Čerpaly jste na rodičovské dovolené řádnou dovolenou?

terisek2222
31. říj 2017

Potřebovala bych radu, na socce jsem byla a pak na uradu prace pro papíry s tím , že rodičovský příspěvek budu pobírat od 1.12. Byla jsem na mzdovce u nás v praci, kde jsem vyplnovala papír - zadost o rodicovskou dovolenou a tu mam psanou hned po materské - tudíž od 28.11. (27.11. mi konci materska)

Ptala jsem se i na dovcu jelikoz do pulky kvetna jsem byla na neschopence a pak materska, takze mi dala dovcu od 28.11.taky,tak se chci zeptat, je tu nejaka ktera je na rodicovské dovolene a zaroven cerpa radnou dovolenou? upozornuju ze jsem ji to rikala, ale ona ze to bude najednou tak proto se ptam.

j.a.n.i
31. říj 2017

Je to blbost, uz jsem ti to psala na jinem foru...

zuz4a
31. říj 2017

Dovolenou ne, napřed řádnou, pak rodičovskou. Podepisovala jsem v práci nějaký papír. Ale rodičovský příspěvek jsem probírala zároveň s řádnou dovolenou u obou dětí. Dle naší mzdové to nevadí.

terisek2222
autor
31. říj 2017

mno tak to tim padem zblbla ta nase učetní, dala mi to najedou i kdyz jsem rikala ze je to blbost,ale ona tvrdila tohle...

@zuz4a ja prave vyplnovala tu rodivskou a chtela a rikala at napisu od 28 hned po materske a pak vypisovala dovcu rovnou taky od toho dne a nenechala si vysvetlit ze to naraz nejde

lucie01
31. říj 2017

První mateřská, pak jsem začala čerpat rodičovskou dovolenou a zároveň jsem čerpala dovolenou v práci ( pobírala jsem rodičovský příspěvek a zároveň mi proplatili dovolenou z práce ) u obou dětí.

swetlusska
31. říj 2017

Je to divný, já to měla postupně a mám na to i "rozhodnutí" od naší práce, prostě papír kde je to přesně vypsaný, kdy končí mateřská, kdy navazuje řádná dovolená a potom kdy navazuje rodič.dovolená, která pak končí ve věku 3 let dítěte. Hlavně aby ti tu dovolenou proplatili!

vilibalda
31. říj 2017

Pokud někdo bude tvrdit, že čerpá zároveň dovolenou a rodičovskou dovolenou, tak má zmatek v pojmech a plete si rodičovskou dovolenou a rodičovský příspěvek.
Jinak pokud jsi v práci zažádala o dovolenou i rodičovskou dovolenou ve stejném termínu, můžou ti dát rovnou rodičovskou dovolenou a řádnou dovolenou zaplatit až po skončení rodičovské dovolené, ale pak už ta dovolená bude pokrácená.

terisek2222
autor
31. říj 2017

@swetlusska tak to mas dobry, ja jen ten papir o rod.dovolene a pak si jen psala do smen k memu jmenu tu dovcu od toho data do kdy mimo vikendu teda, mno prave hlavne abych dostala za ni penize

@lucie01 mno takhle to mam ja,ale ted zjistuju ze nejde by na rodic.dovolene a zaroven cerpat radnou dovolenou,ale jak koukam tak nekdo to tak ma a nekdo ne

blahova_andrea
31. říj 2017

@terisek2222 ne, opravdu nejde být na rodičovské dovolené a zároveň čerpat řádnou dovolenou. je to z logiky věci blbost. obojí je omluvené volno z práce 😉 kdo ti tvrdí něco jiného si plete pojmy jak píše vilibalda. je rozdíl pobýt na rodičovské dovolené a pobírat rodičovský příspěvek. v práci se žádá tak, že žádáš ke skončení mateřské dovolené o čerpání řádné dovolené a poté o rodičovskou dovolenou do xy. max. do tří let dítěte. v praxi většina žena pak má proplacenou dovolenou z práce a zároveň už pobírá rodičovský příspěvek. ten ale nijak nesouvisí s rodičovskou dovolenou.

