icon

Minimum peněz na měsíc. Na co mám nárok jako samoživitelka?

zuzanaraf146
26. zář 2019

Dobrý večer prosím vás o rady dodelala jsem školu a poté nastoupila jako asistent pedagoga kde jsem pracovala pouze 3 měsíce na hpp hned poté jsem otěhotnětněla v práci se to dozvěděli a ve zkušební době mě vyhodili. Chtěla bych zjistit jaký mám nárok na peníze budu samozivitelka otce v rodném listu neuvedu chtěla bych vědět kolik mužu od státu dostat na měsíc jako základ s kterým budu moct počítat a o co mužu zadat děkuji

Strana
z6
monique9754
27. zář 2019

Tak na zamyslenou když se s někým seznamujete myslíte že první informace které vám dá jsou "Jmenuju se David je mi 35 let a mimochodem mám dluhy kam se podíváš ." myslím že tohle se neděje. Vše v pline časem a ne na první schůzce.
A všichni se umějí pretvaret. Znám jednoho co si na začátku hrál na strašně hodneho jak s nikým nemá problém jak má rád děti s jejího byvalyho vztahu, výlety všechno a jen jak šel bydlet k ní tak se vše otocilo o 180 stupňů. To že má dluhy zjistila až ji přišla exekuce domu.

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Ty mi porad podsouvas neco, co si o sobe mam myslet, ale ja si to nemyslim. Nejsem nezranitelna. Jen mam asi uz o neco lepsi schopnost rozpoznat riziko nez jini
A dalsi maji tu schopnost jeste lepsi nez ja. Zivot uz me celkem naucil, hodne veci jsem si musela vymakat sama, hodne rozhodnuti a krizovatek v tom stalo. Hodne slz, hodne polknuti hrdosti. Mozna protobti mam tak, jak mam. Zivot uz mi ujazal, jaky muze byt. Neztratila jsem se. Chapu, ze ne kazda tohle dokaze. Ale to porad neni duvod k tomu, proc se nutne musi ihned obracet na stat.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout ...jen skoda, ze te takovy zivot nenaucil empatii...

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Naucil. Kdyby nenaucil, bylo tady o jednu nestastnou holku mene. Moje ruce ji zachranily zivot. Jsem rada, ze jsem to mohla udelat.
Cimz se dostavam k tomu, ze i vy, matky Terezy, se tu chovate stejne jako ja. Ty mi rikas, ze nemam empatii, pritom me neznas a vubec netusis, kdy a jak prave moje empatie a rychlost v rozhodovani pomohla. Nejprve rikas, ze nevime, co stoji za zakladatelcinym rozhodnutim, tak at ji nesoudime. O mne nevis take nic, ale soudis. Zanet si pred svym prahem.

pink_unicorn
27. zář 2019

@sudylichozrout většinou s tebou souhlasím, ale v tomhle případě myslím, že jsi krutá až moc 🙂 Kvůli tomu, že je holka mladá, naivní a nevyzná se v chlapech, přece nemusí nutně skončit na ulici, když máme program sociální podpory, který je cíleně zneužíván celými rodinami (viz dokument paterčata - nevyplatí se mi jít do práce a přijít o dávky). To je jako kdybys řekla nebudeme pomáhat feťákům v léčení, protože to je jejich chyba, nebudeme roznášet bezdomovcům obědy, protože si za to můžou samy.... Je to nefér vůči nám kteří platí celý život daně a od státu nic nežádají, ale tak to ve vyspělé společnosti má fungovat, že silnější pomáhají těm slabším.

vineta
27. zář 2019

@sudylichozrout Rozumím, proto jsem psala o čistě hypotetickým případu 😉. I když mám i známou, co otěhotněla při úletu přes antikoncepci- tam to ale naštěstí byla trefa do černýho a už mají děti tři a jsou moc šťastný 😀. Ale smysl sdělení chápeš, ne každej by ten potrat zvolil, navíc třeba v případě, že má holka jen střední, už třeba rok dva pracuje, tam se ten potrat vnitřně odůvodňuje asi zas hůř- a přitom je to ve 22ti nejspíš kuře, co ještě moc nemá šanci poznat, jakýho chlapa si na sebe uvázala (to teď mluvím z vlastní zkušenosti, já zůstat s prvním přítelem, tak jsem v háji taky, i když zase jinak). No a to už vůbec nemluvím o nějakým tom úletu, to se holt taky občas stane, ne teda asi zase všem, ale život přináší různý situace. No a pak tu je taky spousta těch holek, co pro krásný modrý oči nevidí, že je to debil, to máš recht. Ale přijde mi pak zase lepší, když si to ta holka uvědomí aspoň v tom těhotenství, kdy jí přece jen dojde, že už nejde jen o ní. A když je ten týpek nebzepečnej a zároveň z něj nic nekouká, respektive je si jistá, že k placení se mít nebude a bude třeba chtít dělat problémy, přijde mi prostě v některých případech rozumnější ho do RL neuvádět- přece jen soud o otcovství už vyžaduje nějakou aktivitu z jeho strany.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout Me fascinuje jak jsi schopna a sebe neustale pet chvalu, nepropasnes prilezitost se ukazat, zatimco na druhe lidi plives a neustále je poucujes... zvlastni clovek, spis nez empatický bych nazvala namysleny... Empatie neni o tom, pomoct nekomu v zivot ohrozujici situaci. Empatie je o tom pomoct, i kdyz vim, ze clovek udelal neco, s cim nesouhlasim, ale dokazu se vcitit do toho, ze v dane situaci proste udelal chybu. Ale co ti budu povidat, sama ocividne nejlíp vis, co je co...🤔

sudylichozrout
27. zář 2019

@pink_unicorn jejej, to vubec nerikam. Prosim, precti si moje nocni prispevky 🙂 Tam se vyjadruji myslim celkem jasne.

