Jak doložit rodičovský příspěvek na sociální zabezpečení?
ahoj,
dnes jsem byla na OSSZ nechat si udělat výpis doby důchového pojištění. Měla jsem obavy, protože vím, že odpracovaných let moc nemám. Mám handicap a starám se o autistu, díky těmto komplikacím nemohu plně do práce na úvazek, seženu vždy max DPP nebo DPČ. Zjistila jsem ale z výpisu, že tam nemám vypsanou rodičovskou jako dobu náhradního pojištění, pouze mateřskou, kterou jsem měla od července 2017 do ledna 2018. Pak x let nic až do doby než jsem začala pracovat na ty dohody.
Čili se asi k sociálce nedostala informace z pracáku, že jsem pobírala rodičovský příspěvek. Rodičovská mi skončila v roce 2021. Co teď? Předpokládám, že mám sehnat nějaký dokument o tom, že jsem pobírala rodičovský příspěvek a ten donést na OSSZ? Kde takový papír seženu? Na pracáku?

@no_title Řešila jsem to samé před asi 4 lety, kdy jsem si nechala poslat výpis z důchodového pojištění a taky jsem tam neměla uvedenou rodičovskou. Přitom vím, že hned po mateřské jsem to na sociálce hlásila i s rodným listem dítěte. Do cvičení kde jsem tenkrát chodila chodila i paní, která na sociálce pracovala. Tak jsem se jí na to ptala. V podstatě mi řekla, že jejich systém to neumí nějak vložit do toho systému (myslím rodičák). Když jsem se ptala, co mám dělat, tak řekla že nic. Že až budu žádat o důchod, tak mám donést rodný list malé a oni mi to tam započtou. Tak snad to bude platit i za těch 20 let až o ten důchod budu opravdu žádat.