Jak postupovat při nezaměstnanosti a rizikovém těhotenství?
Dobrý den, jdu k vám s prosbou. Byla jsem týden na neschopence kvůli revizi v 8tt. Po čtyrech měsících od návratu na mě v práci čekala výpověď. Zaměstnavatel jí napsal tak dobře, že nemám nárok na odstupné. Prý ze zdravotnich důvodu neodpovídám na pracovní pozici. Radila jsem se i s právníkem ale výpověď je neprustřelná.
Nastoupila jsem na pracovní úřad než si něco najdu. No ale teď jsem otěhotněla a dostala rizikové těhotenství. Jak mám postupovat dál. Na pracovním úřadě mohu pobirat podporu jen 5 měsíců ale do zaměstnání nastpupit nemohu.
@j.a.n.i bohužel me nemá kdo "živit". Jsem sama.
No, pana Marie asi nejsi...
Ale jinak se holt prostě budes muset postarat sama o sebe, jen si nejak uplne nekodazu představit, jak to hodlas tedy delat, az se dítě narodí 🤔
Tak partnera asi máš když otěhotníš takhle hned dvakrát po sobě ne?
Třeba za nějakou dobu nebudeš na rizikovém, tvůj zdravotní stav se zlepší a budeš moci pracovat. Rodina tě podpoří, když budeš na dítě sama? A otec dítěte? Máš nárok i na alimenty do jeho dvou let.
Pak uz jen socialni davky. Dat k soudu navrh na vyzivne na neprovdanou matku,otec urcite existuje. Po narozeni ditete i navrh na vyzivne na dite. Prispevek na bydleni a prispevek na zivobyti nez budes mit materskou nebo rodicak.
No, ja si hlavne myslim svoje o rizikovem těhotenství tesne po pocuranem testu a nez partnera...
Po vycerpani podpory budete dale na UP ale jiz bez penez,muzete leda zadat o prispevek na bydleni a pak cekat do porodu,kdy dostanete RP...A hlavne,pozadat o pomoc otce ditete.
A kde je tedy otec? Podpora rodiny nějaká je? Nějak mi tato situace taky nedává smysl. Chápu, že člověk se může dostat do různých situací, sama jsem otěhotněla přes 2 antikoncepce a někým, kdo o to vůbec nestál. Já měla tenkrát podporu rodiny, která mi hodně pomohla jak psychicky, tak finančně, jen díky své rodině jsem si mohla dovolit si miminko nechat. V kolikátém týdnu jsi? Když člověk otěhotní 2x, tak asi nějakého chlapa má, který je za to zodpovědný ...
@cherie24 nyni už ex pritel si vlastne uvedomil ze dite nechce sbalil věci a odesel. Rodinu ktera by mi pomohla uz bohužel jiz nemam. Myslela jsem.si ze se v 38 konecne mimca dockam. Mam vadu delohy a jiz jen jeden vajecnik, takze dite by bylo opravdu vymodlene,ale nevydim uz jine vychodisko nez si to nechat vzit.
A jak jsi na tom s bydlením? Vlastní nebo nájem? Vzhledem k věku a ke zdraví to může být poslední šance na miminko. To by byla velká škoda. Bohužel nevím, co bych poradila. Určitě ale případně otce stáhnout na alimenty na neprovdanou matku. Má finanční zodpovědnost i v době těhotenství, čehož zcela jistě využít. A kontaktovat nějakou organizaci pro ženy v nouzi? Snad by mohli poradit, však od toho jsou. 🙏
No, tak v 38 snad uz mas nejake zazemi, uspory, bydlení... A proc hned ode zdi ke zdi rizikové těhotenství x interrupce? No tak si prostě najdi praci a pracuji dokud to pujde, a když to dopadne dobře, tak budes mit jak finance, tak mimco, no a když ne, tak na tom budes podobne, jako když ted pujdes na potrat a budes mit praci
To jsi neměla asi práci na dobu neurčitou ne?
Jinak by ti dostupný dál musel.

No, o tom nerozhoduje zamestnavatel, ale pracovní lékař, ale to už je ted jedno. A jinak nevim jak bys chtela postupovat, proste az ti skonci podpora, tak budes dal na up a bude tě živit partner.