icon

Můžu dát dítě do školky při rodičovské?

adelka37
2. kvě 2017

Ahoj holky, mám být ještě rok na rodičovské, ale chtěla bych socializovat holčičku a dát jí mezi své vrstevníky do školky. Nevíte za jakých podmínek to mohu udělat? A můžu třeba začít dělat na poloviční úvazek? popř. je stanovená norma kolik si můžu vydělat? Děkuji Vám za odpovědi a přeji pekný den 😘 🙂

jaja01k
•
2. kvě 2017

Předpokládám, že ti jde o to, abys nepřišla o rodičovský příspěvek? Pokud je dítěti víc než 2 roky, může chodit do školky neomezeně. Pokud je mladší, je tam nějaké omezení, přesně nevím. Do práce klidně můžeš, žádné omezení není, na rodičovský příspěvek to nemá vliv.

adelka37
autor
•
2. kvě 2017

Jj, abych nepřišla o příspěvek. Díky za odpověď 🙂 a musím to na té sociálce nahlásit?

zubejda2
•
2. kvě 2017

Dítě starší 2 let může navštěvovat školku bez omezení, výše výdělku se při rodičovském příspěvku nesleduje.

adelka37
autor
•
2. kvě 2017

Děkuji .. a teď se budu opakovat, ale nevíš jestli to musím na té sociálce nahlásit?

zubejda2
•
2. kvě 2017

Na sociálce se nic hlásit nemusí. Oni to nesledují. Přivýdělek jsem hlásila pouze na zdravotní pojišťovně.

kocour1
•
2. kvě 2017

A není tam nějaké omezení, že dítě může chodit do školky jen 5 dní v měsíci, aby mohla maminka pobírat rodičovský příspěvek?

j.a.n.i
•
2. kvě 2017

@kocour1 Ne, není... u dítěte nad 2 roky žádné, u mladšího 46 hodin měsíčně, 5 dní nikdy.

zubejda2
•
2. kvě 2017

@kocour1 Omezení je pouze u dětí mladších 2 let. Tam je podmínka 46 hodin/měsíc. I toto má být v průběhu roku 2017 zrušeno.

adelka37
autor
•
2. kvě 2017

Děkuji Vám holčičky za informace ! 🙂

veri164
•
5. kvě 2017

To jsem rada ze jsem tenhle prispevek nasla. Chci zacit davat nase 2,5 leta dvojcata na chvili jelikoz mame jeste pleny a svagrova mi rekla ze muzu jen na dve hodiny tydne. Tak jsem rada ze to neni omezene. Jdu sice za mesic do prace ale aby si kluci zvykli.

janca1987
•
10. dub 2018

@zubejda2
Hezký den. Nevíte, zda se měsíční limit pro umístění dítěte mladšího 2 roky zrušil, či nikoli?
Děkuji

barchen
•
10. dub 2018

@janca1987 Nezrušil, pořád to platí. Ne víc než 46 hodin měsíčně.