icon

Je možné vyjít na RD s příjmem 25000,-?

dd44
7. čer 2016

Ahojky holky,

je to spíš takový obecný dotaz. Přítel pořád naráží na to, že už by chtěl miminko (mně je 22 jemu 24.) Bydlíme spolu a máme hypotéku na stavební parcelu (na 8 let)... Mám takovou otázku, je možné vyjít pokud bude náš příjet cca 25 000? Pořád to počítám a budeme každý měsíc v mínusu cca 4000,-Kč.

Hypotéka: 6000,-
Nájem: 6000,-
Dítě: počítám 3000,-
pes: 1000,-
Stav. spoř. - 800,-
Stav. spoř. -1000,-
spoř. 1000,-
jídlo - cca 5000,-
nafta - 2000,-
přítel kouří -2500,- (prosím tohle neřešte, vím, že bysme tímhle ušetřili, ale prostě to tak je) -

+ další nečekané výdaje

Přítel bere 18 000,- + RD 7000,-

Jen chci vědět, zda jste to některá také před otěhotněním počítala a zjistili jste, že nevyjdete a pak byla skutečnost jiná.

Já zatím opravdu dítě neplánuju, když vidím, jak by to bylo, spíš mě to zajímá a myslím si, že nenajdu lepší místo na odpověď.

Děkuji 🙂

ivulinka1234
Odpověď byla odstraněná
blahova_andrea
Odpověď byla odstraněná
ivulinka1234
24. čer 2016

@blahova_andrea To mluvíš o sobě? 😝

blahova_andrea
24. čer 2016

@ivulinka1234 na rozdíl od tebe jsem tu léta, prázdný blok nemám, na nikoho neútočím a nikoho neurážím. chybí ti sebereflexe. očividně jsi nevyzrálá osoba bavící se vys... ostatních. je mi tě líto.

blahova_andrea
24. čer 2016

holky, díky za laiky. já bych to uzavřela. jsme daleko od založeného tématu. a přiživovat něčí ujetou zábavu přece nebudeme 😉 snad se diskuse vrátí k tématu, jak si pořídit dítě při rozpočtu 25000 😀

ivulinka1234
24. čer 2016

@blahova_andrea Možná tu léta si, já místo tlachání o blbostech vystudovala vysokou, nebydlím v nájmu a nízký plat domů rozhodně nenosím.. narozdíl od tebe 😎 Už na mě nereaguj, nejsem na tebe zvědavá 😝

texetka
24. čer 2016

@ivulinka1234 Mno, ještěže je ta doba už pryč. Někdo se měl možná lépe než ted, ale kdo má trochu rozhled, tak vidí, že to byla jen načančaná bída, nic jiného. Každý kdo trochu vyčníval, tak byl bit.
Stačí si třeba pročíst životopis pana Kouteckého a přejde vás obhajoba dob minulách ...
Třeba naše rodina přišla o statek, pole, nemocní členové neměli ani pořádné léky ( děda utekl na západ, takže nějaké léky se propašovaly, ale nestačilo to.. ) atd atd ..

Ale k dotazu :
@dd44 já být vámi, tak napřed našetřím, Jste mladincí , máte vše před sebou. zkuste vybudovat rezervu alepson 100 000 - 150 000 kč, ze ktreé případně budete moci čerpat když byste nevyšli na rodičáku. V dnešní době se může stát cokoliv, přijde muž o práci a hned by byl problém .

ivulinka1234
24. čer 2016

@blahova_andrea Přesně tak, běž se starat o své mladší dítě..pak, že některé děcka toho málo umí, když matky tlachají na počítači a nehrají si s dětmi..

blahova_andrea
24. čer 2016

@ivulinka1234 tak se o mě taky nestarej. kdybys věděla něco o dětech, tak bys tušila, že mi teď asi spí 😀 fakt se hoď do klidu. ono vystudovaná vysoká není odrazem inteligence ani charakteru. jinak by jsi diplom rozhodně nedostala!

