icon

Minimum peněz na měsíc. Na co mám nárok jako samoživitelka?

zuzanaraf146
26. zář 2019

Dobrý večer prosím vás o rady dodelala jsem školu a poté nastoupila jako asistent pedagoga kde jsem pracovala pouze 3 měsíce na hpp hned poté jsem otěhotnětněla v práci se to dozvěděli a ve zkušební době mě vyhodili. Chtěla bych zjistit jaký mám nárok na peníze budu samozivitelka otce v rodném listu neuvedu chtěla bych vědět kolik mužu od státu dostat na měsíc jako základ s kterým budu moct počítat a o co mužu zadat děkuji

Strana
z6
svntvt
27. zář 2019

Me osobne hreje na srdci to, ze at uz tady kdokoliv naplive jedu kolik chce, slecna zakladatelka stejne vsechny davky na ktere ma narok dostane, at uz se tady bude nekdo jako male decko rozcilovat, ze je to z jeho penez, nebo ne 😂😂 aneb diskuze na modrem konikovi, kde muze prispivat kdokoliv z celeho internetového prostoru, ale vzdy se posleze kazda diskuze omezi na prostor cca tri, ctyr neustale se opakujicich stejnych zen, ktere kolem sebe kopou jak vztekli kohouti 😂 ty diskuze uz nemaji zadnou vypovidajici hodnotu, pac si vsude ctete jen nazory techto suprmatek, ktere maji vzdy ten spravny nazor na vec! Holka, nic si z nich nedelej. Na urcite davky mas narok, od toho tu jsou, aby se v pripade potreby vyuzily, abys v socialnim state mohla fungovat jako matka a ne jako ztrhany kus hadru, ktery chodi z prace do prace, aby se uzivil. Jednou budes taky zase zpatky v pracovnim procesu a urcite ze svych dani zaplatis taky spousty penez na podobne veci, tak nevidim duvod, proc po tech penezich nesahnout, kdyz je moznost a situace si to zada. Neptej se na konovi, tady by se zadna samozrejme nikdy neponizila tak, aby vzala penize od statu, zatimco veškeré příspěvky a ulevy, které stat nabizi z vesela vyuzivaji, ale zajdi na urad, tam Ti poradi. Drz se!

pincola
27. zář 2019

A já myslím, že by se zas měly zavést interrupční komise. Ne kvůli těm komisím. Ale je tu plno kandidátek, který by se na tu práci skvěle hodily. Podle toho, co tu čtu vidím, že to je jejich životní talent z někoho strhávat peřinu a zkoumat kdo a jak jí dítě udělal a dávat jí najevo jaká je ště.a .když lezla do postele s takových chlapem a neumí si řádně vybrat otce dítěte. A mohly bysme to ještě vylepšit. za komančů to byly jen komise na potraty, ale tady je tolik talentů, že by bylo škoda je nevyužít i na komise inkviziční, pro matky, které si dítě nechaly a chtějí něco od státu. Je to drzost, protože takové mají chtít i s dítětem jen skončit na ulici a tyhle dámy by jim to vždycky v těhotenství vysvětlily. n A těšily by se na to celý týden, jak budou ve čtvrtek vysvětlovat, tak by měly svou práci rády, konečně by někde byla stoprocentní pracovní morálka.

A teď vážně, o daních přemýšlejte, až půjdete příště k volbám a řešte to i se svými blízkými, ty přesvědčte nějakými inteligentními argumenty. Ale sesypat se tu na těhotnou holku jak sršni , to je teda síla.

monique9754
27. zář 2019

Je zvláštní že Romové dostávají dávky na vše možný i na to že se nemůžou uprdnout ale to nikomu nevadí že vycucávají stát a platí to za ně daňový poplatníci. To je v pořádku. Ale jednou chce pomoct pracující běloch tak to je oheň na střeše. Co si vůbec dovoluje chtít nějakou směšnou almužnu od státu.

vrabcak0007
27. zář 2019

z trošku jiného úhlu viděno - mě hlavně zarazilo to, že se nikdo nepozastavil nad tím, že dostala vyhazov na základě toho, že je těhotná (ať už se to propálilo jakkoliv)...nedávno tu bylo pár podobných diskusí, kdy holky měly dilema, zda dát v novém zaměstnání vědět o čerstvém těhotenství nebo s tím počkat až po ZD. Mám ten pocit, že ty holky, co se nejvíc přimlouvaly o "fér" přístup ze strany zaměstnance a říct to co nejdříve bez ohledu na následky jsou teď ohledně tohoto nefér jednání ze strany zaměstnavatele ticho, ale dožadují se dalšího "fér" přístupu vůči státu..

