icon

Až si budete stěžovat na náš rodičovský příspěvek apod.

karlajasmine
11. led 2017

....Tak si prectete tuto diskuzi, kde si Americanka stezuje, ze ji po porodu da zamestnavatel jenom 4 tydny neplaceneho volna a pak musi zpet do prace, nebo o ni prijde. Pak vas to prejde :D

http://boards.weddingbee.com/topic/only-allowed...

Strana
z8
koordinatorka_odboje
11. led 2017

Heh, takze spravn eje mit ocividne 0-1 dite, nedelat v hum.oboru a hlavne hodne pracovat 😃 Budiz jim prano 😎

koordinatorka_odboje
11. led 2017

@caverina toto je velice zajimave. Keller rika, ze socialni stat vychoval individualisty, kteri jakmile se stali temito individualisty, prestali chtit prispivat na socialni stat 😊

madrilena
11. led 2017

@nikinnna Proč bych se stěhovala? Já mám svědomí čisté, daně jsem odváděla, a to v této zemi. V jiné zemi bych nárok na PPM neměla, protože jsem tam nepracovala.

@caverna nevím, kolik Ti je. Já jsem generace, kterou již nikdo nevychovává. Jinak si myslím, že je dobré předat dětem, že v životě se musí pracovat. Jak se říká bez práce nejsou koláče. Tady se nehraje na úspěšný/neúspěšný. Tady se hraje na pracující/nepracující. Na to, dělat maximum, co mohu. Ne na to, že někdo je chudý a jiný bohatý. Dobré je být bohatý na duchu, vše ostatní pak přijde samo.

magdalenax
11. led 2017

Mám kamarádku, která je nasáčkovaná u rodičů, má kluka tři roky, dává ho do školky na celý den, rodiče se i o kluka starají a řekne mi, jak je to těžký najít práci na zkrácený úvazek, A jako v jejím případě, - proč na zkrácený úvazek. Klidně může dělat do tří do odpoledne, ráno jí máma děcko do školky odvede.... . Né, radši dávky, že?

madrilena
11. led 2017

@koordinatorka_odboje Tak, když si děláš takové závěry...

nikinnna
11. led 2017

@madrilena Aby tě nemuselo trápit, že jsi tygr, co přispívá na hladové opice 😀

koordinatorka_odboje
11. led 2017

@madrilena neznam zadnou takovou matku, tak nevim proc by to nekdo delal. Ono cekat nejakou podporu tohoto statu je podle me jako kdybych jeste tajne cetla pohadky 😁 A sorry, kdyz uz je dite na ceste, tak je nase obcanska a lidska povinnost se solidarne postarat. Mne osobne vubec nevadi odvadet dane na deti a davky pro samozivitelky, ale na poslanecke nahrady s blbyma kecama mi to teda vadi fakt moc. A myslim, ze ti, co zrazuji nas system nejsou paradoxne ti nejchudsi, co cely zivot vydelavaji malo a malo odvadeji, ale ti, co tady vyrostou, vystuduji a zdrhnou do zahranici, takze tady neodvedou nic

vineta
11. led 2017

@madrilena
Bohaté rodiny, tj. ty s nadprůměrnými příjmy, si přece mohou na ten propad v příjmech našetřit. Lídé s příjmy podprůměrnými si našetřit nemohou. Přijde mi v pořádku, že ten systém je rovný. A to jsme příjmově nadprůměrná rodina. Jen si uvědomuji, jak málo někdy stačí k tomu, přijít o ten ekonomický status.
K opicím se snad znovu vyjadřovat nebudu. Chápu, společenskými souvislostmi se zaobírají neužitečné (nesypající) humanitní obory. Čest tvojí sociální bublině.

madrilena
11. led 2017

@magdalenax Tak je to vždycky. Kdo chce, práci najde a kdo chce, tak i dobře placenou. Je to vše jen o pohodlnosti. Firmy letos říkají, že nemají dostatek lidí.

nikinnna
11. led 2017

Párkrát do roka mě manžel nechává přispět na nějakou dobrou věc. Letos přemýšlím, že bych nějakému zájemci zaplatila jednosměrnou letenku do USA 😂

koordinatorka_odboje
11. led 2017

@magdalenax zije u rodicu a ma narok na davky?

vineta
11. led 2017

@magdalenax To je asi dobrá kamarádka, což? jsi milá. Jo a lidem zkus nabídnout adekvátní plat (tj. evidentně vyšší), prý to při hledání zaměstnanců pomáhá, zvlášť v dobách vysoké zaměstnanosti

caverina
11. led 2017

jenomze porad budou existovat prace ktere budou ohodnoceny minimalni mzdou a nekdo je delat musi..holt kazdy nema na to delat vysokou skolu....a porad budou mista kde za stejnou praci dostanes diametralne rozdilne ohodnoceni..a tou generaci jsem myslela nase deti..

