. Asi bych se zaměřila spíš na to, jak se mít ráda a jak si udržet sebevědomí, než na jizvy samotné.
Strie je prostě jizva. Krémy nepomůžou. S laserem nemám zkušenosti.