vineta
27. zář 2019

Hlavně nechápu, co je špatně na tom, brát to, na co má nárok. Kdyby se ptala, jaký si má udělat podmínky, aby ten nárok měla, to by mi vadilo taky. Ale takhle ta situace prostě je a zajímalo by mne, jestli by holky, co to kritizují, ty peníze nebraly, kdyby je potřebovaly a měly nárok... Oh wait, co třeba rodičovská 😏..: nebo tu teda s díky odmítáte s tím, že se postaráte primárně samy s rodinou?

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta nejde o to, ze na to ma narok. Jde o to, ze ona bohorovne odmita zapojit otce. Nemusi ho milovat, ale otec je otec, dite s ni vyrobil, tak ma povinnost se o nej postarat. A tu povinnost mu mize naridit i soud pod hrozbou trestu kriminalu. 1. napravna je plna neplaticu aliku. Ja (my) tady nekritizujeme to, ze chce davky. I jsem rikala, ze ji rozumim. Kritizujeme zpusob postupu. Nejprve otec/rodina, pak stat.

svntvt
27. zář 2019

Jinak nedavno tu byla ozivena stara diskuze, kde se zakladatlka ptala na podobnou otazku, ale situaci popsala tak, ze s pritelem se kterym dite ma je, ale jen spolu nebydli. Ona bydli u rodicu, on ji dava dostatek penez, ale jelikoz spolu nebydli, jeste ji napadlo vytriskat neco od statu, jakoze je samozivitelka. Ok, tyhle holky klidne odsudte, to je obchazeni zakonu, pokus vydrbat s tim a neco z toho vytriskat. Ale tato diskuze je trochu o necem jinem, devcata. Pokud slecna nárok ma, at jej smele využije!

sudylichozrout
27. zář 2019

@vrabcak0007 Ja bych vudy vedet dala a vzdy jsem konukoliv, s kym jsem spolupraci navazala, o tehotenstvi rekla. Povazuji to za ferove vuci druhe strane. Ta ma pak moznost se zodpovedne rozhodnout, zda tehotnou bude zamestnavat i nadale, ci ne. U mnoha pozic pracovni pomer potrva dale, u tech mene podstatnych asi skonci. Tak to holt funguje. Stale ma ale takova tehotba i pripadneho (ex) partnera, ktery ma nejake povinnosti.

vineta
27. zář 2019

@sudylichozrout Za a) nevíš, co se tam stalo, za b) stát není schopnej matku s dítětem ochránit ve smyslu účinnýho vymáhání výživnýho

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta Nevim. Nicmene pokud otec nesedi momentalne ve vazbe ci ve vykonubtrestu, je mozne po nem vyzivne zadat a pripadne jo poslat do exekuce ci vykonu trestu, pokud se tomu bude vyhybat. O to mi jde. Ona to ani nezkusila. Ona jde rovnou za nami vsemi. Zodpovednost ma primarne otec a ona.

julien9
27. zář 2019

@vineta 😂😂😂😂😂 jasně,ze kazda co tady pise ty chytry kecy pobira rodicak/materskou a to je taky davka od STATU 🙂

sudylichozrout
27. zář 2019

@julien9 materskou jsem nepobirala, neb se mi jako osvc nevyplatila. RP pobiram, nebot je na nejnzakonny narok. A RP pobira kazda, bez ohledu na cokoliv dalsiho. Davky jsou narokove, to je neco jineho. Musis na ne mit narok. Ja samozrejme na zadne dalsi narok nemam.

julien9
27. zář 2019

@pincola jojo hlavneze ony maji sto pro dokonale polovicky 😂😂😂😂

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout a tady nastava prostor pro neodsuzovani cizí situace do ktere nevidim, pro empatii, pochopeni pro to, ze lidi delaji chyby a pro respektování nazoru, ze si vybrala cestu, na kterou ma narok, otce neuvest... Samozrejme Tvuj navod na zivot muzes sepsat a jiste to bude bestseller.

vineta
27. zář 2019

@sudylichozrout Pokud má třeba minimální přiznanej příjem, exekuce a podobný parády, co si na něm matka vezme, i když bude sedět ve vězení? Bude se akorát minimálně do 18ti let věku tahat po soudech a nic z toho, akorát permanentní nejistota a stres. Mám pár takových případů v okolí a nikomu bych to nepřála. A ne vždy je to špatným výběrem partnera, i když často samozřejmě ano. Ale odsírá to primárně to dítě.

