Je možné vyjít na RD s příjmem 25000,-?
Ahojky holky,
je to spíš takový obecný dotaz. Přítel pořád naráží na to, že už by chtěl miminko (mně je 22 jemu 24.) Bydlíme spolu a máme hypotéku na stavební parcelu (na 8 let)... Mám takovou otázku, je možné vyjít pokud bude náš příjet cca 25 000? Pořád to počítám a budeme každý měsíc v mínusu cca 4000,-Kč.
Hypotéka: 6000,-
Nájem: 6000,-
Dítě: počítám 3000,-
pes: 1000,-
Stav. spoř. - 800,-
Stav. spoř. -1000,-
spoř. 1000,-
jídlo - cca 5000,-
nafta - 2000,-
přítel kouří -2500,- (prosím tohle neřešte, vím, že bysme tímhle ušetřili, ale prostě to tak je) -
+ další nečekané výdaje
Přítel bere 18 000,- + RD 7000,-
Jen chci vědět, zda jste to některá také před otěhotněním počítala a zjistili jste, že nevyjdete a pak byla skutečnost jiná.
Já zatím opravdu dítě neplánuju, když vidím, jak by to bylo, spíš mě to zajímá a myslím si, že nenajdu lepší místo na odpověď.
Děkuji 🙂
@journals Hele ja tam dlouho zila, mozna se teda hodne veci zmenilo, nebyla jsem tam asi tri roky. Bio a potraviny od lokalnich vyrobcu byly velmi drahe, ale normalni jidlo bylo nadruhou stranu levnejsi nez tady. Nadruhou stranu vyplaty jsou cca 3x vyssi, takze hodne lidi rado nakupuje u lokalnich prodejcu, aby se podporili. O jakem state mluvis konkretne? Muze to byt i tim...
Normalni jidlo tam tedy rozhodne levnejsi neni (napr. Safeway), levnejsi je Costco a Walmart, ale drazsi nez v Cechach to rozhodne je...
@ilonne Hm, přesný recept, to bude u mě trochu problém. Zaprvé vařím od oka, a za druhé většinou vařím stylem dám tam, co mám zrovna doma, takže pokaždé z toho vyjde trochu jiné jídlo. Ale zkusím to: čočku naložím večer do mísy s vodou, většinou celého 0,5 kg, když trochu zbyde nevadí, u nás zbytky vždycky zmizí samy 🙂 Dám do hrnce na rozehřátý olej nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidám čočku (starou vodu vyleju), přidám nahrubo nastrouhanou mrkev - cca 2 střední mrkve, bobkový list, nové koření, nějaké bylinky. Trochu podleju horkou vodou, ale ne moc, aby z toho nebyla polévka, a v průběhu vaření musím trochu hlídat. Vařím do změknutí, cca 30 minut. Rýži většinou vařím basmati ve woku, ta je hotová za 20 minut. A brokolici nakrájenou na menší kousky jen narychlo podusím na pánvi, příp. s vajčkem. A je hotovo. Moc nekořením kvůli dětem, manžel si přiostří na talíři.
https://mkczasmodrykonik.vshcdn.net/img/photobl...

@trdelnik234 apetit je parada, i peceni, Tak jestli ti dlabou lusteniny, tak zkus cervene fazole prez noc namocit, pak povar s bobkovym listem a az budou mekke pridej osmazenou cibulku. Muzes dat i cerstve chilli a koriandr. Kdyz podavas, tak s chlebem , lepsi jsou topinky na sucho a jeste muzes do talire dat kousicek masla. Je to vyborny, dlabou to i chlapy masozrouti.
Já jsem tohle vyřešila mateřskou na 2 roky (11500kč/měs.) a malá šla po nástupu do práce do soukromé školky, ale nepracuji každý den, tudíž šla do školky třeba jen na 10dní v měsíci. Nezruinovalo nás to. Člověk musí více přemýšlet, když má hypotéku (my platíme 9tis hypo a 5300 nájem), přítel také kouří a dost projezdíme, ale s těmi 11500tis. jsem měla jistotu, že aspoň tu hypotéku zaplatíme a o ostatní se musel starat přítel, musel dělat přesčasy atd. Dá se to, ale dneska mám spočítané, že na to, aby se měla rodina dobře při mateřský, by bylo dobré ušetřit minimálně 10tis. měsíčně.

@kaja2016 jojo, v Americe to za jidlo lita... Kanada je jeste drazsi. Ale na nakupy je USA nejlepsi.
Rozdil mezi nami a USA a Kan neni jen v cene, ale bihuzel i v kvalite potravin. Prala bych vam videt uplne obycejny obchodak s potravinami. Cech by brecel kdyz to vidi. Vse cerstve, naaranzovane, nesizene. Bio kvalita je tam stejne levna nebo i levnejsi nez standardni potraviny. Ach jo ☹