Nejlepší způsoby, jak zakrýt šediny bez barvení. Máte tip?
Dobrý den, je mi 28 a už mám na hlavě spoustu šedin. Mohl by mi někdo poradit co je nejlepší na zakrytí když si nechci barvit celou hlavu ? Máte někdo s něčím zkušenost?
Ja jsem měla první šedivý vlasy lehce po 30. Taky brzo. Ale já se barvím už snad od 15 takže jsem jen pokračovala dál. Akorát, že předtím to byla zábava a dnes už povinnost. 😀
Je mi skoro 40 a už jsem šedivá hodně. Absolutně nepřipadá v úvahu, že bych se nebarvila. Sediny ať chceme nebo ne ženám kradou roky. Nepotřebuju vypadat na 25, ale nechci ani na 50. 😀 holt to je za nevýhoda nás žen,. chlapům sediny sluší.
Takže buď barva nebo melíry. Nevím, jakou máš barvu vlasů, ale pokud můžeš, tak co nejvíc na světlo, v tom je to nejmíň videt. Já jsem bohužel černovláska
Ja mam teda pres 40, ale jsem bruneta, takze to jde videt. V sedinach jsem se necitila, strasne me to delalo starsi a unavenejsi, kupuju si sampon, ktery se vymyva.
Je mi 37, mám trochu viditelné šediny a nesu se jak dáma i s nimi 🥰😁.
Barvit se kvůli nim fakt nebudu. Ten koloběh neustálého odrůstání a zakrýbání bílých odrostů, to fakt nechci.
Co raději zkusit nějaký melír?
@anonym_autor používám sérum proti šedivění Navlasil. Na mě to funguje.
Bude mi 35 a postupne se objevuji asi tri roky. Na skranich a tak hodne. Dlouho jsem drzela, ale na jare uz jsem se proste necitila dobre - jinak na vek nevypadam, takze jsem si rekla, ze si to jeste par let prodlouzim. Kadernice doporucila preliv, takze chodim co tri mesice. Vymyva se postupne, neni tam pak tak razantni predel kolem pesinky. Uvidime, jak me to bude bavit za rok dva, zatim se citim lip bez sedin 🙂
Ja jsem měla první šedivý vlasy lehce po 30. Taky brzo. Ale já se barvím už snad od 15 takže jsem jen pokračovala dál. Akorát, že předtím to byla zábava a dnes už povinnost. 😀
Je mi skoro 40 a už jsem šedivá hodně. Absolutně nepřipadá v úvahu, že bych se nebarvila. Sediny ať chceme nebo ne ženám kradou roky. Nepotřebuju vypadat na 25, ale nechci ani na 50. 😀 holt to je za nevýhoda nás žen,. chlapům sediny sluší.
Takže buď barva nebo melíry. Nevím, jakou máš barvu vlasů, ale pokud můžeš, tak co nejvíc na světlo, v tom je to nejmíň videt. Já jsem bohužel černovláska
@me_druhe_ja Já si právě myslím, že si to takhle děláme samy. Mám několik žen kolem sebe, které jsou velmi veselé povahy, vypadají mladistvě a šediny vůbec neřeší. Starají se o sebe, jsou upravené a starší je to nedělá. Uvidíme, třeba taky za čas obrátím. Ale strašně se mi nelíbí, když má ženská odrosty, to mi fakt přijde lepší nechat vlasy přirozeně růst. A barvit je pořád je opruz🙂
Bude mi 35 a postupne se objevuji asi tri roky. Na skranich a tak hodne. Dlouho jsem drzela, ale na jare uz jsem se proste necitila dobre - jinak na vek nevypadam, takze jsem si rekla, ze si to jeste par let prodlouzim. Kadernice doporucila preliv, takze chodim co tri mesice. Vymyva se postupne, neni tam pak tak razantni predel kolem pesinky. Uvidime, jak me to bude bavit za rok dva, zatim se citim lip bez sedin 🙂
@kiitaa ty jo, opravdu ti to stačí jednou za 3 měsíce?
Já mám za 4 týdny víc než centimetr odrostu, tak dlouho bych nevydržela.
@me_druhe_ja Já si právě myslím, že si to takhle děláme samy. Mám několik žen kolem sebe, které jsou velmi veselé povahy, vypadají mladistvě a šediny vůbec neřeší. Starají se o sebe, jsou upravené a starší je to nedělá. Uvidíme, třeba taky za čas obrátím. Ale strašně se mi nelíbí, když má ženská odrosty, to mi fakt přijde lepší nechat vlasy přirozeně růst. A barvit je pořád je opruz🙂
@zuzkasim já se barvím fakt celej život, mě to nevadí. 🙂 opruz to trochu je, ale mě to zas nevadí. Když to moc vyleze, tak to napatlam nahoře, trochu rozetru a fertig. U kadeřnici si to nechám cely nabarvit 1-2x ročně.
Já bych se zbláznila mít šedý vlasy. Jako jasně, i se šedýma vlasama je žena samozřejmě upravená a všechno, ale opticky to prostě nám ženam roky přidává, to je fakt. Je super, když je s tím žena v pohodě a vyrovnana.
Já si zatím prostě roky přidávat nechci. Třeba na to v 60 rezignuju. 😀
@kiitaa ty jo, opravdu ti to stačí jednou za 3 měsíce?
