Budu mít nárok na mateřskou po skončení smlouvy?
Dobrý den, Holky ☺️
Potřebuji radu, po 2x letech me skončila pracovní smlouva (31.12.23) teď jsem na UP, pojištění placeno 270 dni mam, termín porodu mam v půlce dubna, tak jak chápu ze nárok na mateřský příspěvek budu mít, je to správně ?
A měl někdo z vás zkušenost podání žádosti o mateřský příspěvek osobně na Sociální zprávu? ( nevím jaký doklady bych potřebovala mít u sebe, v tom případu ). Nebo muj bývalý zaměstnavatel, vůbec tomu nerozumí a nechce za me to dělat, aj když to napsáno na stránkách soc. zprávy.
@merunka2024 myslím že pokud jste na Up už tak vám nárok zaniká na OSSZ vám dají potvrzení zda nárok je ci ne
Nárok mas, pokud mas odpracovano těch 270 dni v posledních dvou letech. Do ochranné lhůty se v pohode vejdes, když mas termín v dubnu, tak můžeš nastoupit už v únoru na mateřskou.
Zaměstnavatel ti k te mateřské musí připojit přílohu, ale odnést to na socialku můžeš sama no.
@merunka2024 Narok mas, ale bez prilohy o prijmech, kterou muso vyplnit zamestnavatel, to nevyridis.
@hezz17 2 roky byla jsem zaměstnána u tohoto zaměstnavatelů, před tím byla zaměstnána 3 roky u jiného
@krisstina93 děkuji za odpověď, a jakou přílohu? Nebo ten zaměstnavatel fakt nic neví…
@j.a.n.i děkuji za odpověď 🙈 jsem už s toho hotova, jak něco snažím vysvětlit tomu bývalému zaměstnavatelů, ale ten je fakt horší než úřady…
@hezz17 ano, i když je na UP.
@merunka2024 přílohu nevím, jen vím ze se bez nej nehnes, ať si zavola na socialku, pokud neví.
@merunka2024 Hele, jestli je jen neschopný, ale otevřený komunikaci, tak je to vlastně ta samá příloha, jako když má někdo nemocenskou delší než 14 dnů, to by mohl vědět co a jak vyplnit 🙂
Zavolejte si na nemocenské oddělení místně příslušné OSSZ. Pořadí vám a navedou vás a potažmo i zaměstnavatele kde na stránkách www.cssz.CZ naleznete potřebné potvrzení.
@j.a.n.i děkuji moc ☺️ našla jsem ten formulář a poslala jsem zaměstnavatelů, tak uvidím co me odepíše.

@merunka2024 jak dlouho trval ten pracovni pomer? Protoze mit odpracovano je jen jedna ze dvou podmineky