icon

Atopický exem u tříměsíčního chlapečka

drackyce3
16. pro 2018

Já už nevím jak dál, 11.9 jsem nastoupila na mateřskou, na kterou mám nárok. Jenže jsem rodila předčasně a v porodnici mi špatně vyplnili papíry, tudis jsem to musela všechno obehat znovu, myslela jsem si že všechno už bude v pořádku a ono zase ne, nějak se to zdrželo u účetní. Ta říká že všechno poslala, ale na aocialce říkají že tam ještě nic nemají. Takže od září jsem úplně bez peněz a už nevím co dělat. Nemám už ani na plínky.

j.a.n.i
16. pro 2018

@drackyce3 A ty si rodila drive nez 11.9.?

fly80
16. pro 2018

Na mateřskou si akorát v práci musela odevzdat papíry od tvé gynekoložky. Od té doby je jedno kdy porodíš. Nějak nechápu, co s tím má porodnice společného. V práci už si to měli vyřešit sami.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@j.a.n.i ne. Tam se píše předpokládaný datum porodu. A ten mi tam nějak napsali spatne

drackyce3
autor
16. pro 2018

@fly80 to všechno mám odevzdáne. Bylo mi řečeno že když jsem rodila předčasně tak mi tam nesedí datum kdy jsem měla nastoupit na mateřskou. Nevím, já tomu taky moc nerozumím. V práci problém nebyl, problém byl s tím datumem a socialka to nějak řeší že to potřebuje doložit, kdy jsem měla předpokládaný datum porodu a kdy jsem rodila. Prostě kravina podle mě. No ale bohužel, zatím to nemám v pořádku a tak mi nemůžou nic dát. Až to všechno bude OK. Tak mi to doplatí zpětně.

fly80
16. pro 2018

@drackyce3 tak to je sakra kravina. Já mám mateřskou od 1.12. a gynekolozka mi tam spočítal termín porodu 12.1. Skutečný termín mám ale 6.1. Doktorka říkala, že je to nakonec jedno kdy porodim. Prostě mi mateřská jde od 1.12. Jestli můžu poradit, zajděte si na tu socialku osobně a udělejte trochu rozruch. Klidně podejte i stížnost. Není možné, aby několik měsíců nevyplatili mateřskou.

kattyd
16. pro 2018

Tedjsem papir na materskou odevzdavala a je tam primo napsane za skutecne datum porodu se vyplnuje pouze pokud porodis driv nez byl nastup na md. Takze pokud si neporodiladriv nez 11.9. Ma tam byt jen predpokladane datum porodu.

j.a.n.i
16. pro 2018

@drackyce3 Me prijde, ze tak trochu kecas, pokud bys mela vse v poradku, tak by nikoho skutecny termin porodu nezajimal.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@j.a.n.i v čem bych jako měla kecat? Asi bych ti to přála zažít, když takhle mluvíš.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@fly80
já nastoupila na mateřskou 11.9.predpokladany termín jsem měla 28.10,ale.jelikoz byl malý příčne, tak mě rodilí sekci 9.10.

j.a.n.i
16. pro 2018

@drackyce3 Proc bych to mela zazivat, svagrova porodila o 5 tydnu driv a nikdo zadny papir z porodnice nepotrebocal a ani podle zakona zadny potreba neni a zadny problem ani nemela, materska ji normalne chodila, i kdyz porodila tyden po nastupu na ni. Takze u tebe nebude problem v tom, ze si porodila dříve, ale bud uz bylo neco blbe v puvodni žádosti nebo je tam duvodne podeureni na podvod.