Já mám za 4 týdny víc než centimetr odrostu, tak dlouho bych nevydržela.
@jancazao No, ja mam preliv a ne barvu, mam pocit, ze to vymyvani je fakt takovy pozvolnejsi. Tak dva mesice to jde, treti mesic uz to vidim, ale obvykle mi trva se objednat 😀 Ideal by byl asi neco mezi. Ale ja mam vyhodu, ze pracuju doma, ven casto nosim nejaky siroky celenky... byt v kazdodennim pravidelnym styku vic nez s ucitelkou ze skolky, mozna bych to resila vic 😀
Ja mam sem tam taky sedivy vlasy. Svoji vlasy mam tmave,takze to bylo videt. Nechala jsem si udelat melir a prosvetlila vlasy. Sediny tak nejsou videt. Sedive vlasy nesnesu. Nelibi se mi to ani u ostatnich. Jeste tak,kdyz uz ma nekdo vek a ma vsechny nebo vetsinu vlasu opravdu sedivou,ale pokud ma nekdo jen sem tam sediny a v tmavych vlasech,to se mi nelibi...Pusobi to za me neupravene. U chlapu to beru jinak 😀 Ale kszdy samozrejme dle sveho gusta. Jinak ja si vlasy barvim pravidelne asi od 15 let. Pokud nechces celou hlavu,zvol melir.
Je mi 42. Za poslední dva tři roky mi přibylo hodně šedin. Jsem nebarvící a nelíčící se typ. Prý vypadám mladší. Možná to dělá i to malé dítě 🤷♀️ Ale pak jsem na sebe koukala do zrcadla po nevyspané noci a usoudila jsem, že takhle to nejde. Že šediny mě opravdu dělají starší. Někdo má třeba nen bílý pruh vepředu nebo naopak celou hlavu bílou, tak to je hezké. Šle sem tam pruh a sem tam vlas, tak to mi přijde neupravené, ještě navíc když má někdo na hlavě tři chlupy jako já. Mám středně hnědé vlasy. Nejdříve jsem si kupovala takové barvicí šampony v tubě. Jenže to je na mě tmavé. Pak jsem chodila s šedinama a když jsem šla na oslavu nebo tak něco, tak jsem použila barevné tužidlo. Jenže vlasy slepené a opět tmavé. Pak jsem objevila Henetica la Saponaria. Písková chytla málo, oříšek do rezava, zkoušela jsem to i míchat. Vlasy byly zdravé, ale pořád do zrz. Odrůst není tak vidět jako u barev, něco se vymyje. Šedé se ovšem vymyjí rychleji. Pak zase pauza. Teď jsem si podruhé dala šampon od Palette nejsvětlejší hnědá (chytá tmavěji) a zatím spokojenost. Poprvé úplně super, nebylo poznat, že jsem barvená a šediny byly zakryté. Podruhé jsem to nechala působit delší dobu a už je to tmavé a šediny dřív vylezly. Takže příště zkrátím dobu působení. Barvila jsem asi po dvou měsících, vymylo se to, žádný odrůst. Rozhodně to nevydrží 24 umytí, jak píšou. Šedé vyblednou dřív.
V každém případě se cítím lépe, když mi na hlavě nezáří stříbrné vlasy. Ale asi až budu mít celou hlavu šedou, tak ji tak budu i nosit, ale teď ještě ne.
Žiju v zahraničí a vidím to trošku jinak.
Ono je to hodně i o vlivu kultury. Ve všech poskomunistických zemích se ženy barví (v ČR fakt neznám v okolí žádnou seniorku, která by se nebarvila).
Stačí jet na západ a tam je to pravý opak. Je to celkem osvobozující vidět tolik lidí šedivých a i spoustu prošedivělých 40tnic, co to neřeší a vypadají i tak/ právě proto nádherně🙂 Cítím se tu se šedinami úplně v pohodě, protože ten společenský tlak na barvení je tu tím pádem menší ( víc prošedivělých než nabarvených). Senioři tu jsou šediví/bílí. Ale třeba Ukrajinské ženy všechny do jedné jsou nabarvené 🙂. Zase tady je trend že žena od určitého věku tak 65+ je nakluka, což zase třeba mě úplně nesedí. Odebírají si tím ženskost.
Nikomu nevnucuju, aby se nebarvil. Jen je občas fajn se zamyslet, proč děláme to, co děláme a nakolik je to naše svobodné rozhodnutí ( kor když nás třebaštve to dělat).
Používám šampon Plantur brown a trošku to má efekt. Měl by se nechávat na hlavě pár minut, to teda většinou nedělám, protože se jen rychle sprchují.

Tak krom barev, které se ale dávají na celou hlavu, můžeš mít nějaký melír nebo se se šedinami jednoduše smířit. Chceš si barvit vlasy po zbytek života? Když šediví chlapi, většinou to nikomu nevadí. Rozhodla jsem se taky jít tou cestou, uvidíme, jak dlouho to vydržím, zatím nechávám odrůstat půl roku (je mi podstatně víc a šedin mám opravdu hodně). Všimla jsem si, že v zahraničí to ženy obvykle nijak neřeší a jsou stejně krásné.