Jak omezit neustálé utrácení na mateřské dovolené?
Doma na mateřské utrácím snad nejvíc , co jsem tak zaznamenala.
Když jsem chodila do práce a vracela se domů v 6 večer, byla jsem ráda za jídlo, sprchu a postel… a ráno znovu. Popravdě jsem zvyklá na režim , tak nějak ho vyžaduju a na mateřské přece jen je to trochu jiný.. do práce se strašně těšim, jen se bojím, jak to zkloubit a zvládat pak se školkou, časem na syna, atd…
Ale co mě dost trápí, je, že hrozně utrácím… pomalu denně něco objednávám. Miluju čekat na balíček, pak si pro něj jet do Boxu…
Vyčkávám a těším se, no pak z toho druhý den takovou radost nemám.
Než to objednám, mám opravdu nutkavou touhu tu danou věc koupit, že jí strašně potřebuju a díky tomu bude daná místnost útulnější, lepší… (ano, jedná se hlavně o dekorace a doplňky do domu)
Pro sebe oblečení si nekupuju, jen občas když fakt něco potřebuju (je mi krátké nebo malé triko, koupim nové vyhodím staré)
U syna to samé, jedu prakticky. Co je potřeba, koupím. Kupuju kvalitní materiály, aby dlouho vydrželo.
Ale furt prahnu po tom mít to v mém oku doma dokonalé.
Ale nespokojím se s něčím třeba z Pepco, atp…
Takže si řeknu, jé tohle povlečení se mi líbí a hodí se mi do ložnice, bude strašně příjemný… koupím ho.
Košíky do koupelny takové makové, potřebuji nutně. A těchto drobností je strašně moc, od závěsů až po koberce…
Přijdu si jakoby “neúplná” když nedokončím myšlenku o představě dané věci a nekoupím jí. Furt o tom pak přemýšlím a myslím na to. Kdy to teda koupim ?? Ikdyž je to měsíc..
Takových věci už je pak strašně moc, v řádech tisíců a dostávám se do tenze, kde na to jako vezmu když to tak potřebuju 😳😳🙉
@te_reza Ups 😂 další čtyři děti za dva roky 😂
Náhodou, mě její příspěvky baví! Takový exot tu už dlouho nebyl. Má šest dětí, vlastní firmu, cvičí každý den, chodí na masáže, na kosmetiku... do toho zvládá děti vozit na xx km vzdálené kroužky, hodit si šlofíka, uvařit každý den teplou večeři a každý večer se věnovat manželovi. Superžena! Sice trol jak vyšitej, ale je to sranda.
Autorko, pampelinu ignoruj, to je známý místní troll, co schválně píše agresivně, útočně a snaží se vyvolat hádky.
Jinak každej máme něco, nikdo není dokonalý. 🙂 každej máme nějakou svou slabustku. 🙂 Je super, že si to uvědomujes a chceš to řešit! Možná by opravdu pomohlo i nějaké to sezení s psychologem. Popovídat si tom, znát názor i nezainteresované osoby. A co na to říká partner? Jako třeba co jsi psala, tak já osobně vůbec nechápu, že to všechno využijes. Což neznamená, že to fakt nevyužijes, věřím že jo! Ale já to nechápu. 😀 já vůbec nejsem taková ta "bydlenka". Nebaví mě zdobit a vymazlovat byt. Povlečení mám dvoje, co střídám a dokud se neroztrha, tak nový nekupuju. 😀 Žádný koberečky, polštářky, závěsy, ubrusy, predlozky, vázy atp ..to vlastně vůbec nemáme. 😀 dětem kupuju oblečení, boty podle potřeby, když z toho vyrostou že. 🙂 před dětma jsem se ráda hezky oblíkala, ráda jsem si kupovala oblečení. Teď mám pár základního oblečení. Rozhodně nechodím jako cuchta: špinavá a roztrhaná, ale věci, hlavně třeba bundy, kalhoty, svetry....to mi vydrží 5-10 let a tak proč kupovat nový. 🤷
Nejvíc utrácíme za jidlo, léky a vitamíny, benzín a výlety terapie pro syna....pak to oblečení pro děti, ale to je nárazově. Teď třeba kupuju dětem oblečení na jaro/léto, protože loňský je jim malý. Snažím se z druhé ruky, ale ne vždy se podaří. Kosmetiku pro sebe bych řekla tak středně, tam na sobě vyloženě nesetrim, ale zase nemám milión věci: čištění pleti, sérum, oční krém, krém na pleť. Plus nějaká ta maska. 🙂 zase obnovuju, jak to dojde. 😀

@matusoni já většinou dost obměňuji. Třídím, daruji… takže třeba povlečení co mám 10 let vyměním za nové.. v poličkách volně položené věci.. ty roztřídím a uložím do boxů-košíků. Nic ale nehromadím. To samé oblečení. Mám pár triček, co nosím. Atd.. nesnáším tuny hadrů a pak z toho stejně nosím dokola to samé. Jen jsem náročná na kvalitní věci - ne značkové !!