Bude MD stejná i u 2. dítěte?

veronika_86
27. únor 2018

Pěkný den, snad mi někdo tady poradí, jsem od 19.10. na MD, ale po problémech s bývalým zaměstnavatelem jsem první peníze dostala až teď v únoru (samozřejmě i zpětně) Ale co mě zajímá, jsem na MD v ochranné lhůtě 180 dní na stejného zaměstnavatele a stejnou smlouvu jako s první dcerou, které ještě nejsou 4 roky, výpověď jsem dostala k 31.8. a od 1.9. Úřad práce a tak mě zajímá, jestli se i na mě vztahuje, že má být mateřská stejná, jako u prvního dítěte, když jsem v ochranné lhůtě anebo tím, že jsem dostala výpověď, tak to neplatí, v zákoně jsem se jen dočetla, že :
Vznikne-li sociální událost v ochranné lhůtě, postupuje se při určení rozhodného období tak, jako by sociální událost vznikla v den, který bezprostředně následuje po dni, ve kterém skončilo pojištění.
Takže jako bych na ÚP vůbec nebyla... Na sociálce mi řekli, že nárok nemám, že to je podle nemocenského zakona, ale neřekla kterého a já nic takového tam nenašla :-/ a prý mě tam museli zvlášť řešit, protože si sami nebyli jistí...Ještě před mateřskou jsem se na to ptala a každý říkal, že mám nárok na stejnou mateřskou, když je to stejný zaměstnavatel i smlouva teď tohle, mám na denním základu o cca 90,- méně, protože před výpovědi jsem půl měsíce pracovala a dva měsíce byla ve výpovědní době, kdy mi samozřejmě dali jen to, co mám na smlouvě bez bonusů.
Omlouvám se za román a doufám, že mi někdo poradí, jak to teda je a popřípadě jaký to je zákon moc děkuji

j.a.n.i
27. únor 2018

@veronika_86 No je to zákon o nemocenském pojištění, jak ti řekli na OSSZ. A mají pravdu, i když chápu, že tě to netěší.

§ 19

(3) U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.

pavlatkos
27. únor 2018

Zeptám se,to Vám dali výpověď, když jste byla těhotná?

veronika_86
autor
27. únor 2018

@pavlatkos přesně tak, částečné zrušení zaměstnavatele.
@j.a.n.i děkuji, já jen jestli se to nebere, jako téže zaměstnání, když je to ochranná lhůta na stejnou smlouvu 🙂

j.a.n.i
28. únor 2018

@veronika_86 Nebere, protože je tam formulace, že to musí být za trvání zaměstnání a to už holt netrvá, přestože jsi v ochranné lhůtě... a řekla bych, že to je přesně to, co OSSZ speciálně řešila, přesný výklad tohoto ustanovení.