Mám nárok na RP poslední dny před nástupem na MD?

inkognita
8. lis 2017

Zdravím všechny,

jelikož přecházím z rodičovské dovolené zpátky na mateřskou a nestíhám si vybrat celý rodičovský příspěvek, musela jsem zajít na úřad práce a požádat o zastavení vyplacení rodičáku. Na mateřskou jsem nastoupila dne 8.10. a dnes, když jsem byla opět na pracáku, tak mi řekli, že prý nemám nárok na peníze z rodičáku za těch 7 dní v říjnu (1.-7.10. kdy jsem byla ještě na rodičovské dovolené).. takže nejen že přijdu o zbývající část rodičáku (malé jsou teprve dva), ještě mi nepřiznají ani dalších 7 dní z měsíce října. Je to možné, nebo na těchto 7 dní mám ještě nárok, prosím? Nějak se mi to nezdá... nechápu proč bych prakticky měla být těch 7 dní bez peněz. Děkuji za radu, snad to z textu chápete, jaký mám problém.

Moc děkuji,
Inkognita

ivet1987
8. lis 2017

To je nejaka blbost, normalne narok máš. Nechala bych si zavolat vedouci, zavolej si na sociálku...

vilibalda
8. lis 2017

Ne, patrně nárok nemáš (když to tak tvrdí). Pokud se v jednom měsíci sejde mateřská i rodičák, dostaneš prvně peníze za mateřskou a teprve pak za rodičák, jen za podmínky, že ta mateřská je menší než rodičák, co pobíráš.
Př. Bereš rodičák 10 tis., nastoupíš na mateřskou (je jedno kolik je to dní) a dostaneš 8 tis. mateřské, doplatí ti rodičák 2 tis.
Př. Bereš rodičák 10 tis., za mateřskou dostaneš 15 tis., nic z rodičáku ti nedají.
V tomto se už dlouho nic neměnilo a pokud si budeš volat vedoucí, budeš za blbce a stejně ti nic nedají 😉

janulkakraniska
8. lis 2017

@vilibalda souhlasím,tak to je...

ivet1987
8. lis 2017

😲 tak to koukám

inkognita
autor
8. lis 2017

OK děkuji moc. Tak nezbývá než se s tím smířit :D Ještě mi paní na úřadě dodala, že je hezké dostat za celé září rodičák, co vlastně chci, když mi ho vyplatí, tak to mám prý na "přilepšení"... jooo? Jakože nějaký bonus/prémie? A odkud jsem v měsíci září měla mít peníze na jídlo když mi pozastavili vyplácení a tedy v tom měsíci jsem nedostala ani korunu? Borci na tom úřadě :D Být samoživitelka, tak si hodím mašli :D Opravdu vtipné..

jitka0a
8. lis 2017

Je to přesně tak jak píše @vilibalda , pokud budete mít v plánu ještě další dítko, tak je třeba si to pohlídat a případně v čas si rodičák zvýšit. Jo občas jsou na úřadě vtipní

robin92
9. lis 2017

@inkognita Rodicovky prispevek se doplaci do materske, ale jestli budes mit materskou ten mesic vyssi tak nedostanes uz z rodicaku nic, tak to proste je, takze uz nic nedostanes, je to proste tak,

biedronka10
9. lis 2017

Jo ja ted podavam zadost na rodicak po materske a pani me upozornila ze to tak je. Kdyby bylo druhe ditko a ja nestihla vybrat rodicak a zacala pobirat znova PPM, tak mi rodicak uz nevyplati.

maxpex
10. lis 2017

Presne tak. Ja přecházela z md na rd v pulce mesice. A protoze jsem mela za tu pulku mesice md vyssi nez nejaky jejich koeficient(tusim,ze jsem presahla 11000,-) tak mi za tu druhou pulku mesice,co jsem byla na rd, uz nic nedali a zacli vyplacet az dalsi mesic.