Jak se počítá mateřská v ochranné lhůtě?
Ahoj holky, moc prosím o radu 🙏🏻 Měla jsem smlouvu na dobu neurčitou, byla na mateřské a následně na rodičáku. Jsem znovu těhotná, z určitých důvodů musela dát výpověď a spolu s rodičákem mi skončil i pracovní poměr. Teď jsem hlášena na ÚP a za tři měsíce znovu nastupuji na mateřskou. Chápu tedy, že jsem v ochranné lhůtě 180 dní a z čeho se mi tedy bude počítat ta druhá mateřská? Z rodicaku nebo to bude podle te první mateřské? Moc děkuji za odpověď 🌸
@anonym_autor PPM bude přibližně stejně vysoká jako ta první (není to tedy z rodičáku, ale z platu, který jste měla před první mateřskou).
@martivit92 děkuji moc za odpověď ☺️ takto jsem to právě taky našla, ale raději jsem chtěla ověření
@anonym_autor PPM bude přibližně stejně vysoká jako ta první (není to tedy z rodičáku, ale z platu, který jste měla před první mateřskou).
@martivit92 presneji receno to bude spíše z platu z doby cerpani dovolené po prvni MD, ale u lidi, co nemaji výrazné prescasy ci premie je to hodně podobné, to je fakt.
A ještě prosím, pokud správně chápu, tak až mi gynekolog žádost o PPM vypíše, tak i když už zaměstnaná nejsem, tak nechám potvrdit u bývalého zaměstnavatele?
Ano
@j.a.n.i děkuji ☺️
A od kdy ti skončil pracovní poměr?
A od kdy ti skončil pracovní poměr?
@veroniquecz posledního srpna, na mateřskou bych měla nastoupit v prosinci