icon

Do jaké výše vyplacejí příspěvky?

vesheil
14. čer 2019

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, do jaké částky mohou vyplácet příspěvky na bydlení, případně na dítě? Je to do životniho minima? Připadně na jakém úřadě toto zjišťovat? Bydlím v malé garsonce a vzhledem k těhotenství budu shánět něco většího, jen nevím, do jaké ceny hledat, abych to pak zvládla splácet. O trvalém pobytu v místě bydliště vím, na dítě jsem sama. Děkuji za každou pomoc.

editkaromana
14. čer 2019

Ahoj můžeš si vybrat jak chceš velký byt, ale čím víc Bude stát tím větší část budeš muset ze svého ještě doplácet. Záleží jestli budeš i na socialce nebo jen na úřadě kde se pobírá bydleni. Na socialce tam rozhodují podle metrů čtverecnich. Priklad: mám kamarádku a jedno dítě na které je sama, bydlí ve 2+1 pobírá sociální dávky + na bydlení a přídavek platí necelých 10000 A na bydlení i s pridavkem ji dávají 8 tisíc, a ze sociálky pobírá cca 4 tisíce. Takže ji zbyde na živobytí 2 tisíce.. ale taky ji říkají aby si našla něco menšího aby se měla lépe. Ale to je příklad kdy dotyčná nemá žádný příjem. Záleží jestli máš nějaký příjem a kolik. A podle toho ti to spočítají, na kolik peněz máš nárok.

makronka222
14. čer 2019

Resi to na pracaku, pokud jsi sama, staci ti garsonka, kdyz i lidi ve 4 bydli v 2kk. Radsi byt tebou zustanu tam. Davaji to az po 3mesicich TP v byte- sice i zpetne, ale abys na to mela... zazadej o alimenty, rodicak mit budes, prispevek na bydleni. Myslim, ze by ses mohla mit fine