Konec rodičovské - nový systém od roku 2016
Maminky, kterým bude končit RD pozor, náhodou jsem se stavila na pracáku (jsem podruhé těhotná a zjišťovala jsem nějaké info), mylně jsem se domnívala, jako asi každý, že rodičák mě končí dnem 3. narozenin mé dcery,ale omyl. Od nového roku 2016 mají na ÚP nějaký nový systém, kde jako např u mě:
dcera má 3 roky 24.4.2016 - logicky jsem si myslela že do 24.4. mám rodičák,
ALE
nový systém spočítal, že poslední dubnový rodičovský příspěvek je o pár korun nižší než předchozí měsíce a tudíž jej přiřadí již do března a od 1.4.2016 jsem nepojištěná - takže buď bych musela jít do práce nebo v mém případě na ÚP.
Akorát o tom tak nějak neinformovali maminky, takže doporučuji se stavit nebo zavolat na pracák, do kdy máte rodičák, abyste se nedivili.
@lomanta Mateřská se tu vůbec neřeší 😉 A není to tak, jak píšeš, žádné peníze se nekrátí - za co? A kdyby byla na rodičovské dovolené, proč by byla na neschopence? Ta by ji přece byla ničemu, když by za ni nedostávala peníze. A i když pobírá RP, tak může pobírat neschopenku, to se nevylučuje.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jsem nezaměstnaná a čekám miminko 20.10 2016 kdy se mám hlásit volit délku rodičáku děkuji

@xpila prosim když mám RD hlasenou do 26.6 a 27.6 nastoupim na PN dostanu za ní normálně peníze?Na Md mám nástup 16.8 a do práce že zdrav.duvodu nastoupit nemůžu.Dekuji za odpověď.