Jak to ty mámy před revolucí zvládaly?
Momentálně(zhruba rok 😀 )se nejmladšímu klubou zoubky,takže ráda vzpomínám na dobu,kdy jsem se kvůli němu musela budit každé 3 hodiny,abych ho nakojila.Když je mi opravdu nejhůř,začínám přemýšlet o tom,jak to ty naše(nepočítám tu svou,protože ta s námi byla doma 5 let)mámy dělaly,když se po půlroční mateřské vracely do práce a děti odevzdávaly do jeslí.Neumím si představit,že by po každé takové úžasné noci měla v práci dosáhnout požadovaného výkonu 😀
Chtěly byste se vrátit v čase o min. 28 roků zpět?
No tak to jo. Hele my měli třeba v práci nařízení, že musíme cviknout nejpozději za pět minut sedm, abychom v sedm už stáli u prkna s tužkou v pohotovosti. Obě těhotenství jsem měla rizikové. A samozřejmě doletím před sedmou, pozdě, že áno a šup na kobereček. Dostala jsem držkovou s tím, že se to doufejme nebude opakovat. Opakovalo, protože těžko vysvětlím třeba tříleté dceři, že nemůže poté, co jsem ji v zimě navlíkla jako pumpu, si vzpomenout, že chce kadit. Vzpomněla si.
Klidně jsem jako těhotná s rizikovým byla v zimě vyslána na služebku do Liberce a to autobusem s dvojím přesedáním. Když jsem prohlásila, že nejedu, dostalo se mi odpovědi to teda pojedete. Nejela jsem a výsledek se dostavil - nulové osobní, samozřejmě nulové odměny na konci roku a ještě pojeb jako víno. To asi tak k tomu, že nás ti zaměstnavatelé uznávali. prosím tebe, možná tvoji rodiče pracovali jinde, kde to fungovalo, ale nemaluj si že to bylo normální. Nebylo. Takže výpověd jsem sice nedostala, ale po pár letech takového vstřícného chování dala. tam to sice v tomhle směru fungovalo taky, ale to už jsem nebyla těhotná a šéf na mě neseděl.
Jo, a problémy taky byly, to jo, ale nebyla možnost se v tom nimrat takhle na internetu, a tím bylo podstatně víc času.
dzungala
Já jsem nepsala nic o tom, že bys příspěvky o pomerančích psala Ty.
Za druhé, o té Spartakiádě jsi psala Ty, jako první, jak jsi jí nacvičovala.
Necháme bílé pláště..., ale podstatné je třeba to, jak si nacvičovala tu Spartakiádu.
- Pokud napíšu něco takového, tak vím proč a stojím si za tím. Ty sama ani nevíš, co jste nacvičovali, ale pro Tebe to byl zcela jednoznačný a hlavně negativní postoj k té době samotné.
Co se týče tónu, resp. tónu hlasu..., Ty jsi mne snad někdy slyšela? Neslyšela.
Nikdo Tě nijak neurážel, tedy respektive já. A jestli bych se měla omluvit za to, že jsi Ty někdy, někde nacvičovala cosi, ani sama nevíš, tak to opravdu nečekej. Já se nemám totiž zač omlouvat
@dzungala Jakmile jsem si tvůj příspěvek přečetla, tak mi ta písnička hned naskočila 🙂 a až pak jsem si všimla, že už to odkaz někdo poslal. Jo a u nás to nazpívali Kotvald s Hložkem.
Hit suprovej a že pozdravuju mamku 😀
Tak ja jsem rocnik 84 a v poslednim rocniku skolky jsme tez na Spartakiadu nacvicovali. A pamatuju si, ze prisla souzka a ze Spartakiada nebude a my desne jasali, protoze nas to nacvicovani nebavilo. A preucovali jsme se ze sousky na pancelky 🙂 a jedna uca byla drsna, od obeda az po dobu, kdy prisli rodice, jsme museli sedet na zidlickach s rukama za zady a nehnute cekat :p
A pamatuju se, jak me uca rvala polivkou a rika te druhe, ze je divny, ze se davim i z mrkve v polivce... obedy pro me peklo, skraloup jsem lepila pod stul, tvare plny masa, ktery jsem pak odpo na zahrade plivala do krovi :p
Kde máš urážku vůči Tobě, smím-li se ptát?
magdalenax
@
dzungala Co tu meleš o spartakiádě proboha. Narodila ses 84 roce. Víš kdy vůbec proběhla ta poslední? Nebo ses jí snad sama zúčastnila? Nebo jo jakých cedulkách mluvíš, když se učitelkám říkalo teto? Nemám ráda, když si někdo vymýšlí něco, co v době, kterou sice zažil, tak si z toho nepamatuje vůbec nic a ani pamatovat nemůže. Nějaké výklady, ty si nech pro koho chceš, nejsou to Tvé vlastní zkušenosti
@magdalenax viz vyse, my taky nacvicovali, ale ten rok se zrusila ;)
@magdalenax my teto v predskolnim roce uz rikat nesmeli, souzkovalo se a pak jsme se preucovali na pancelky 🙂
@magdalenax a pamatuju si to velmi dobre, protoze v breznu 89 mi bylo sest 🙂
Teda 5 a do prvni jsem nastupovala 90/91 🙂
Ja si fronty na banany nepamatuju, pamatuju si frontu na kosiky u nas v krame na sidlaku 🙂 ze by neco nebylo, to si vubev nevybavuju, ale tu Spartakiadu, preucovani ze sousky na pancelky a teror od jedne ucitelky jo 🙂
Jinak k tematu, mama zvladala celkem normalne, ja byla od 6m v jeslich, skolce, druzine. Kde jsem chodila na obedy, tata byl vojak z povolani, ktery se doma vzdy zapojoval. Pliny jsem mela do roku, ja byla nadstandardne sikovne a hodne dite, mama delala v kanclu, takze pretizena opravdu nebyla. Mela vetsi pohodu nez ja dnes 🙂
A pamatuju si, ze jsme s kamaradkou chodily od 3 samy ven, mamky na nas koukaly z balkonu a kourily :D a kecaly... ven se mohlo jen na dohled z balkonu :D
dzungala
O jaké pauze tu píšeš? Sečti si své příspěvky a pak argumentuj, to za prvé a za druhé, Tvému útoku se určitě nebráním, bude-li k věci...
Se nehádejte, vy dvě cácory😅 Ale jinak teda jsem já byla školky ušetřena, páč mamča byla doma s maldší sestrou, a potom, co jsem, po pár návštěvách školky, chodila domů pokousaná od D.L., jsem zůstala doma. A mám jen několik "prazážitků" ze školky a jeden právě se týká té nemožnosti jít se vyčůrat. Měli jsme takové minipalandičky a tu scénu a ten pocit asi nikdy nezapomenu: teta(myslím, že jsme jim tak říkali), nám po O pustila z gramce jednu pohádku o Rumcajsovi a pak nehnutě seděla v křesle a čekovala nás, jestli máme zavřené oči a nikdo se ani nehne. No a chlapeček nade mnou se počůral, fest, celé ty dvě hodiny "odpočinku" mi ta moč zkapávala na peřinku a já jsem věděla, že nemůžu ceknout, a myslela jsem na toho kluka, jakou bude mít, chudák, ostudu a na to, jestli nebudu mít problém i já, že mám počůranou peřinku. Jako fakt zážitek.
Ale jinak tedy k tématu chci jen napsat, že dle příspěvků se zdá, že snad nikdo by se do toho ohavnýho, nelidskýho, tyranskýho, bezprávnímu a...a... atd režimu strany, která dávno měla být postavená mimo zákon, nechtěl vracet.