Jaký je průběh po podání žádosti o rodičovský příspěvek?

senoritapesa
11. pro 2017

Ahoj holky
mohla bych se zeptat, jaky je prubeh po tom, co podam zadost o rodicovsky prispevek? Je to mesic, co jsem zazadala a zatim se nestalo vubec nic..dnes jsem volala na úp a paní se mě ptala, zda mi uz prislo priznani o rodicaku, coz neprislo..mohla bych tedy vedet jak dlouho cca trva, nez mi prijdou prvni penize?
Jsem z Prahy 9, pokud se to nejak lisi..
Moc diky, ja jen abych se nejak zaridila 😊

pavca1982
11. pro 2017

Mě normálně jeden měsíc přišla mateřská a ten další už rodičák

sthanina
11. pro 2017

@senoritapesa Ahojky, měla jsem to taky, hned po sobě... Hledala jsem v papírech a vyrozumění mi přišlo cca 10 dní od podání žádosti...

astyna
11. pro 2017

Me teda prislo vyrozumeni az po nekolika mesicich brani rodicaku 😀

janawaes
11. pro 2017

@senoritapesa Me normalne prisla materska a pak hned dalsi mesic mi prisel rodicak. Byla jsi na materske a odevzdala jsi jim papir z OSSZ s denim vymerovacim zakladem?

andiienka
11. pro 2017

Taky mi přišla mateřská a potom hned rodičák, ale mezitím mi přišlo nějaké potvrzení, kolik rodičák bude, atd

senoritapesa
autor
12. pro 2017

Mela jsem materskou,pak jsem sla na pro potrvrzeni od zamestnavatele a to jsem s formularem odevzdala na urade,bude to mesic a neprislo mi zatim nic. Dovolat se tam je na celej den 🤪

caseopea
12. pro 2017

Na vyřízení mají vesměs měsíc na všechno možné. Ale mě přišel rodičák po mateřské dříve než nějaký papír o vyrozumění.

astyna
12. pro 2017

@senoritapesa

Co jsi potvrzovala u zaměstnavatele? ty jsi před mateřskou byla na nemocenské? Protože já jsem nikdy nebyla u zaměstnavatele něco potvrzovat pro přiznání rodičáku, potvzení o výši denní VZ potvrzuje OSSZ dle toho, kam to zaměstnavatel poslal. Tedy zajít tam a pak s tím potvrzeným na úřad práce.

jitka0a
12. pro 2017

@senoritapesa U zaměstnavatele? Co jsi u něj potvrzovala? Já jsem byla na ossz pro potvrzení denního vyměřovacího základu a to jsem odevzdala spolu s žádostí od rodičovský příspěvek a podepsaný i od otce jsem odevzdala na pracáku a hned po mateřské mi přišel rodičák i vyrozumění 🙂

jatva
12. pro 2017

kedy ti skoncila materska? Za mesiac kedy ti skoncila dostanes matersku vyssiu sumu ako zvoleny rodicak? Teraz nedavno som prechadzala z materskej na rodicak. Materska mi skoncila 9.10, ale kedze som dostala viac ako 7000lc (mnou zvolena vyska rodicaku), tak som za rijen rodicak nedostala. Dostala som az teraz za cely listopad.
Inak k vybaveniu potrebujes ich vyplneny formular a potvrdenie zo socialky o vyske vymeriavacieho zakladu. Pokial teda nie si daky specialny pripad, napr jeden z vas cudzinec, potom tych papierov je milion ;)

senoritapesa
autor
14. pro 2017

@astyna no to jsem myslela, potvrzeni o vysi materske od OSSZ

senoritapesa
autor
14. pro 2017

Holky, prošla jsem přesně kroky co vy, to je všechno v pohodě, jen mě zajímalo, jestli jste dostali rodičák hned nebo ne..prostě jak dlouho jim to trvá. )))

astyna
14. pro 2017

@senoritapesa

mě to vždy navazovalo 🙂

linee
14. pro 2017

@senoritapesa mne take,jeden mesic materska,dalsi uz rodicak.Vyrozumeni o vysi,kterou.jsem si nastavovala mi prislo asi po dvou tydnech.

jatva
14. pro 2017

@senoritapesa ako som pisala. Mne to nenavazovalo uplne. Realne som bola na rodicovskej od rijna, ale zaplatene az za listopad teraz v prosinci. Zalezi kolko si dostala ppm v mesiaci kedy ti koncila materska a zacinala rodicovska

alcar
14. pro 2017

Ted jsem byla vyrizovat a nechteli po mne nic od zamestnavatele, ani denni vymerovaci zaklad, ani podpis manzela. 😀 Tak koukam, ze vsude jinak.
Rodicak mam od 21.12., ale budu ho pobirat az od 1.1. Takze prvni suma prijde az v unoru.

astyna
15. pro 2017

@alcar

Podpis manžela i DVZ fakt záleží na úřednici, nyní mám takovou "pořádnou" a ta mi to zminovala, at na to nezapomenu. Přitom předtím - při vyřizování prvního RP - ani podpis ani DVZ taky nebyl potřeba, nic se nezměnilo, takže tak to stačí. A nyní koukám, že to zase chce 😀 Kamarádka pracuje ve vedlejších dveřích a říkala mi, že každá úřednice to vidí jinak - pokud pobíráš ty rodičovský příspěvek, na co podpis manžela/partnera? Některá to tam třeba chce a pak to holky stejně falšují.