koordinatorka_odboje
11. led 2017

Kdo chce praci najde a kdo chce ne. Tak s timhle moudrem bez na Ostravsko do OKD 😂

magdalenax
11. led 2017

Jistě, rodiče má v důchodu a její byt může zůstat prázdný, k nim se ona vejde a bere peníze na byt, kde není

madrilena
11. led 2017

@vineta Jasně, takže ten, kdo se dře, tak si má na mateřství šetřit a ten, kdo se v životě nesnaží, chodí domu ve tři a pak si čte Blesk má dostat podporu, protože si našetřit nemůže. Fakt neznám jediného člověka, který by neměl peníze jen proto, že měl smůlu. Vždy a pořád je v tom jen a jen pohodlnost a lenost. Zatímco já jsem dělala kde co, ostatní se bavili a ještě se mi ptali, proč to vůbec dělám, vždyť to stejně nemá cenu. A ano to, jsou ti, kteří celý život bojují z penězi a stěžují si, jak je k nim svět nespravedlivý a jak se ti ostantí mají. A myslí si, kdoví co je zatím.
A prosím, nepřekrucuj. Já jsem nikde nepsala, že jsou humanitní obory neužitečné. Já jsem psala o tom, že mnoho lidí jde na humanitní obory a pak jduo dělat asisitenty, protože nejsou tak dobří, aby dostali práci ve svém oboru a je jich moc. Zatímco na technických oborech je studentů nedostatek a absolventi jsou nedostatkové zboží. Nic víc v tom nehledej, jo? Všechny obory jsou potřebné, akorát absolventů některých oborů je nedostatek a některých zas přebytek.

madrilena
11. led 2017

@koordinatorka_odboje Prosím, také nepřekrucuj. Já jsem nenapsala " Kdo chce praci najde a kdo chce ne." Přečti si to znovu a pořádně.

koordinatorka_odboje
11. led 2017

@madrilena ocividne mame jine pracovni zkusenosti, u nas teda model "kdo vic pracuje, ma vic penez" neplati. Ale pry se to zlepsuje, na trhu prace zacina byt vic volnych mist, tak od spatnych zamestnavatelu lide odchazeji, protoze maji konecne na vyber.

nikinnna
11. led 2017

@madrilena A to je zrovna můj obor. Studovala jsem knihovnictví, které je podle standardu k ničemu. Ale já neměla co jiného studovat, protože mi nic jiného nikdy nešlo. Takže můžu dělat jen blbou asistentku. Ale víš co? Já jsem ráda, že jsem mohla studovat co mě baví a nelituji toho. Každý prostě nemůže studovat perspektivní obor, protože na to nemá.

magdalenax
11. led 2017

vineta Téhle kamarádce nic ani nabízet nebudu, já potřebuji pracovité lidi, kteří hlavně ví, co chtějí, né takové, které budou čekat na to, že jim za nic přijdou peníze. Já se tu také lopotím s prací, jen proto, abych vydělala nějakou korunu. Někomu se to zdá směšné, ale ukaž mi na někoho, kdo si kupř. domácí prací vydělal za rok na auto

koordinatorka_odboje
11. led 2017

Ano, pardon, kdo chce praci najde a kdo chce i dpbre placenou. Bez to rict tem hornikum, co jim hrozi hromadny vyhazov 😃

caverina
11. led 2017

on uz jim jen nehrozi..oni uz koncem brezna bez te prace budou..a nektere nazory bych jim radsi nerikala😝

vineta
11. led 2017

@madrilena Já prostě nesouhlasím s tím, že se všichni, kdo mají nízké platy, pouze dost nesnažĺ. Nejsme na tom všichni stejně a nikdy nebudeme. Každý pochází z jiného prostředí, každý se s tím vyrovnává odlišně. Spousta lidí je sociálně determinovaná k chudobě a jen hrstka nejsilnějších to dokáže prorazit. Jsou lidi z děcáků, lidi, který k tomu nikdo nevedl. Lidi z rodin, kde na vzdělání dětí nebylo a kde to nebylo považováno za potřebné. Někdo se z toho dostane, ale má milionkrát horší pozici a tím pádem i šanci. Lidi si prostě fakticky rovný nejsou. Tak jsou si rovný aspoň takhle. Nevim, proč by plození dětí mělo být výsadou bohatých. A jasně, je i spousta línejch lidí. Vychcanejch lidí. Černejch pasažérů. A já říkám, že stokrát radši budu přispívat na sto takovejch, než aby se jedinýmu člověku, co si svojí situaci nezavinil, pomoci nedostalo.

vineta
11. led 2017

@madrilena Nehledě na to, že daleko víc než pár lidí na dávkách tenhle stát okrádají "poctiví" podnikatelé na daních. Asi tak.

madrilena
11. led 2017

@nikinnna Věřím, že i v ČR můžeš najít soukromou knihovnu, která knihvnici dobře zaplatí. Budeš ale třeba potřebovat perfektní znalost cizího jazyka. Už jsem psala, že nikdo neřekl, že jsou tyto obory nepotřebné. Navíc, pokud máš ráda knihy, nemusíš studovat jenom knihovnictví.