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Ty jedovate reci si nech od cesty, fakt nejsem hej a pockej. Ten prostor tam je. Zda ho vyuziji, je na mne. Ja ho nevyuziji, nebot nesouhlasim se zakladatelcinym postupem. A tento nesouhlas me nedela o nic horsi nez tu, ktera by tady (hranou/falesnou) empatii mohla strikat hasicskou hadici.

julien9
27. zář 2019

@vineta to uz nikdo nevidi, kazda vidi jen to ze vlezla do postele s nejakym grazlem 🙂 ale nepremysli uz takhle.....

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout holka, ty ten prostor nevyuzivas uplne z jineho duvodu....

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta spatnym vyberem partnera je to temer ve sto procentech pripadu. Pokud mel exekuce uz pred otehotnenim, mela od nejndatbruce pryc. Takova zatez znaci akorat naprosto nevyzralou a nezodpovednou osobnost. Je mi lito, opravdu zastavam nazor, ze za nas zivot a jeho kvalitu si muzeme vice mene sami. Ano, kazda ma jine startovaci podminky. O tom zadna. Nicmene i s temi ne tak dobrymi lze zahrat velke divadlo. Jen mit vuli a nezaseknout se u prvniho idiota, kterej mi na diskotece rekne, ze mam hezky voci (kozy).

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt Jo? Nepovidej... Ale jo, vlastne povidej. Uz se tesim na dalsi amatersky psychologicky rozbor sve osobnosti 🙂 Uz jsem jich tu zazila nekolik, kazdy byl uplne jiny dle toho, jak moc si na me chtela pisatelka zchladit zahu 😀 Je sranda to pozorovat, cist a komparovat 😀

julien9
27. zář 2019

Je to stejne uplne zbytecne tady vest takove reci.... chytracke 🙂 zakladatelka muze vyuzit X pridavku a pomoci, a nikdo ji do toho kecat nemuze. Ptala se dostala od nekterych odpoved a dobry, vy uz s tim stejne nic neudelate. A pochybuju ze to tak bylo .... chlapi dokazou zmenit chovani i po X letech.... znam to ze sve zkusenosti i ze zkusenosti sveho blizkeho okoli, jak je mozne teda ze je tolik rozvodu????? Proc asi???? Protoze chlap zmagoril vetsinou ze jo....

sudylichozrout
27. zář 2019

@julien9 Ten chlap spis zatouzi po zivote s jinou, protoze ta stavajici uz mu z mnoha duvodu nevyhovuje. Stejne magori i zenske, paradoxne s vetsi intenzitou (viz povestne paleni mostu). Tenhle blbecek byl blbeckem uz od zacatku, jen to slecna nevidela, nechtela videt.

vineta
27. zář 2019

@sudylichozrout Moje bývalá kolegyně zjistila týden po zasnoubení, že její snoubenec se topí v dluzích- rozešli se, protože jí dva roky lhal. Naštěstí dítě spolu neměli. Ale kdyby se stala nehoda, byla by v háji. Další známý se po dvou letech vztahu podařilo otěhotnět, všechno zalitý sluncem. Nevěděla ale, že v on práci zneužívá návykový látky (vysokoškolská pozice, kariérista), doma bylo všechno v pohodě. Zjistila to po porodu, rozjela se mu psychóza, odcházela s měsíční dcerkou, protože se bála, že jim ublíží. Bydlela po kámoších, pak v sociálním bytě, má už jen otce v invalidním důchodu, kterej jí nemohl bohužel nijak pomoct. Soudit se s ex bude ještě hodně dlouho, chce jí zničit. Toť dva náhodný příběhy z mého okolí. Všechno rozumný holky už s nějakými životními zkušenostmi, žádný mladý kuřata, žádný nezodpovědný trubky, obě vysokoškolsky vzdělaný, stejně jako ty jejich expartneři. Někdy je holt lepší, když ten otec prostě papírově není.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout ale tady nejde o nejaky tvuj rozbor nebo zchlazovani zahy. Proste lidi jak jsi ty existuji a je jich hodne a vzdycky tady byli a budou, ja jen povazuju za dulezite se postavit za to, ze jejich utkvela predstava o tom, ze vzdy maji pravdu a spravny návod a nazor, je jen mlhava iluze, protoze zivot neni lajna, co se da naplanovat a rozebrat a chyby dela kazdy z nas, nekdo ma stesti a vyvázne bez nasledku, nebo s nasledky, který jeho život zasadne neovlivní, pak jsou tu ale lide co udelaji chybu, ktera muze byt dost fatalni. A je potreba takovymto lidem pomoct a ne je na zaklade domnenek poslat ke dnu. Chyby dela kazdy, nepreju ti to, ale i ty muzes udelat chybu, ktera te muze dostat do dost blbe situace. Blbe ale je, ze si ve sve omezenosti a sebezahledenosti fakt myslis, ze delas vse spravne a nic takoveho by se tobe nemohlo stat....🤔

