Lze ziskat hypotéku při pobírání RP?

astyna88
3. kvě 2019

Dobry den, chtela bych se zeptat,nez zacnu obihat urady s manzelem,zda lze ziskat hypoteku pri pobirani RP, manzel ma normalni pracovni pomer(40000 hrubeho) Zadali bychom o cca 1,5 milionu. V soucasnosti platime najem 20 tisic, koncem cervna prechazi manzel do nove prace. Po zkusence se budeme stehovat. V novem meste jsou byty za cca 2,5 milionu, mame dost nasetreno,ale ja mam jen 5500 kc rodicovskeho prispevku. Kdyby to neslo, napadlo me si najit HPP na castecny uvazek. Dekuji za rady.

j.a.n.i
3. kvě 2019

@astyna88 No, větší problém, že tvůj RP bude manželova změna práce...

rikatoka
3. kvě 2019

Dobrý den, já jsem se na toto ptala loni, taky jsem na rodičáku a manžel má o dost nižší plat než váš. Nám by hypotéku dali (ptala jsem se v Lišce). To, že jsem na rodičáku nikomu nevadilo.

mirin89
3. kvě 2019

Taky si myslím, že problém je právě ta změna práce, ale pokud byste žádali po zkušebce a měl rovnou smlouvu na dobu neurčitou, tak by to podle mě problém být neměl. A mám za to, že většinu bank ani nezajímá, kolik bereš RP, že mají rovnou nějakou svojí částku i kdybys brala třeba 10 tisíc, tak myslím, že vždy počítají, že pobíráš něco mezi 6 -7 tisíci.

hany_bany
3. kvě 2019

My jsme si brali hypo před necelými dvěma lety, manžel byl teda po zkusebce, ale měl smlouvu na dobu určitou, já jsem měla rp na 2 roky, takže 11500, ale třetí rok 0. Vůbec to neřešili, hypo nám schválili. Nevím, kolik tenkrát bral manžel, ale řádově asi taky těch 40 hrubého. A brali jsme si skoro 3 mil na 30 let. Je skvělé, že máte dost našetřeno, to je velké plus.

78marcela
3. kvě 2019

Jo, RP jsem brala a hypotéku dostala, počítal se mi částkou 7500 myslím, i když jsem měla RP vyšší. Kamen úrazu bude nová práce, zkusebka atd. To je horší a na to se při posuzování hledí.

astyna88
autor
4. kvě 2019

To my víme, manžel bude 3 měsíce dojíždět. Mě šlo spíš o mou situaci. Na netu jsem našla jen staré info, v okolí byty spíš dědí.

astyna88
autor
4. kvě 2019

děkuji vám všem za rady 🙂 momentálně má manžel smlouvu do konce roku, pracuje na smlouvu o grant, tak to by nám asi banka neschválila.

luj89
4. kvě 2019

RP neni problem. Zadame ted o hypo v kb, normalne se pocita do prijmu. Nicmene s takovym prijmem jako ma tvuj muz je celkem jedno kolik ta beres, stacil by i pouze jeho prijem. nicmene bude vadit , ze ma smlouvu do konce roku jenom.

vitezove
4. kvě 2019

@astyna88 hypotéku vám rozhodně dají. Splátky budou mnohem nižší než teď platíte nájem. Ale musí mít smlouvu, ideálně na dobu neurčitou. Ve zkušebce vám ji nedají. Že máš rodičák je jedno, manžel bude hlavní žadatel a jeho příjem na to stačí.