@koordinatorka_odboje Promiň, ale každý horník se rozhodl jen a jen sám, že půjde dělat horníka. Jako všichni víme, že horníci chodí a chodili dřive do důchodu a také, že dříve měli plat nad průměrem, takže to spoustu lidí nalákalo. Mohli jít studovat nebo třeba se vyučit kovářem a neměli by problém. Nutil je někdo? A chápu, že po dvaceti letech v dolech už asi fakt nic jiného dělat nebudou. Problém je, že spousta lidí nepřemýšlí nad tím, co budou dělat, pokud by nemohli dělat své současné zaměstnání. Vždycky je fajn mít i plán B.

koordinatorka_odboje
11. led 2017

@vineta ono jich neni tolik, jak se tady rado tvrdi 😊 Vyzkum, kolik lidi zneuziva davky, se u nas nedelal, delal se jenom ve Francii a bylo to celkem nizke procento, takze i kdybychom to pro Cesko vynasobili tremi, nebude to vysoke cislo. Ano, nekteri lide je zneuzivaji, je to k vzteku, ale jsou horsi veci - treba Agrofert 😃

caverina
11. led 2017

ja tomu fakt nerozumim a nebo uz jsem z toho tady zblbla..nikdo jim nerikal ze maji jit delat horniky..vetsi blbost jsem uz dlouho neslysela..nikinnna na tu letenku ti rada prispeju😀

koordinatorka_odboje
11. led 2017

At jdou delat ajtaky 😂

madrilena
11. led 2017

@vineta Děti z domovů prosím vynech, to je extrém a tam jsou ty šance opravdu značně snížené.
Už jsem Ti psala, že i knhovník si může přijít na slušný plat, ale musí pro to něco udělat. Tak je to ve všech profesích. Myslíš si, že každý ekonom je hned v balíku? To asi ne. Jediná záruka jsou technické obory.
Existují právníci, kteří sedí na obecních úřadech, protože nejsou schopní najít něco jiného a pracují za mrzkou mzdu. Sedí si na teplé židli, nemají zodpovědnost, ve tři jdou domů. Pak jsou právníci, kteří tvrdě pracují, svou práci dělají dobře a pak mají také vysoké příjmy. Jsou asistentky, které mají třeba VŠ, ale nejsou v podstatě schopné kváknout cizím jazykem a sedí někde za pár tisíc. Pak jsou také asistentky, které mluví několika světovými jazyky, jsou aktivní, aktivně se zajímají a jsou pravou rukou svého šéfa. A mají odpovídající platové ohodnocení.
Jsem si jistá, že milá a vstřícná prodavačka si jistě najde cestu k zákazníkům a ke kolegům a pokud je i schopná, může se stát třeba vedoucí a mít tím pádem vyšší plat. Záleží jen a jen na tom, jak se kdo snaží. Záleží na tom, jak kdo přistupuje k životu, jak si věří. Když tady tvrdíš, že jsi mohla studovat "jen" knihovnictví a že se musíš smířit s nízkým platem. Sama si před sebou zavíráš dveře k lepším podmínkám. No z mého pohledu je práce v knihovně krásná práce, ale jestli je to tak i dooprady, netuším. Jako největší překážku fakt považuji to, že lidé říkají, že z toho a toho důvodu se nemohou mít lépe. Pokud někdo svoji práci miluje, tak se může mít velmi, velmi dobře.

vineta
11. led 2017

@koordinatorka_odboje Jj, taky jsem to četla. Ono je vůbec nějak poslední dobou zvykem rozeštvávat skupiny lidí ukazováním na nějaké marginální "viníky". Úplně mě fascinuje, jak je schopnej na lidi, co pobíraj dávky, nadávat hospodskej, kterej zaměstnává dva lidi na černo, dalšího za minimál a zbytek na ruku a k tomu donedávna rozlejval bez zdanění. Ale co už, lidi jiný nebudou. Jen mě fascinuje ta absence jakýkoliv sociální empatie a pocit, že si svůj život můžou ve všem naplánovat.. tak ať jim to vyjde.

Strana
z8