sudylichozrout
16. pro 2018

@drackyce3 Rodila jsem o tyden driv a s materskou nebyl problem. Jsem osvc, takze jsem si jeste pred porodem vybehala papiry a materska chodla 6 tydnu pred porodem az pul roku po porodu. Nikoho nezajimalo, ze jsem rodila o tyden driv. Mas v tom nejakej hokej... A nekde jsi asi neco nedodala spravne. Zavolej na socialku.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@j.a.n.i to je dobrý, já se že slušnosti zeptám, jestli má někdo zkušenosti a hned v tom musí být podvod. To je dobré Teda já mislela že diskuze je od toho aby mi třeba někdo poradil kdyby měl podobnou zkušenost. Díky za radu

drackyce3
autor
16. pro 2018

@sudylichozrout na, socialka volám už měsíc. Tvrdí mi že tak byl problém s nemocnici, ten už je vyřešený a teď to tvrdne u učetni.Te jsem samozřejmě taky volala a ta mi potvrdila že papír na socialka je poslán. Tak nevím kde je problem

j.a.n.i
16. pro 2018

@drackyce3 No, evidentně sis z tech dvou moznosti vybrala ten podvod...
Ale jinak, kdyby puvodni zadost byla dpbre, tak zo ted neni znovu u icetni, takze tys ji podala chybnou, ale budes kopat kolem sebe a hazet tp na vsechny okolo.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@j.a.n.i jistě, když mě někdo osocuje neprávem. A nemá sebemenší důvod.
Dala jsem pouze dotaz.. To je vse

j.a.n.i
16. pro 2018

@drackyce3 Kdo te osocuje? Ja jsem pouze napsala, ze ossz to resi pokud je zadost blbe nebo maji podezreni na podvod, coz jestli dis nevsimla je prosze konstatovani faktu.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@j.a.n.i na nikoho nic nehazu, pouze jsem se ptala jestli nemá náhodou někdo podobnou zkusenost

jenny91
16. pro 2018

@j.a.n.i Hele promiň, ale naprosto zakladatelce rozumím, že ji tvoje komentáře štvou, a patrně jí tím nijak nepomůžeš. Proč by měla kecat, to netuším, asi by si nijak nepomohla tím, že by tu založila lživou diskuzi...

fly80
16. pro 2018

@drackyce3 tak tam by neměl být žádný problém. Mateřská normálně jede od toho 11.9. Jak sem psala. Zajdi si tam, ať ti vysvětlí, kde je problém. Takhle to vypadá, že ani sama nevíš co po tobě chtějí. Třeba jim tam něco jen nesedí, nebo chybí. A to je třeba vyjednat osobně. Tady ti asi nikdo nijak neporadí.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@fly80 to už mě taky napadlo, že tam zajedu. Jen Teda se v Praze vůbec nevyznám a bude to zážitek. Jsem od Rakovníka ale firmu(účetní a socku) máme v Praze.

michaela19911991
16. pro 2018

@drackyce3 Dojdi si na socialku. Protože papír na mateřskou ti vydá gynekolog, zpracuje účetní v práci a předá na sociálku (nemocnice s tim nemá nic společného) a zjisti kde v tom řetězci se stala chyba

fly80
16. pro 2018

@drackyce3 to najdeš. Praha zas tak složitá není 😉 nejdřív si najdi na internetu adresu a jestli můžeš, Vem sebou i chlapa. Aby hlídal a ty měla klid na vyřizování.

drackyce3
autor
16. pro 2018

@fly80 bez chlapa bych ani nešla. Ještě někde řešit kočárek a podobně. V pondělí ještě zavolám znovu účetní a domluvím se i s ní, protože ji budu asi taky potřebovat. Tak děkuji za radu.
Potom napíšu jak to celé dopadlo, snad už to nebude dlouho trvat, je to vážně náročné ☹

j.a.n.i
16. pro 2018

@jenny91 No, pokud neni schopna poskytnout informace, tak ji nepomuze nikdo. A pokud ji chybi nebo je neco spatne v podkladech od zaměstnavatele, tak ji nepomuze ani vylet do Prahy na ossz.

fly80
16. pro 2018

@drackyce3 držím palce, ať to dobře dopadne 😉 a dej vědět