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Opet soudis, aniz bys me kdy videla. Ty mluvis o namyslenosti, pritom si dovolis me soudit, bez ohledu na relevantni informace. Jak se prosim rika tomuhle? Take nadustost, neschopnost prijmout cizi nazor, nebo jen prosta hloupost?

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta Ja myslim, ze my dve si v tomto uz rozumime. Kazda na to jdeme jinak, ale nasly jsme se.

vineta
27. zář 2019

@sudylichozrout Aspoň nějakej happy end 😉

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta 🙂

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout jakoze mas problem s tim, ze te soudim? Soudit ostatni je ok, ale kdyz nekdo soudi tebe, uz ho urazis? To, ze se verejne vyjadrujes k ruznym tematum z tebe zas tak zahadnou osobnost nedela, zatimco o zakladatelce nevime zhola nic. Ja relevantní informace o tobe mam, sama je tu pises a v této diskuzi jsi k tomuto tematu napsala pro me dost relevantnich informaci.

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Ja se necertim, jen ti rikam, ze pokud se vuci mne chces vymezovat, nedelej to, co podle tebe delam ja 🙂 Jinak mezi nami neni rozdilu, i kdyz si prejes, aby byl. Hodne si prejes vypadat v tehle debate lepe nez ja. Tece to z kazde tve vety. Tak prestan delat argumentacni boty.
A jeste si uvedom, ze to, co pisu na MK nerika vubec nic o tom, jaka jsem ve skutecnosti. Ten, kdo neni zblbly online zivotem a neprolina oba tyto svety, to samozrejme vi.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout tady ty tve radoby ponizujici zavery, kteryma se vzdycky snazis odpalkovat nekoho, kdo si o tobe udelal obrazek, doplněné nejlepe smejicim se smajlikem, kterym dokazujes jak hrozne jsi nad veci a jak vsichni okolo tebe jsou zakomplexovani kreteni, jen ty jsi ta, co ma v paži a nepotrebuje se zabyvat ubozakama, to je fakt krasa. Ty argumentacni nesmysle 😂 nech si neco v zasobe, dneska bude zas dost diskuzi, kde se budes moct vyradit a nahonit ego.

1772
27. zář 2019

@pink_unicorn Jenže právě proto, že pracujete, nemáte nárok na nic. A o Tom je asi tato diskuze nejvíc.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout ,,A jeste si uvedom, ze to, co pisu na MK nerika vubec nic o tom, jaka jsem ve skutecnosti.,, Jako really?😂😂 Tvl...

svntvt
27. zář 2019

@svntvt tímto to uplne zabilas 😂 kocko, mej se, toto fakt uz nejde 😂

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Jako really. Jako opravdu fakt. Jako vazne. Az si uvedomis, ze internetova komunikace nikdy nebude takova jako osobni, bude se ti zit jiste o neco lepe. No nic, pekne jsi me zabavila lo ceste na schuzku, musim se venovat ted jinym vecem. Tak papa.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout 😂 achjo...

biedronka10
27. zář 2019

@vineta ale votom to je. Kdyz chci kompletni objektivni nazor, musim napsat veci narovinu. Coz proedpokladam, ze udelala. Pokud ne, tak se nemuze divit "zkreslenym" reakcim

vineta
27. zář 2019

@biedronka10 Ale ona nechtěla názor, ona chtěla fakta 🤷🏻‍♀️

biedronka10
27. zář 2019

@vineta nojooo, jenze tohle je diskuze.... Nemuze cekat jen fakta. Co 100 zenskych to 100 pohledu a je jasny, ze rada z nas si k tomu napise sve. Na co ma narok stejne nejlip zjisti na UP. Takze mohla ocekavat i neprijemne reakce.Pokud je nechtela, mela zvednput telefon a volat na UP. Tak to proste je. Hele, zase kdyby se na diskuzich mohly psat jen fakta a neely se psat nazory, tak je to do jiste miry omezovani svobody vyjadreni. Proste to je internetova diskuze, tak to je.

