icon

Najdu tu někoho, kdo nepracoval a nastupuje na MD?

nikolettefallen
26. led 2016

Krásný den dámy,
Chtěla bych se zeptat zda tu najdu nějakého človíčka který nebyl v práci a nastupuje na mateřskou dovolenou. Předem moc děkuji za vaše příspěvky 🙂

Strana
z2
cerlada
3. bře 2016

@j.a.n.i No, chodila jsem na brigádu, kterou jsem si našla měsíc před nástupem na mateřskou, protože brigády během studia mi nebyly započtené. Takže tak...

j.a.n.i
3. bře 2016

@cerlada Tedy jsi pracovala... takže tvá informace o tom, že mateřskou dostane studentka, která nepracovala je špatně.

cerlada
3. bře 2016

@j.a.n.i Která rok nepracovala. A to je jedno, já myslím, že jste to tady dostatečně objasnily, takže já se k tomu už vyjadřovat nebudu. Hold jsme se blbě vyjádřila.

j.a.n.i
3. bře 2016

@cerlada O roce si nic nepsala ani nic takového v dotazu zmíněno nebylo.

cerlada
3. bře 2016

@j.a.n.i
@nikollettefallen psala, že má strach, že nestihne rok odpracovat. Já jsem včera ve zprávě ve 21:21 napsala, že je nutno být někde zaměstnaná, ale nemusí být odpracovaných rok. Takže tak...

soda365
3. bře 2016

@cerlada myslím, že se to vztahuje i na SŠ a ochranná lhůta je dokonce 2 roky od ukončení studia - já dokončila studium 1,25 roku předtím než jsem porodila a to, že jsem dokončila studium mi pomohlo získat mateřskou, protože bych jinak neměla dost odpracováno (měla jsem jen 115dní).. teď mi mateřská končí a neběhne mi rodičovská

mirka_sl
3. bře 2016

Kamaradka to teda ma tak, ze otehotnela behem studii a materskou dostava ;) ale pocita se ji to automaticky, ze bude na 4 roky doma, ikdyz by treba praci az male budou 3 roky 🙂

xpila
3. bře 2016

@mirka_sl Jenže to je rodičovský příspěvek a ne mateřská, na ten ma nárok každy.

@soda365 Jj, ta lhůta se větě dva roky zpětně k datu nástupu na mateřskou.

chehiba
4. bře 2016

@nikolettefallen neboj se bez peněz nezůstaneš ikdyž si neracovala sice nemáš nárok na mateřskou dovolenou ale na rodičovský příspěvek právo máš ,ted nevim jak to je rozdelený ale celkem ten rodičovský příspěvek je na 4 roky a do nejakych mesicu se bere 7600 a potom nejakých 3800 až do 4 let dítěte tak žádnej strach,tady jsou nějaké maminky moc chytré a myslí si buh ví co když pracovaly,někdo studoval a bohužel pracovat nemohl ale přece kvůli tomu nikdo není horší nebo lepší a je mi jedno jestli budu dostavat mateřskou nebo rodičák 🙂 jinak at máš všechno v pohodě

Strana
z2