icon

Druhé mimčo-zrychlené čerpání RP, využila jste některá?

riellka
11. dub 2017

AHojte maminky možná se ptám předčasně ale dneska u me doktor na prohlídce našel malý váček tak snad se povedlo 🙂 malému jsou aktuálně 3 měsíce a potřebovala bych zjistit jak a kolik se dá vubec zrychleně vyčerpat z RP? mimčo by se mělo narodit v lednu a RP začnu pobírat v červnu kolem 14teho. Jestli jste to některá takhle vyřešila a jak to probíhalo děkuji.,

xpila
11. dub 2017

@riellka Vyčerpat ho nestihneš, protože maximální měsíční částka je 11500 (za předpokladu, že máš na ni nárok).

riellka
autor
11. dub 2017

Všude jsou informace o zrychleném čerpání pokud tomu mé výdělky odpovídaly proto ten dotaz 🙂

kacireksro
11. dub 2017

zrychlit si to muzes,ale musela bych mit na to plat.RP si muzes zvysit max.na 70% sveho mesicni vydelku v praci pred nastupem na materskou

xpila
11. dub 2017

@riellka No, možná ty informace jsou "všude", ale není schválena novela zákona. Jinak bych to nepsala 😉

xpila
11. dub 2017

@kacireksro A na takovou blbost jsi přišla jak?

riellka
autor
11. dub 2017

tohle je v prispevcich uz z roku 2012 že tahle možnost je tohle není o novele kterou už probírají snad pul roku 🙂

xpila
11. dub 2017

@riellka Ano, je možnost hýbat s výší RP, což dříve nebylo. Ale je prostě maximum 11500 Kč.

riellka
autor
11. dub 2017

https://www.aktualne.cz/wiki/finance/rodicovsky...
Práve jsem chtěla info od maminky která se o to snažila aspon v članku je uvedeno že tato možnost je a take u dalších informací nezavísle na nich že další změny budou až od roku 2018

riellka
autor
11. dub 2017

xpila ale je mi jasné žě tomu rozumíte více než já takže to prostě beru jak to je 🙂

xpila
11. dub 2017

@riellka Tak v tom článku je napsané to, co jsem ti napsala 😉

kacireksro
11. dub 2017

@xpila tak ne podle vyplaty ale podle vymerovaciho zakladu,aspon tak me to tvrdili na ÚP.kdyz by mela pani malý vymeřovací zaklad tak nemuže brat maximum,proto ja musela byt na tri roky 7600,- vic to neslo

xpila
11. dub 2017

@kacireksro Jasně, ale není to tak, jak píšeš - v tom případě by byl RP de facto neomezené, což není. Je tam ten limit 11500 Kč.

kacireksro
11. dub 2017

@xpila ano presne,ale i na tech 11500,- musi byt vymerovaci zaklad,kdyz ho nema nemuze si zrychlit nebo jo?

xpila
11. dub 2017

@kacireksro Jasně, musí.

riellka
autor
11. dub 2017

tak hlavně že jste se holky domluvily 🙂 a já mám v tom jasno 🙂

riellka
autor
11. dub 2017

xpila vy mi vždycky poradíte. Volala jsem si dnes na OSSZ naší Ostravskou pobočku. Kde mi vypočítali že mi chybí 18dnu na narok PPM a RP na dalsi mimco a doporucili mi vzhledem k ochranne lhute pred nastupem na Mateřskou nastoupit do prace a tim i doplnit ty dny. Je to realne?

pitrisek87
11. dub 2017

Jak už tu bylo řečeno max. je 11500 a pokud ti nevychází vymerovaci základ na tuto částku lze požádat pres manzela/ partnera který dolozi příjmy. Stejně ale nestihneš vyčerpat celou castku...

riellka
autor
11. dub 2017

@pitrisek87 Děkuji moc na tech 11500 dosahnu akorat hold nevycerpam 🙂 stanou se i horsi veci

xpila
11. dub 2017

@riellka Jsi pořád zaměstnaná?

riellka
autor
12. dub 2017

xpila nejsem zamestnana proto mi doporucili do te prace jit 🙂

xpila
12. dub 2017

@riellka Jo, tak to potom do prace musíš.