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta Nechci v zadnem pripade snizovat to, co puses, ale na druhou stranu, nepoznat, ze nekdo frci dlouhodobe na amfetaminu/koksu, je celkem umeni. Ten prvni pripad chapu, to se proste treba zjistit predtim neda. Nicmene tohle jsou porad mala procenta pripafu. Vetsinou jde o to, ze ta holka to nevidi/nechce videt. Mela jsem neco podobneho sama u sebe. Nechtela jsem videt, ze muj ex je nevyrovnany cvok, co osciluje mezi hysterickou dominantni matkou, uslapnutym otcem a partnerkou. Doslo mi to az tehdy, kdy me zbil. 2 roky to trvalo.

sudylichozrout
27. zář 2019

@svntvt viz vyse. Nemyslim, nedelam. Chyby delam a malo jich neni. Jako asi kazdy. Jen nejsou tak fatalni.

vineta
27. zář 2019

@sudylichozrout On bral nějaký prášky, navíc v práci prostě. Nejvíc v době, kdy už stejně bylo pozdě, byla už těhotná. Ale jo, třeba něco přehlídla.

Je dobrý, že ses z toho vztahu dostala. Ale taky se mohlo čistě hypoteticky stát, že bys před tou první fackou otěhotněla. A byla bys přesně v tom loji, o kterým mluvím. Zmlátil by tě třeba až ve chvíli, kdy by bylo pozdě vycouvat. A potom bys ho nejspíš taky primárně nechtěla mít v rodným listě, protože by nad tebou měl už navždycky moc.

svntvt
27. zář 2019

@sudylichozrout problem vidim v tom, ze ty si myslis, ze delas jen chyby, ktere nejsou fatalni. Ale i mala chyba muze byt fatalni a pak se na tebe muzou vrhnout stejni lidi jako ty, aby ti prispechali rict, ze si za to muzes sama a sama se z toho mas vyhrabat, nebude je zajimat proc, jak, za jake situace. Mej nazor jaky chces, ja se te nesnazim presvedcit, takove lidi totiz presvedcit nejde. Ty presvedci bud sam život,nebo budou do smrti verit, ze jsou nezranitelni.

sudylichozrout
27. zář 2019

@vineta Jenze to je prave ono. Ted se dostavame asi k jadeu pudla. Ja bych s nim proste neotehotnela. Nechtela jsem s nim tehotnet, chodila jsem v te dobe na vejsku a na rodinu jsem nemela ani pomysleni. Nehodu bych tehdy, podotykam, ze tehdy, nikoliv dnes, resila miniinterrupci. Zadna se nestala, chranila jsem se. Ve skrytu duse jsem vedela, ze to neni ten pravy, duvodu, proc jsme spolu byli, bylo nekolik, mezi nimi skvely sex (mmch nejlepsi, co jsem kdy zazila) a jista bohemskost, ktera je mi do urcite miry vlastni. Skvele na vejsku, nevhodne pro rodinu. Jinak ale rozumim tomu, co chces rict. Jen doplnuji, ze je to opet o vyberu a vlastnim rozhodnuti. Nikdo jiny nez my sami nam nasi cestu neurcuje. V dospelosti tedy.

pink_unicorn
Autor odpověď smazal
Strana
z6