bara.pibr
31. říj 2017

@terisek2222 Hezký den, ano je to v pořádku. Mám dvě děti a pokaždé jsem čerpala jak píšeš, loni mi skončila 31.5. mateřská dovolená a od 1.6. jsem začala čerpat rodičovský příspěvek a zároveň řádnou dovolenou v práci. Měla jsem tedy cca dva měsíce dva "příjmy". Při rodičovské dovolené můžeš normálně chodit i do práce, pouze při mateřské dovolené to nelze najednou. Hezký den.

tulikiss
31. říj 2017

@bara.pibr ale vy ted pani pletete, ji nejde o to jestli muze cerpat dvoje penize, ale ze v praci chtela cerpat dovolenou a soucasne v tom terminu uz je v praci omluvena a ma tam rodicovskou dovolenou(ne prachy ale omluva v praci). to samozrejme nejde.

bara.pibr
31. říj 2017

@tulikiss Ale vždyť píšu to samé, byla jsem současně na řádné dovolené a zároveň na rodičovské dovolené a s tím se pojí i peníze. Souběžně jsem čerpala obě dovolené od 1.6. do cca půlky července. Pak už pokračovala jen rodičovská dovolená.

bara.pibr
31. říj 2017

@tulikiss Jo už to chápu, pardon 🙂 Musela jsem si dotaz lépe přečíst. Hezký den.

absintka19
31. říj 2017

@bara.pibr to utcite ne v praci se cerpa bud radna dovolena anebo rodicovska dovolena. Pokud nekdo tvrdi opak, rika to spatne. Divolena je volno v praci a to je jen jedno volno . takze nejvyhodnejsi a v tomto pripade spravne je:
V praci: nejdrive Materska dovolena, po ni radna dovolena, po ni rodicovska dovolena. Tak jak nemuze zena cerpat MD a RD soucastne rak ani RD a radnou dovolenou.
V MD se pobira PPM od Uradu prace.

lenoulinkaa
31. říj 2017

@bara.pibr řádná dovolená a rodičovská dovolená v jednom pracovním poměru čerpat nelze najednou. jde pobírat rodičovský příspěvek a zároveň čerpat řádnou dovolenou. Čerpání rodičovského příspěvku a čerpání rodičovské dovolené spolu nemusí v danou chvíli korespondovat a jsou to dva různé pojmy.

lenoulinkaa
31. říj 2017

@absintka19 PPM se pobírá od správy sociálního zabezpečení ne ÚP.

bara.pibr
31. říj 2017

@lenoulinkaa
@absintka19 Dámy, já jsem hned o příspěvek níže psala, že se omlouvám, že jsem si dotaz musela lépe přečíst. Hezký zbytek dne. 😉

terisek2222
autor
31. říj 2017

@tulikiss tak tim padem to spletla nase ucetni, ja ji to rikala, ze to nejde ale tvrdila opak a to to same delala kolegyni co prisla prede mnou..

@bara.pibr dekuju🙂

fakt nemam rada papirovani🙂

bara.pibr
31. říj 2017

@terisek2222 Hlavně, aby to bylo ok 🙂 Možná to špatně pochopila jako prve já 😀

absintka19
31. říj 2017

@lenoulinkaa
Jojo 🙂 PPM o OSSZ a RP od UP 🙂 moje chyba 🙂 ale vim to jen rychleji jsem myslela nez psala 🙂

terisek2222
autor
1. lis 2017

@bara.pibr dnes jsem nesla papiry na pracak a vse jsme s paní probrali tak jsem rada, mam uz klid a nemusim se stresovat🙂

bara.pibr
1. lis 2017

@terisek2222 Tak paráda 👍

terisek2222
autor
2. lis 2017

@bara.pibr to je 🙂