vineta
27. zář 2019

@biedronka10 Já neříkám, že se tu nemůže diskutovat. Jen se jde k těm hypotézám stavět trochu s citem 😉. Třeba se nejdřív zeptat, jak to vlastně je a jestli otce zapsat nemůže, nechce, z jakého důvodu 🤷🏻‍♀️... Tady se vždycky primárně vezme nejhorší možná varianta a ta se pak začne rozvíjet, takže se pak ani zakladatelkám diskuzí nechce nic vysvětlovat, protože pak jsou vlastně už jen v defenzivě. Takže se jednak nic nedozvíme, takže zvědavost neukojena😉, moc nepomůžeme a nakonec dostane lichožrout od někoho čočku, chvilku si to holky vysvětlujou a pak diskuze usne 😀

biedronka10
27. zář 2019

@vineta to jo, lichzrouta je mi lito, oac s ni vicemen souhlasim. Tak jako vis co, ono kdyz ten dotaz zakladatelka polozi jak polozi, tak se nediv, ze rada lidi vybouchne. Protoze ono fakt nejde o to, ze by ji clovek ty davky nepral. Vsak hnedoobcani, to je elita naroda, ti jsou vypocitavi sosaci a dostavaji spesl davky, ke kterym se bezny obcan nedostane. Ale to ze by primarne fakt nemela brat tu pomoc od ststu jako hlavni, ale jako tu berlicku. Kdy proste treba bude u toho s pokorou pracovat a zaroven stat ji pomahat. Jenze ona to od zacatku pojala stylem jakym to pojala, taj se nediv. Dyt tadyhle moje kamaradka je sama na dve deti, zivi k tomu invalidni poloslepou matku a otec v rl neni, protoze je to plemenny byk rozdavajici sperma po kraji, ale nehlasici se k puvodnim detem. Ale priznali ji jen neco, nedostala prispevek na bydleni a proste maka u obpu deti jak fretka. Matka moc hlidat nemuze, temer nechodi.

pincola
27. zář 2019

@sudylichozrout Píšeš, že neděláš chyby tak velké, jako zakladatelka. Ale, co když ano? tepeš tu do těhotné, která má už tak dost velmi těžkou životní situaci a to, jakou reakci to v ní udělá tu nemáš pod kontrolou (nemá žádná z nás, možná ani sama zakladatelka). Podle mne ona si toto nezaslouží. Podle tebe ano, na tento názor máš právo.

Ale co to dítě? Co ta holčička? Ta se na svět neprosila, nic neprovedla. neudělala žádnou "fatální"chybu, dokonce, ještě neudělala žádnou chybu. Ale dnešní medicína zastává názor, že dítě vše spoluprožívá s matkou. mě vždycky gyndař říkal, ať jsem hlavně v klidu, když jsem byla těhotná. Že to je to nejvíc, co dítěti můžu dát a pak až je listovka a zdravá strava. To miminko má už tak zavařeno do života, na tom se tu shodneme. Není ftální chyba přitěžovat její matce, která musí nutně mít vlivem okolností sníženou psychickou odolnost? Ona to třeba ustojí, je dospělá, věřím, že si život zařídí dobře. Ale proč přitěžovat miminku, tím, že mu zdeptáš matku víc než je? kam až ty důsledky povedou. Při stresu se zhoršuje průtok pupečníkem, hormon kortizol narušuje vývoj mozku a může odstartovat autoimunitní onemocnění. Vím, že vše jsi nezavinila ty, to netvrdím, ale co když budeš pověstnou poslední kapkou? Píšu ti to z pozice zdravotníka. Takto s těhotnou nejedná a medicína by takové jednání ze strany okolí jako fatální chybu označila.

sudylichozrout
27. zář 2019

@pincola Jako promin, ale tohle je opravdu tezky argumentacni faul. Ona sem vleze dobrovolne, dobrovolne polozi dotaz, do nejz bud nenapise vse (ze dohoda s otcem nebyla mozna), nebo naopak napise vse (tedy ze nechce nic podnikat vuci otci a chce pomoc jen od statu) a ty mi zacnes rikat, ze stres vznikly z me odpovedi muze pritizit jejimu tehotenstvi a nenarozenemu miminku? To snad ne...
Pokud se nechtela stresovat, mela zavolat na UP a mela by vsechny odpovedi ihned od urednice. A bez debat.

vineta
27. zář 2019

@pincola To mi taky přijde už zbytečně vyhrocený... @sudylichozrout tu podle mě nic tak hrozného, z čeho by zakladatelka měla mít stres, nenapsala, od toho tu byly jiné, tak mi to nepřijde zrovna fér.
Ale, jen tak na okraj, lichožroutku, myslím, že volat na ÚP by mohlo být potenciálně co se týče stres faktoru horší než tahle diskuze 😉

svntvt
27. zář 2019

Dobry, uz je zpatky ze schuzky, tak zde muze vest svuj oddeleny paralelni internetovy zivot, ktery o jejím realem ja samozrejme nic nevypovida, asi proto, ze v realu ma jine nazory (?), nebo proste neni face to face tak odvazna... Sama si nabehla na vidle, neni nad to, kdyz se clovek sam usvedci vlastnimi argumenty.

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Ale nenabehla, to jen ty nechapes, co jsem ti tim chtela rici. Ale uprimne receno, je mi to vlastne sumak. Momentalne uz do me jen rejes, cimz shazujes sama sebe. Prestan, at nesklouznes do uplneho bahna.

Strana
z6