icon

Budu mít nárok na mateřskou?

bclk
30. říj 2019

Prosim, byl nekdo v podobne situaci? Se dvema detmi jsem byla na rodicovske dovolene celkem 6 let. Po celou dobu v zamestnaneckem pomeru. Dceri byly v lednu 2019 tri roky a ke svemu zamestnavateli jsem se jiz nevratila, nebot mi zaniklo pracovni misto, pracovni pomer byl ukoncen. Po te jsem navazala 7 mes. registraci na UP, kde jsem byla evidovana do 1.9.2019. Od 3.9. Jsem zamestnana na dobu urcitou 1 rok. V rijnu jsem otehotnela. Vsech 270 dni zrejme do nastupu na MD odpracovat nestihnu, i kdyz z vetsi casti ano. Prosim, pocitaji mi do ucasti na pojisteni i ty dny, kdy jsem byla jeste zamestnana u predchoziho zamestnavatele, i kdyz jsem nebyla „aktivni“ zamestnanec, ale jeste jsem pri nem cerpala rodicovskou? Moc dekuji 🙂

suromana
30. říj 2019

Já si myslím, že nárok na MD mít nebudeš, ale pro úplnou jistotu bych se zeptala na nějakém úřadě.

rebe
30. říj 2019

Rodičovská se počítá 🙂

phedr
31. říj 2019

@bclk nárok nebude, kvůli evidenci na ÚP, bohužel to nefunguje tak, že by se sčitali dny z předchozího zaměstnání s novým, pokud mezitím dojde k registraci na UP. Zaměstnání by ti musela navazovat, pak by se rodičovská počítala