blahova_andrea
24. čer 2016

@texetka souhlasím, jsou mladí a co psala zakladatelka, tak spoří. teď to tedy půjde asi na svatbu, ale pak mohou spořit zase chvíli a bude rezerva na mimčo. nemusí si ho pořizovat hned v 22 letech 🙂 já spořila od 15 let z brigád a s dětmi jsem si trošku počkala. je fakt, že jsem nebydlela jako mnozí u rodičů a raději si žila po svém, tak se spořilo hůř, ale i tak se dalo. méně, ale dalo.

ivulinka1234
24. čer 2016

@blahova_andrea Nevím, jakou máš vysokou ty, ale já medicínu. Jsem doktorka.Mám děti dvě a v době kdy mi spali, jsem uklízela, starala se a dělala vše v domácnosti tak, abych když se mi probudí, se jim mohla odpoledne věnovat, hrát si s nimi..tak jako to moji rodiče dělali, proto jsem teď tam kde jsem..

texetka
24. čer 2016

@ivulinka1234 Nechcete se uklidnit. Napadáte, jste nepříjemná a arogantní. Nic moc vizitka, že jste lékařka ..

pajula123
24. čer 2016

@ivulinka1234 internet snese vše, že? 😝

texetka
24. čer 2016

@blahova_andrea Mě se zdá, že paní je troll . Jen prudí a napadá. Nejlépe s takovými nedebatovat 🙂

barusak1
24. čer 2016

@ivulinka1234 promiň, ale když čtu tvé příspěvky, tak bych tě jako lékaře potkat nechtěla. Nesnáším arogantní, namýšlené lidi a to ty jsi. Ke všemu ti moc nevěřím, protože pochybuji, že by se lékař takto vytahoval. Jelikož jsem se vdala do lékařské rodiny, tak vím jak se chovají. Rozhodně ne tak jako Ty.

ivulinka1234
Odpověď byla odstraněná
ivulinka1234
24. čer 2016

@barusak1 Já zase nesnáším lidi, co si myslí, že jsou pupek světa, chytračí a přitom ví kulové a radí ostatním.

blahova_andrea
24. čer 2016

@texetka od takové lékařky bych tedy okamžitě prchala 😅 😀 taky to vidím na trolla

texetka
24. čer 2016

@blahova_andrea škoda, že paní nemá odvahu si přidat fotku do profilu 🙂

blahova_andrea
24. čer 2016

@ivulinka1234 to je těžké mít alergii sama na sebe 😀 když ji mám nad psa, tak si ho nepořídím, ale před sebou neutečeš 😀

barusak1
24. čer 2016

@ivulinka1234 promiň, ale právě jsi popsala sebe

andreaandrejka
24. čer 2016

Tady to zase spěje k tomu, že max. do zítřka tuhle diskuzi bloknou.

ivulinka1234
24. čer 2016

@blahova_andrea Klidně prchej 😝

texetka
24. čer 2016

Nechcete fakt paní ivulinka1234 ignorovat , jinak to opravdu bloknou a právem. Proč krmit trolla 🙂

ivulinka1234
Odpověď byla odstraněná
veri0007
Odpověď byla odstraněná
blahova_andrea
24. čer 2016

@veri0007 já myslím, že svišť bude, ale nebude to hned 🙂 nehledě na pičičundu 😀

ivulinka1234
Odpověď byla odstraněná
petma112
24. čer 2016

Teda.. 18000 pro chlapa je málo.. Docela se směju.. Můj nosí domů minimální mzdu, já na rodičáku, hypotéka, pojistky, telefony, domácnost a vyjít musíme.. A vyjdeme.. Já si fakt kolikrát říkám, že většina tady asi měla štěstí a ulovila (z mého pohledu) milionáře 🙂

blahova_andrea
24. čer 2016

@petma112 tak s minimální mzdou si to moc představit nedokážu. tu měl chlap celé roky a to byla fakt bída. nebýt mých úspor, tak nevyžijeme a rozhodně nemáme děti. naštěstí jsme se za těch pár let dost hnuli. no budu doufat, že minimální mzda už nás nepotká 😅

Strana