Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?
Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.
@shine2015 vubec ne, ale vsechny se tady ohanite, jak ty ostatni zdimou stat o davky a jeste si stezuji. Ja si nestezovala, jen jsem upozornila na to, ze ono je velice casto problem deti dat ve trech letech do skolek, protoze ve statnich nejsou mista a na soukrome opravdu kazdy nema. A kdyz pisete o tom financnim zajistenim, tak je to taky trochu blud...kdo z tech, co jsou tady, ma takovou financni rezervu, aby si mohl dovolit byt doma s ditetem treba do 5 let, protoze proste nema kam dite dat, nema hlidani nebo ma takovou pracovni dobu, ze to proste nejde skloubit.
@heduska82 ale o to v téhle diskuzi vůbec nešlo. Přečti si úvodní příspěvek a reakce na něj. Zakladatelka několikrát zdůraznila, že se mají dobře. Přesto ji vadí, že důchodcům se přidává, ale matky podle ní dostávají málo... Tahle státní dávka opravdu není od toho, aby nahrazovala příjem, má jen kompenzovat dočasný výpadek jeho části.
@zuzineckah nebylo to spíš myšleno tak, že stát by měl více myslet na svoji budoucnost, podporovat vzdělané pracovité lidi, protože právě takoví by měli mít nejvíc dětí?
@serenna30 to máš pravdu, ale ty daňové bonusy a spol rozhodně nefungují absolutně, ne každý je zaměstnanec. Navíc si nejsem úplně jistá, jestli nějakých 1300, 1500 nebo kolik Kč někoho motivuje a přesvědčí k tomu mít dítě?? Mě by to tedy nepřesvědčilo. Už vůbec ne v tomhle státě, kde je tak nestabilní právní prostředí a vše se každou chvíli mění.
@kamino dobře, tak vynechme to slovo vzdělaný (stejně jsem ho dopisovala dodatečně) 🙂, nechme jen pracující, to stačí 🙂
@lenka5731 muze je vyuzit i zivnostnik, nebo jen ten kdo pronajima byt. Ale jasne, chapu ze to neni zadna slava, ale jinde fakt neni ani tohle. A nestabilni pravni prostredi je ted proste vsude diky tomu co se ve svete ted deje, to si nevyberes.
Na druhou stranu je pravda, ze by je nezabilo nejakou tisicovku pridat i nam a rodicak zvednout😉
@serenna30 a nevím co myslíš tím, že "ti dali i ze svého", asi mám to štěstí (nebo smůlu), že se většinu života pohybuji v nějakých výjimkách ve všech oblastech, protože většinou nemám nárok na to, co pobírá většina lidí a co se pokládá za jakýsi obecný vzor nebo příklad. Mně teda nikdo nic ze svého nedává. Naopak mám zkušenost např. se situací, kdy jsem jako samoživitelka platila za bydlení ze svého 13 tisíc (z úspor), a nárok jsem neměla ani na přídavek na dítě, na žádný daňový bonus na dítě, na slevu na poplatníka, na slevu na manželku logicky ne ani na odpočet daně z hypotéky. Takže na to, že mi někdo něco dává ze svého jsem vyloženě alergická.
Holky, já trošku odbočím, ale je to k tématu. Kdo je občanem ČR? Prosím, negogloovat, kdo to prostě ví?
@magdalenax přišlo mi na mysl...ten kdo má české občanství...?
@magdalenax ten kdo tu ma trvale bydliste nebo se zde pohybuje vice jak 181 dni, teda alespon z pohledu dani
@lajla No tak logicky, ten, kdo má české občanství je občanem ČR
@serenna30 ne, neměla (s největší pravděpodobností, a pokud ano, bylo by to pár korun, ve smyslu opravdu "pár korun", které by situaci nevyřešily). Už si detaily nepamatuji. Ale proto to nepíšu, to je pasé a nemá smysl to rozebírat. Píšu to jen proto, že opravdu nelze napsat, že stát poskytuje tyto a tyto bonusy a příspěvky. Protože to není pravda a na každého se rozhodně nevztahují. To leda v opravdu zjednodušeném laickém pojetí někde v hospodě u stolu (to si neber osobně). Co myslíš tím 1117 Kč ze svého? To už si děláš srandu, ne? 😀
@magdalenax no.vzdyt právě...😉
@serenna30 Vzala jsi v potaz krátkodobý pobyt cizinců, já jsem se ptala na občanství
@lajla Ale motáš státní příslušnost s občanstvím, což je dost velký rozdíl
@magdalenax nevzala, v tom se nevyznam😜
@serenna30 hádat se snad není o čem? Popsala jsem ti jen svou zkušenost,a to co jsem napsala je pravda od A do Z, tím se přece nehádám. Nemůžu za to, že ti to možná nabourává tvoje stereotypy. Když tady čtu ostatní, tak bych na sebe měla být pyšná až do nebes. Bohužel sis špatně vybrala, komu jsi adresovala svůj příspěvek o tom, jak je náš stát štědrý. Štědrý možná je, ale výběrově, ke všem rozhodně ne.
Tak ... asi takhle děvčata, dítě, které se narodí v ČR, a to i ve vzdušném prostoru, získává české občanství a to na základě toho, že se otec k otcovství přizná. Takže si sem může na dovolenou přiletět číňanka, pak si sem přiletí porodit, otec jen uzná, že je dítě jeho a máme tu dalšího občánka české republiky, který má nárok na vše, co vaše dítka.....
@magdalenax ten kdo má státní občanství ČR ... možnosti jeho nabytí jsou různé ...
@magdalenax položila jste otázku kdo je občan ČR...a to je pouze ten kdo má české občanství...
Možná měla být otázka položená jinak...kdo se může stát občanem české republiky a jak...to ano...to bych dala výčet...nebo práva občana...taky výčet
Ale občan je ten kdo má občanství
@serenna30 a jsi schopná přijmout fakt, že rodičovská v téhle podobě (220 t pro všechny ať je délka trvání pobírání RP jakákoliv) platí jen určitou dobu a já třeba píšu o starší zkušenosti, kdy byly podmínky jiné? Dřív to tak opravdu nebylo. Takže jsem vlastně tratila krom všeho ostatního, co jsem vyjmenovala i na tomhle. I když zdaleka jsem netratila tolik jako jedna moje kamarádka, která kdysi tím, že si dobrovolně vybrala čtyřletý příspěvek po změně systému přišla o rovných 50 tisíc. 🤐

@lenka5731 To jsem nikdy neřekla, pozor na pusu ( či písmenka ) ale jsou i jiné profese, které mají zodpovědnost za životy a majetek . A vadí mi to co jsem psala výše, že se nesmyslně rozdávaly, hoodně vysoké výsluhy ( čti pořádně )