Můžu RD prodloužit třeba jen o 4 měsíce?
1. únor 2016
Potřebovala bych poradit ohledne rodicaku....mam ho nyni na 2 roky, koncit mi bude 27.5.2016-uvazuju, ze bych zustala doma dele-hlavne kvuli hlidani maleho,ptz se mi ho nechce jeste nekam davat na cely den...je mozne si ji prodlouzit treba jen o 4 mesice nebo musim prodlouzit vylozene na 3 roky?A v praci to mam nejak osetrit? Nerada bych, aby to moje prodlouzeni pak meli jako zbran proti me,a po nastupu me vyhodili treba,ptz uz ted me trochu udelali caru pres rozpocet,ze se nevratim na sve puvodni misto, ale jine, i kdyz podobneho zamereni...takze i proto se mi tam nechce tak spechat zpet...
Předchozí
Strana
z2
Předchozí
Strana
z2

@gabiho myslím, že si pleteš rodičovskou dovolenou a rodičovský příspěvek. RD si vyřizuješ u zaměstnavatele, pokud jsi tedy chtěla jít dřív než ve třech letech, měla jsi ho písemně o tom informovat při nástupu na RD (kdy ti končila MD), jinak on s tím nemusí souhlasit (může, ale není to jeho povinnost), nemusí tě vzít dřív než ve třech letech, když to nemáš písemně podložené.
Rodičovský příspěvek vyplácí ÚP a ten si můžeš zvolit, na jak dlouhou dobu chceš (teď nevím, jestli jde i do 4 let, nebo jen do tří, když ti smlouva u zaměstnavatele trvá), dokud nevyčerpáš těch 220tis.
Od dvou let je jedno, jestli chodíš do práce nebo ne, RP se ti může vyplácet nezávisle na platu.
Snad to říkám dobře 😉